08 Σεπ 2024
READING

ADUS: Μια «καλοκουρδισμένη» turbo μηχανή με έμπειρους Sales & Merchandisers που κάνει το λιανεμπόριο να μοιάζει εύκολο

6 MIN READ

ADUS: Μια «καλοκουρδισμένη» turbo μηχανή με έμπειρους Sales & Merchandisers που κάνει το λιανεμπόριο να μοιάζει εύκολο

ADUS: Μια «καλοκουρδισμένη» turbo μηχανή με έμπειρους Sales & Merchandisers που κάνει το λιανεμπόριο να μοιάζει εύκολο

Ακόμη και το καλύτερο προϊόν, ένα εξαιρετικά ποιοτικό και νόστιμο τρόφιμο, ένα οικονομικό και άκρως αποτελεσματικό καθαριστικό, μια υγιεινή σοκολάτα με ελάχιστες θερμίδες, ένας φρεσκότατος και θρεπτικός φυσικός χυμός, ένα ολότελα νέο ενεργειακό ποτό με ισχυρή απόδοση και νεανικό χαρακτήρα… Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχουν την ευκαιρία να φτάσουν σε καταναλωτές, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα από την βιοτεχνία, το εμφιαλωτήριο, τις αποθήκες.

Πολλοί επιχειρηματίες δίνουν όλη τους την ενέργεια, επενδύουν τις οικονομίες τους και ενθουσιάζονται στον αγώνα να δημιουργήσουν ή να φέρουν στην Ελλάδα ένα «τέλειο» προϊόν, όπως το γνώρισαν μέσα από παραδόσεις, ταξίδια, πρωτόγνωρες εμπειρίες ή απλά μεγάλες επαγγελματικές ευκαιρίες, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Το «ταξίδι» όμως, δεν τελειώνει όταν αρχίζουν να γεμίζουν οι αποθήκες. Το ταξίδι τότε ακριβώς ξεκινά…

Και είναι πολλοί εκείνοι που δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις στην δημιουργία, την εισαγωγή, την συσκευασία, την εμφιάλωση, πέφτουν σε «τοίχο» μόλις συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που τόσο πολύ προσπάθησαν να φτιάξουν, δεν έχουν ιδέα πως θα φτάσει ρεαλιστικά, στα μάτια και τα χέρια των καταναλωτών. Ακόμη κι αν υπάρχουν τα τσουχτερά κεφάλαια για την επένδυση σε ένα νέο και δυναμικό πανελλαδικό τμήμα πωλήσεων και προώθησης, η εμπειρία, η τεχνογνωσία και οι δίαυλοι επικοινωνίας στο λιανικό εμπόριο, είναι το «οξυγόνο» που είτε θα πληρώσουν πολύ ακριβά, είτε θα παλέψουν σκληρά με την «ασφυξία».

Κάπως έτσι, πριν 15 χρόνια μια ομάδα επαγγελματιών της αγοράς, εμπνεύσθηκαν την δημιουργία μιας εταιρίας που θα έδινε απλόχερα το ζωτικής σημασίας οξυγόνο, χωρίς να ασφυκτιά ο επιχειρηματίας. Η εταιρία ADUS, είχε μόλις αρχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία και τις διασυνδέσεις των στελεχών της, προς όφελος εταιριών που αναζητούσαν μια διέξοδο προς τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Ένα «όχημα» που θα οδηγούσε στα ράφια των super markets, θα αξιολογούσε τους διαδρόμους, θα κατέγραφε την ροή των πωλήσεων, θα έδινε feed με data για κάθε κωδικό προϊόντος, θα αναπλήρωνε τα κενά, θα προχωρούσε σε νέες παραγγελίες και θα έβρισκε τρόπους να προωθήσει το προϊόν της με αποτελεσματικότητα με full ημερήσιο reporting στην Εταιρία – πελάτης της.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΤΑ SUCCES STORIES

Την περίοδο των μνημονίων, όταν η αγορά αρχίζει να κλειδώνεται και πολλοί επιχειρηματίες αναγκάζονται να συρρικνώσουν τις επιχειρήσεις τους, η ADUS δίνει το απαραίτητο «οξυγόνο» στους συνεργάτες της, σε εκείνους που την επέλεξαν για να τους οδηγήσει στον καταναλωτή και τους κρατά όρθιους.

Το 2013 έρχεται το πρώτο βραβείο για την ADUS: «ΕΠΑΙΝΟΣ – Adus Υπηρεσίες & Λύσεις Πωλήσεων – Sales Excellence Awards 2013». Ακολουθούν διαδοχικές βραβεύσεις το 2014 και το 2015:

  • BRONZE – Adus Οργάνωση και Ανάπτυξη Πωλήσεων Τμήματος – Sales Excellence Awards 2014
  • BRONZE – Adus NFC Field Service – Mobile Excellence Awards 2015

Από τότε, η ADUS, αναρτά στο διαδίκτυο κάποια από success stories της.

Η VIOLANTA από το 2018 είχε αναθέσει στην ADUS να αναλάβει καθήκοντα Outsourcing Sales & Merchandising για Αλυσίδες Supermarkets με μεγάλη επιτυχία.

Η PALIRIA στήριξε τις πωλήσεις της στην ADUS το 2024, και τα στελέχη τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την ροή των πωλήσεων και επίσης κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής που είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για την Εταιρία η ροή των πωλήσεων ήταν μεγάλη.

Success story είναι και οι συνεργασίες της ADUS με τις εταιρίες KALLIMANIS και ΕΛΒΙΔΑ.

Ένα ακόμη success story, ανακοινώνεται μετά την συνεργασία με την «Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ» στα αλκοολούχα ποτά, ενώ από το 2020, η ADUS βραβεύεται ανελλιπώς:

  • Diamonds of the Greek Economy 2020
  • ADUS – BEST LAUNCHING 2020
  • ADUS – EXPORT LEADERS AWARDS 2021
  • Diamonds of the Greek Economy 2021
  • Silver βραβείο για την ADUS στα Supermarket Awards ‘22!
  • Silver βραβείο για την ADUS στα Supermarket Awards ‘23!

Όλες οι «ιστορίες επιτυχίας» είναι δημοσιευμένες στο site της ADUS με συνεντεύξεις των συνεργατών τους σε κάθε συνεργαζόμενη εταιρία.

TO Business Model THΣ ADUS

Βασική στρατηγική της ADUS ήταν εξαρχής να μην «νοικιάζει» απλά και μόνο προσωπικό σε συνεργαζόμενες εταιρίες. Βασικό της καθήκον ήταν – και εξακολουθεί να είναι – να εργάζεται ως καθημερινός συνεργάτης των πελατών της και όχι ως ένας εξωτερικός HR πάροχος.

Το Μηνιαίο Κόστος των Υπηρεσιών της ADUS, είναι σταθερό και χαμηλό ανάλογα τα σημεία πώλησης ανά περιοχή ή τον αριθμό των κωδικών που της έχει αναθέσει να διαχειριστεί ο πελάτης.

Η ADUS υιοθετεί για κάθε της πελάτη ένα μοναδικά επεξεργασμένο μοντέλο προσέγγισης που εγγυάται υψηλό επίπεδο Κερδοφορίας, χαμηλά κόστη και άμεση Εξυπηρέτηση χωρίς ενδιάμεσες φάσεις οι οποίες επιβαρύνουν το κόστος και τον χρόνο παράδοσης των προϊόντων στους τελικούς καταναλωτές.

Η ADUS, μελετά τα προϊόντα, καταστρώνει ένα στρατηγικό σχέδιο προσέγγισης των καταστημάτων λιανικής, αναλαμβάνει η ίδια την τοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια των super markets εφόσον τοποθετηθεί ο πελάτης, παρακολουθεί την ροή των πωλήσεων και αναφέρει στον πελάτη την ανταπόκριση των καταναλωτών σε κάθε κωδικό, αναπληρώνει τα κενά, προχωρά σε παραγγελίες προτεινόμενες σε κεντρική αποθήκη, ενημερώνει μέσω tablet – σε πραγματικό χρόνο – για την αποτελεσματικότητα των προωθητικών ενεργειών, τηρεί αρχείο και αναλύει τα δεδομένα σε συνεργασία με τον πελάτη.

Ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της ADUS, είναι πως αυτή η ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού, καλύπτει όλη την επικράτεια, πηγαίνει σε περίπου 2.500 super markets, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και τα νησιά, γεγονός που επιθυμούν όλοι οι πελάτες, δεδομένης και της ταχέως αυξανόμενης και σχεδόν 12μηνης πλέον τουριστικής περιόδου.

Τις υπηρεσίες της ADUS, μπορεί να αναζητήσει οποιαδήποτε εταιρία, ανεξαρτήτου μεγέθους, αρκεί να έχει προϊόντα με barcode και να θέλει να βρίσκεται στο οργανωμένο λιανεμπόριο. Δεν είναι απαραίτητο να δραστηριοποιείται μόνο στον τομέα των τροφίμων. Η ομάδα της ADUS που αναλαμβάνει δράση, είναι κατά κύριο λόγο merchandisers, πωλητές και promoters καλύπτουν επιπλέον ανάγκες προώθησης και δίνουν καθημερινό reporting από το κάθε κατάστημα που βρίσκονται.

Οι πελάτες της ADUS, ασκούν καθημερινό έλεγχο και ενημερώνονται μέσω αναφορών σχετικά με το τι γίνεται με τα προϊόντα τους μέσα στα καταστήματα. Παράλληλα ανατροφοδοτούν την ομάδα της ADUS, με κατευθυντήριες οδηγίες. Είναι μια διαρκής αμφίδρομη συνεργασία και το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ενεργή παρουσία στο δίκτυο του λιανικού εμπορίου, με διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις και με σαφώς λιγότερα λειτουργικά έξοδα για τους πελάτες της.

O co-CEO της ADUS κ. Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρει:

Στην ADUS εδώ και 15 χρόνια υποστηρίζουμε ενεργά την ανάπτυξη των πελατών μας και αυτοί μας το ανταποδίδουν με την πιστότητα τους και τα πολύ κολακευτικά για εμάς ‘’word of mouth’’ στην αγορά.

Αποστολή μας είναι να βελτιώνουμε την ποιότητα του field force μας ώστε να στοχεύουμε καθημερινά στο Operational Excellence μέσα στα καταστήματα.

Παράλληλα διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας με στόχο την παραγωγικότητα και το one stop shop προς όφελος των πελατών μας.

Πολύ σύντομα θα έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα νέα, παροχής υπηρεσιών προς τις εταιρίες FMCG, ανεξαρτήτου μεγέθους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.