Η αγορά της εστίασης και τον ταχυγευμάτων θεωρείται από πολλούς, και όχι άδικα, κορεσμένη, σε έναν μεγάλο βαθμό. Αν λοιπόν αποφασίσεις να δραστηριοποιηθείς σε αυτήν, θα πρέπει να έχεις μία ιδέα που θα ξεχωρίσει, αν θέλεις η προσπάθειά σου να αποδώσει θετικά αποτελέσματα.
Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι Άλκης Ζέρβας, Γιάννης Κίκιρας και Σπύρος Παππάς, οι οποίοι, το 2020, εν μέσω πανδημίας, αποφασίσανε να ανοίξουν στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην οδό Πραξιτέλους, μία αυθεντική croissanterie την οποία ονόμασαν Overoll.
Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι τρεις άνδρες είχαν μεγάλη εμπειρία με τα κρουασάν, καθώς εργάστηκαν σε μεγάλα ξενοδοχεία, ενώ έχουν παρακολουθήσει σχετικά μαθήματα από τους πιο κατάλληλους, δηλαδή Γάλλους bakers. Έτσι, με μια γενναία, ομολογουμένως, απόφαση, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την είσοδό τους στο επιχειρείν, και μάλιστα με τους δικούς τους κανόνες.
Τι εννοούμε με αυτό; Όπως είχε παραδεχθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Γιάννης Κίκιρας, στην αρχή υπήρχε μεγάλος δισταγμός, και είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα το μαγαζί να παρουσιαστεί ως φούρνος. Ο λόγος, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η… επαφή του ελληνικού κοινου με μία βιομηχανοποιημένη εκδοχή του κρουασάν, που περιείχε φυτίνη και μαργαρίνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τελικά, όπως τόνισε: «Αποφασίσαμε να πάρουμε το ρίσκο, να προσφέρουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε».
Τελικά, όπως αποδείχτηκε, ο κόσμος επιβράβευσε το συγκεκριμένο ρίσκο από την πρώτη στιγμή, σπεύδοντας να δοκιμάσει τις ιδιαίτερες παρασκευές που έβγαιναν κάθε πρωί από τον φούρνο. Κάπως έτσι, από τις 8 το πρωί, το κατάστημα γέμιζε με κόσμο που ήθελε να ξεκινήσει τη μέρα του με μία γλυκιά -ή και αλμυρή- απόλαυση και ταυτόχρονα οι τρεις ζαχαροπλάστες γέμιζαν με αυτοπεποίθηση για το εγχείρημά τους.
Γεύσεις που ξεχωρίζουν
Η φιλοσοφία της Overoll από την πρώτη μέρα της λειτουργεία της επικεντρώνεται στην ποιότητα και την αυθεντικότητα. Κάθε κρουασάν παρασκευάζεται με ιδιαίτερη φροντίδα, χρησιμοποιώντας προσεκτικά επιλεγμένα υλικά: αλεύρι υψηλής ποιότητας, βούτυρο γαλλικής προέλευσης και φρέσκα αυγά.
Οι αρτοποιοί της Overoll ακολουθούν παραδοσιακές γαλλικές τεχνικές ζαχαροπλαστικής, εξασφαλίζοντας έτσι την τέλεια υφή και γεύση σε κάθε δάγκωμα. Άλλωστε, όπως έχουν παραδεχθεί, οι αυθεντικές συνταγές είναι συγκεκριμένες. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η διάθεση να παραμείνει κάποιος πιστός στην τεχνική και στους απαιτούμενους χρόνους και, φυσικά, η ποιότητα των υλικών, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το γεγονός ότι τα προϊόντα είναι ολόφρεσκα.
Η γκάμα των προϊόντων της Overoll περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από κρουασάν και άλλα αρτοσκευάσματα. Τα κλασικά βουτυρένια κρουασάν είναι αναμφίβολα η ναυαρχίδα της εταιρείας, αλλά η Overoll προσφέρει επίσης γεμιστά κρουασάν με Νουτέλα, cheesecake, βερίκοκο και φιστίκι Αιγίνης.
Πλέον, μετά από 4 χρόνια λειτουργίας, η εταιρεία έχει επεκτείνει το μενού της, με τους επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν κι άλλα γλυκά, όπως Cinamon Roll και Lemon Cake αλλά και αλμυρές επιλογές, όπως το κρουασάν ζαμπόν τυρί, το κρουασάν με σπανάκι και τυρί, λουκανικόπιτα αλλά και μία εκδοχή Croque Madame που εντυπωσιάζει.
Επίσης, για τους επίδοξους ζαχαροπλάστες, πωλούνται 3 είδη πραλίνας σε βαζάκι: φουντούκι-κακάο, αμυγδάλου και πραλίνα φιστίκι, για να τα απολαύσει ο καθένας όπως προτιμά, ενώ ως αντίδοτο στον καύσωνα που μας ταλαιπωρεί, η εταιρεία παρουσίασε τα cronies. Πρόκειται για χωνάκι φτιαγμένο από κρουασάν, το οποίο γεμίζει με παγωτό μηχανής και συνοδεύεται από το topping που επιλέγει ο κάθε πελάτης του Overoll.
Δυναμική ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων
Παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση ανέβασε ρολά σε μία πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία, η οποία έγινε και χειρότερη με το δεύτερο Lockdown, απέδειξε ότι διαθέτει τα στοιχεία εκείνα που θα της επέτρεπαν όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να ξεχωρίσει.
Σήμερα, με το σήμα της λειτουργούν 7 καταστήματα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο, τα οποία βρίσκονται σε Αθήνα, Χαλάνδρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Θεσσαλονίκη, Λευκωσία και Πανόρμου, με το τελευταίο κατάστημα να ανοίγει μόλις πριν δύο μήνες.
Η εταιρεία πλέον επεκτείνεται και με τη μέθοδο του franchise, φροντίζοντας όμως τα καταστήματα να διατηρούν την αρχική φιλοσοφία. Καταστήματα τα οποία οι τρεις άνδρες αποφάσισαν να μην έχουν το… βαρύ ύφος που περιμένεις σε μία croissanterie αλλά μία μίνιμαλ αισθητική από την οποία απουσιάζουν τα καθίσματα και στο επίκεντρο βρίσκεται το οπτικά προσβάσιμο εργαστήριο παρασκευής. Όπως άλλωστε είχαν παραδεχτεί οι ίδιοι, σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν ένα μαγαζί για όλους. «Έχοντας όλοι ένα background σε πολυτελή εστιατόρια και ξενοδοχεία, δεν μας ταίριαζε το τόσο κυριλέ. Θέλαμε ένα μαγαζί για να έρχονται οι οικογένειες με τα παιδάκια και τα σκυλάκια τους, και οποιοσδήποτε περαστικός απλά να σταματάει για ένα κρουασάν, χωρίς συγκεκριμένο τύπο», δήλωναν χαρακτηριστικά σε παλαιότερη συνέντευξή τους.
Στην αρχή του άρθρου τονίζαμε τις δυσκολίες που κρύβει η δραστηριοποίηση σε μία κορεσμένη αγορά όπως αυτή της εστίασης και των ταχυγευμάτων και την απαραίτητη προϋπόθεση της επιτυχίας, δηλαδή το να βρεις ένα στοιχείο που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.
Οι τρεις νέοι ζαχαροπλάστες μύησαν τους Έλληνες στα κρουασάν
Αυτό λοιπόν που απέδειξαν οι Άλκης Ζέρβας, Γιάννης Κίκιρας και Σπύρος Παππάς είναι πώς όταν έχεις μία ιδέα που αξίζει, την υπηρετήσεις με συνέπεια και σεβαστείς τον πελάτη, μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Ακόμα και να κάνεις τον Έλληνα να φάει κρουασάν!
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.