08 Σεπ 2024
READING

Netcompany-Intrasoft: «Πετάει» με έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό με σύμμαχο την ανάγκη για ψηφιοποίηση

5 MIN READ

Netcompany-Intrasoft: «Πετάει» με έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό με σύμμαχο την ανάγκη για ψηφιοποίηση

Netcompany-Intrasoft: «Πετάει» με έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό με σύμμαχο την ανάγκη για ψηφιοποίηση

Η Netcompany – Instrasoft, αναλαμβάνει κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα ψηφιοποίησης, τόσο σε Ελλάδα, όσο και εξωτερικό, όπου καταγράφει ισχυρή παρουσία.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε βέβαια είναι ότι σύμμαχός της είναι η υπάρχουσα μεγάλη ανάπτυξη, σε συνολικό βαθμό, του κλάδου της πληροφορικής, και η τεράστιες ανάγκες που καταγράφονται τόσο σε διεθνές, όσο και σε εγχώριο επίπεδο, για τον… πολυπόθητο ψηφιακό μετασχηματισμό που απλώνει τα δίχτυα του σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, με δημόσια αλλά και ιδιωτική υπόσταση. Μην ξεχνάμε ότι βάσει του πλάνου, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να είναι πλήρως ψηφιακή μέχρι το 2030 και αυτό από μόνο του δίνει τεράστιο πλεονέκτημα σε εταιρίες όπως η Netcompany-Intrasoft, με τις επιχειρήσεις να ζουν εδώ και καιρό έναν «πόλεμο», για τη διεκδίκηση των έργων που εμφανίζονται το ένα πίσω από το άλλο.

Το πιο πρόσφατο και λαμπρό απόκτημα της Netcompany-Intrasoft είναι βέβαια το γεγονός ότι η Skatteverket, Φορολογική Αρχή της Σουηδίας, επέλεξε το προϊόν της, ονόματι Solon Tax,  για τον εκσυγχρονισμό του κεντρικού φορολογικού της συστήματος, το οποίο διαχειρίζεται τις εισροές και εκροές φόρων για όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας. Ουσιαστικά πρόκειται για το πιο μεγάλο βήμα της παρουσίας που καταγράφει η εταιρία στην εν λόγω χώρα. Αυτή τη φορά, συγκριτικό πλεονέκτημα για την επιλογή αποτέλεσε το γεγονός ότι ήδη διαγράφει σημαντική πορεία στον κλάδο της ψηφιοποίησης των φορολογικών διαδικασιών.

Να θυμίσουμε ότι, σε παρόμοιο πλαίσιο, το 2023 η εταιρία ανέλαβε την ανάπτυξη, ενοποίηση και συντήρηση του Συστήματος Εκτελωνισμού της Αυστρίας (ACCS), εκ μέρους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας, χρησιμοποιώντας το εξειδικευμένο πακέτο τελωνειακών λύσεων του προϊόντος της ERMIS™.

Σύμμαχος της εταιρίας είναι η υπάρχουσα μεγάλη ανάπτυξη, σε συνολικό βαθμό, του κλάδου της πληροφορικής, και η τεράστιες ανάγκες που καταγράφονται τόσο σε διεθνές, όσο και σε εγχώριο επίπεδο, για τον… πολυπόθητο ψηφιακό μετασχηματισμό

Η ηγετική θέση και οι 650 προσλήψεις

Η ισχυροποίηση της θέσης της εταιρίας αποδεικνύεται και από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, καθώς έκλεισε το 2023 με ισχυρή διψήφια ανάπτυξη σε τζίρο και κέρδη. Η ανάπτυξη δημιούργησε βέβαια και νέες ανάγκες με την Netcompany–Intrasoft να προχωρά μέσα σε έναν χρόνο σε 650 προσλήψεις, αυξάνοντας τους υπαλλήλους της σε περίπου 3.300 στην Ελλάδα.

Τον Οκτώβριο του 2023 η εταιρία απέκτησε νέα «πνοή» και από πλευράς εγκαταστάσεων, καθώς μετακόμισε σε νέα, «πράσινα» γραφεία στο Μαρούσι, το Σύνταγμα και τους Αμπελοκήπους, με συνολική έκταση 12.500 τ.μ., τα οποία μάλιστα τηρούν όλες τις προϋποθέσεις και τις αρχές της βιωσιμότητας.

Να εξηγήσουμε ότι η εταιρία πληροφορικής Netcompany-Intrasoft, αποτελεί μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany A/S, με έδρα το Λουξεμβούργο, που έχει φυσική παρουσία σε 10 χώρες, ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως.

Όσον αφορά στα ελληνικά δεδομένα, το 2021 ολοκληρώθηκε και τυπικά η πώληση του συνόλου των μετοχών της Intrasoft International στη δανέζικη Net Company Group, μέσω της οποίας η Intracom Holdings εισέπραξε 184,6 εκατ. ευρώ για το 91,7% των μετοχών, δημιουργώντας έτσι μία δυναμική οντότητα που στόχο έχει τη διαγραφή ενός success story στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης διεθνώς.

Η εξαγορά της Intrasoft που ανήκε στον όμιλο του Σωκράτη Κόκκαλη από τους Δανούς της Netcompany, αποτέλεσε ένα ηχηρό deal στον ελληνικό κλάδο της Πληροφορικής.

Τα πιο εμβληματικά έργα

Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα ψηφιοποίησης που έχει υλοποιήσει η εταιρία είναι ένα εργαλείο που ομολογουμένως έχει λύσει τα χέρια της μεγαλύτερης μερίδας πολιτών μέσω της ψηφιοποίησης χρονοβόρων διαδικασιών και είναι η πλατφόρμα e-EFKA, η οποία ουσιαστικά έδωσε ψηφιακή μορφή στο εθνικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, εξασφαλίζοντας την κατανομή συντάξεων.

Με ένα από τα πιο ισχυρά ευρωπαϊκά έργα, η Netcompany-Intrasoft είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη για το Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας της ΕΕ, με βάση αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας. Το πορτοφόλι δεν θα αποθηκεύει απλώς με ασφάλεια την ψηφιακή ταυτότητα των χρηστών, αλλά θα τους επιτρέπει να ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να πραγματοποιούν πληρωμές και να διατηρούν ψηφιακά έγγραφα, όπως φορητές άδειες οδήγησης, ιατρικές συνταγές, επαγγελματικά πιστοποιητικά ή ταξιδιωτικά εισιτήρια.

Η Netcompany-Intrasoft δραστηριοποιήθηκε επίσης και στον κλάδο της Δικαιοσύνης, αφού ψηφιοποίησε τη ροή των εργασιών της ποινικής και πολιτικής διαδικασίας στα 41 μεγαλύτερα δικαστικά καταστήματα της χώρας. Μέσω της Ψηφιακής Πύλης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης www.solon.gov.gr έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να ενημερώνονται για την πορεία της υπόθεσής τους, ενώ απλοποίησε και την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών ηλεκτρονικά.

Έξω από την ατζέντα της όμως δεν έμεινε ούτε το περιβάλλον, καθώς ανέλαβε την ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος που απαιτείται για την υποστήριξη του Μηχανισμού Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα (Carbon Border Admin Mechanism – CBAM), με στόχο την τιμολόγηση του άνθρακα ως μέσου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Εν τω μεταξύ, η Netcompany – Intrasoft σε κοινοπραξία με την Qualco είναι μέρος ενός από τα πιο σημαντικά έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στην υγεία και δεν είναι άλλο από την ψηφιοποίηση των αρχείων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με αποτέλεσμα ο φάκελος ασθενή (ηλεκτρονικός ή και φυσικός) να μπορεί να ανακτηθεί σε πολύ σύντομο χρόνο, ενώ βελτιώνεται σημαντικά και ο χρόνος εξυπηρέτησης.

Επίσης, μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2023 η εταιρία ανέλαβε μια σειρά νέων έργων, όπως για παράδειγμα για λογαριασμό της Frontex, του ΕΟΠΥΥ, του Ελληνικού Δημοσίου (αναβάθμιση των συστημάτων ηλεκτρονικών προμηθειών) και της HelleniQ Energy.

Τέλος, σε τροχιά υλοποίησης είναι και το μεγάλο έργο για την ψηφιοποίηση αρχείων πολεοδομικής πληροφορίας, με ανάδοχο για το πρώτο τμήμα την ένωση των εταιριών Netcompany–Intrasoft, Nova και Vodafone.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.