18 Οκτ 2024
READING

Σταθερά ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα η Παπαστράτος

6 MIN READ

Σταθερά ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα η Παπαστράτος

Σταθερά ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα η Παπαστράτος

3500 εν ενεργεία και εν δυνάμει, εργαζόμενοι ανέδειξαν την εταιρία ως τον «Πιο Ελκυστικό Εργοδότη» για 4η συνεχόμενη χρονιά

3.500 εργαζόμενοι και άνεργοι από 18 έως 65 ετών, έδειξαν έμπρακτα την πίστη και την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία «Παπαστράτος», αναδεικνύοντάς την ως τον Πιο Ελκυστικό Εργοδότη στην Ελλάδα για το 2024, ανάμεσα σε 150 εταιρίες που συμμετείχαν στην έρευνα της Randstad Employer Brand.

H Παπαστράτος για μία ακόμη χρονιά – την 4η κατά σειρά – κατέλαβε την 1η θέση μέσα από μια διαδικασία  που αποτελεί την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την εικόνα του εργοδότη. Στην έρευνα της Randstad, συμμετείχαν συνολικά σχεδόν 173.000 εργαζόμενοι και άνεργοι από 32 χώρες παγκοσμίως, οι οποίοι αξιολόγησαν συνολικά 6.084 επιχειρήσεις. Πρόκειται για την πιο λεπτομερή έρευνα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς αξιολογεί την ελκυστικότητα των μεγαλύτερων εταιρειών σε αριθμό προσωπικού, έτσι όπως γίνεται αντιληπτή στο ευρύ κοινό, καθώς και τα κριτήρια προτίμησης των δυνητικών υποψηφίων σε έναν νέο εργοδότη.

Η έρευνα της Randstad διεξάγεται για 7η συνεχόμενη χρονιά και η Παπαστράτος αναδεικνύεται σταθερά πρωταθλήτρια. Η Παπαστράτος είναι ο «Πιο Ελκυστικός Εργοδότης» στην Ελλάδα, από το 2021, και στην συνέχεια το 2022, το 2023 και το 2024 με προοπτική να συνεχίσει το «σερί» της επιτυχίας και για τα επόμενα χρόνια.

H διάκριση αυτή πιστοποιεί για μια ακόμη χρονιά την ιδιαίτερη βαρύτητα που προσδίδει η εταιρεία Παπαστράτος στη συνεχή ενίσχυση της θετικής εμπειρίας των εργαζομένων της αλλά και όσων επιθυμούν να εργαστούν σε αυτή. Γεγονός που επιτυγχάνεται με τη συστηματική επένδυση για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της, την κουλτούρα  ισότητας και συμπερίληψης που χτίζει η εταιρεία και ενισχύει διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών που προσφέρει.

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Γιώργος Μαργώνης, αναφέρθηκε στο εργασιακό περιβάλλον που δημιούργησε η εταιρία, θέτοντας στο επίκεντρο τους ανθρώπους της:

«Η διάκριση αυτή, για 4η συνεχή χρονιά, δεν αποτελεί απλώς ένα βραβείο, αλλά επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει και ωφελεί όλους. Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς, γνωρίζουμε ότι η σταθερή δύναμή μας πηγάζει από τους ανθρώπους μας. Η πολύτιμη προσφορά, η επιμονή και η θέλησή τους αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στο συναρπαστικό ταξίδι ανάπτυξης που μοιραζόμαστε. Γι’ αυτό, επενδύουμε με αφοσίωση στην υποστήριξη, την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στηρίζουμε την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, που οδηγούν την εταιρεία μας στο αύριο. Η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη: Να θέτουμε στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τους ανθρώπους μας. Γιατί η Παπαστράτος είναι οι άνθρωποί της».

«Αίσθημα τιμής και ευθύνης» αποτελεί η πιστοποίηση της Παπαστράτος, τόνισε η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και της Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International:

 «Η νέα, 4η κατά σειρά, πιστοποίηση της εταιρείας μας ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μάς γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το καλύτερο. Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση. Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο.»

H Παπαστράτος για μία ακόμη χρονιά – την 4η κατά σειρά – κατέλαβε την 1η θέση μέσα από μια διαδικασία  που αποτελεί την πιο πλήρη και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με την εικόνα του εργοδότη

Αναφερόμενη στη διάκριση της Παπαστράτος, η Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδος, σημείωσε:

«Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad, συγχαίρω την εταιρεία Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην έρευνα Randstad Employer Brand. Η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Παρατηρούμε με χαρά τις ελληνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως το employer branding, ειδικά σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο εύθραυστο και ανταγωνιστικό. Η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Παπαστράτος για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την αριστεία».

Γιατί η «Παπαστράτος» είναι σταθερά ο πιο ελκυστικός εργοδότης

Όπως υποστηρίζει η Παπαστράτος, οι άνθρωποί της αποτελούν το πολυτιμότερό της κεφάλαιο. Γι’ αυτό και κάνει ότι μπορεί για να νιώθουν ικανοποιημένοι και ασφαλείς σε κάθε τους ρόλο στην εταιρία. Σήμερα, στην εταιρεία συνυπάρχουν τέσσερις γενιές εργαζομένων, οι οποίοι έχουν μάθει να συνεργάζονται αρμονικά, υπηρετώντας το κοινό όραμα.

Παροχές και φροντίδα εργαζομένων

Η εταιρεία, εφαρμόζει μία κουλτούρα ανοιχτού διαλόγου και στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών όσων εργάζονται υπό την φροντίδα της. Όπως η στήριξη όσων υπαλλήλων τους γίνονται γονείς, καθώς παρέχεται επιπλέον γονική άδεια σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως φύλου, ακόμη κι αν το νέο μέλος της οικογένειας προέρχεται από υιοθεσία. Η Παπαστράτος, χορηγεί συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον.

Επιπλέον, σε μια εποχή που καθημερινά η επικαιρότητα βομβαρδίζεται από ειδήσεις σχετικά με ενδοοικογενειακή βία, η Παπαστράτος φροντίζει και για την παροχή προγραμμάτων ευεξίας, στο πλαίσιο της μέριμνας και της ενημέρωσης για την ψυχική υγεία.

Συνεχής επένδυση για Upskilling & Reskilling

 Η Παπαστράτος επενδύει διαχρονικά στο upskilling και reskilling των ανθρώπων της, με στόχο οι εργαζόμενοι να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι και να διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις πολλαπλές προκλήσεις της εποχής μας.

Μόνο το 2023 η εταιρεία επένδυσε περισσότερα από 750.000 ευρώ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.

Περιβάλλον ισότητας και συμπερίληψης

Σύμφωνα με την Παπαστράτος, κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η εφαρμογή πολιτικών ισότητας και συμπερίληψης στους εργαζομένους.

Ισότητα στις αμοιβές, ανεξαρτήτως φύλλου. Η Παπαστράτος είναι η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα η οποία έχει πιστοποιηθεί – και μάλιστα ήδη από το 2018 – μετοπιστοποιητικό Equal Salary.

Επιπλέον, από το 2020 η εταιρία αποτελεί ένα από τα πρώτα μέλη της «Χάρτας Διαφορετικότητας», που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο την προαγωγή της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.