08 Σεπ 2024
READING

Τα νέα συστήματα αποσυσκευασίας οργανικών προϊόντων προς επεξεργασία της Mavitec

4 MIN READ

Τα νέα συστήματα αποσυσκευασίας οργανικών προϊόντων προς επεξεργασία της Mavitec

Τα νέα συστήματα αποσυσκευασίας οργανικών προϊόντων προς επεξεργασία της Mavitec

Σε μια εποχή που το Wastecontrol, ειδικά για τον τομέα των τροφίμων αποκτά́ όλο και αυξανόμενες διαστάσεις, τα συστήματα αποσυσκευασίας της εταιρείας MAVITEC έρχονται να δώσουν λύσεις σε χρονιά προβλήματα, παρέχοντας την δυνατότητα, σε υλικά που μέχρι τώρα κατέληγαν σε χωματερές, ή η επεξεργασία τους ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα και κοστοβόρα, να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

H ΑΛΦΑ ΔΕΛΤΑ Α.Ε. ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Ολλανδικού ομίλου MAVITEC πέρα από τις ήδη γνωστές στην χωρά μας λύσεις αδρανοποίησης και αξιοποίησης ζωικών υποπροϊόντων, καθώς και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες gasification για τις κοπριές των θαλαμών παραγωγής, παρουσίασε τα νέα συστήματα αποσυσκευασίας οργανικών προϊόντων προς επεξεργασία.

Η εταιρεία έχοντας συνδέσει τις δραστηριότητες της, για πάνω από 30 χρόνια, με την παραγωγή τροφίμων, αρχικά πτηνοτροφικής προέλευσης και μετέπειτα σε όλα τα κρέατα, φρόντιζε πάντα να εξελίσσει τους κλάδους της και τις λύσεις που προσφέρει με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτει πάντα τις σύγχρονες ανάγκες των παραγωγικών διαδικασιών.

Τα πρώτα βήματα…

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα πρωτόγνωρο, για την Ελλάδα project, καθώς πρόκειται για μία πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή αποσυσκευασίας, οργανικών συσκευασμένων προϊόντων,

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε ένα πρωτόγνωρο, για την Ελλάδα project, καθώς πρόκειται για μία πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή αποσυσκευασίας, οργανικών συσκευασμένων προϊόντων, με δυνατότητα επιλογής κατά το δοκούν τριών διαφορετικών τελικών προϊόντων ανάλογα την τελική τους διάθεση.

Η γραμμή έχει σχεδιαστεί ώστε να διαχωρίζει το οργανικό υλικό από τις συσκευασίες τους και να παραδίδει το πιο καθαρό βιολογικό προϊόν, με επίσημα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων > 99,7%, που είναι εξαιρετικά κατάλληλο και με υψηλή αξία για πολλούς σκοπούς, όπως εγκαταστάσεις μεταποίησης πρωτεϊνών ή μονάδες βιοαέριου.

Σε συνεργασία με έναν πελάτη, που έχοντας απόλυτη γνώση, τόσο του αντικειμένου, όσο και του επιθυμητού αποτελέσματος, επέλεξε την εν λόγο εταιρία με γνώμονα την τεχνογνωσία στις πράσινες τεχνολογίες και την εμπειρία στον σχεδιασμό και την υλοποίηση εξειδικευμένων λύσεων, όπου τα στελέχη και οι τεχνικοί της αποτέλεσαν τον συνδετικό ιστό του όλου Project.

Η διαχείριση της περίσσιας συσκευασμένων τροφίμων, που αποσύρονται από την αγορά, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των νέων καταναλωτικών συνθηκών και οι λύσεις αποσυσκευασίας των εξοπλισμών της MAVITEC είναι ένα νέο πολύ δυνατό όπλο στον πόλεμο του FOOD WASTE

Συνδυασμός απλότητας και βιωσιμότητας

H συνολική φιλοσοφία της γραμμής είναι απλή και απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, καθώς τα συσκευασμένα προϊόντα – απόβλητα τροφοδοτούνται στο μηχάνημα με ένα κοχλιωτό μεταφορέα ενώ κατά την είσοδο στο μηχάνημα, ένας περιστρεφόμενος άξονας με ειδικά πτερύγια συμπιέζει τα υλικά χωρίς να τα θρυμματίζει, διατηρώντας το μέγεθος των υλικών συσκευασίας αναλλοίωτο.

Λόγω της συμπίεσης, το οργανικό κλάσμα αναγκάζεται να περάσει μέσα από τα εναλλάξιμα κοσκινά, διαφόρων διατομών (6 – 50mm), ενώ η γωνιά των πτερυγίων είναι ρυθμιζόμενη, ώστε να παρέχει τη δυνατότητα ορισμού του κατάλληλου χρόνου παραμονής για το εκάστοτε προϊόν και δυναμικότητα από 15– 30 m3 ανά ώρα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι δυνατή η προσθήκη υγρών από το πάνω μέρος της μηχανής, τα οποία μπορούν επίσης να είναι υποπροϊόντα – παραπροϊόντα κάποιας παραγωγικής δραστηριότητας, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα (ελαχιστοποίηση χρήσης νερού).

Τα καθαρά πλέον ανόργανα υλικά, συγκεντρώνονται και εξάγονται μέσω κοχλία για ανακύκλωση, ενώ το καθαρό , απαλλαγμένοι από υλικά συσκευασίας οργανικό υλικό μπορεί να αντληθεί είτε απευθείας σε δεξαμενές τροφοδοσίας βιοαέριου, είτε σε δοχεία για μεταφορά σε μονάδες μεταποίησης.

Η δυναμικότητα και ευελιξία της γραμμής έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί τεράστιες ποσότητες συσκευασμένων προϊόντων σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο εργατικό δυναμικό (μόλις ένας χειριστής), αλλά και να δώσει αξία σε υλικά που συνήθως καταλήγουν σε χωματερές, επιβαρύνοντας το περιβάλλον.

Είναι ευθύνη όλων η επένδυση σε ένα πράσινο μέλλον

Η διαχείριση της περίσσιας συσκευασμένων τροφίμων, που αποσύρονται από την αγορά, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των νέων καταναλωτικών συνθηκών και οι λύσεις αποσυσκευασίας των εξοπλισμών της MAVITEC είναι ένα νέο πολύ δυνατό όπλο στον πόλεμο του FOOD WASTE, καθώς δίνει την δυνατότητα της αξιοποίησης και επαναχρησιμοποίησης αυτών, μειώνοντας έτσι τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ήδη στην Ελλάδα, λειτουργούν δύο τέτοιες γραμμές, μία ως κέντρο συλλογής και επεξεργασίας και μία εγκατεστημένη απευθείας σε μονάδα βιοαερίου αξιοποιώντας πάνω από 50 τόνους συσκευασμένων προϊόντων ημερησίως, ενώ στο στάδιο του σχεδιασμού βρίσκονται άλλες δύο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.