08 Σεπ 2024
READING

Το Skroutz ενισχύει το θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση

4 MIN READ

Το Skroutz ενισχύει το θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση

Το Skroutz ενισχύει το θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση

Τεχνολογία, εκπαίδευση, επιστήμη. Αυτοί είναι οι τρεις άξονες που συνθέτουν τη βασική δραστηριότητα της Skroutz για την εταιρική κοινωνική της ευθύνη και το μόνο σίγουρο είναι πως έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Έννοιες ταυτόσημες και αλληλοσυμπληρούμενες. Οι ελλείψεις στην εκπαίδευση, τις αντίστοιχες υποδομές και στον εκσυγχρονισμό τους, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά κενά και να οδηγήσουν σε στέρηση πολλών δικαιωμάτων στο σύγχρονο κόσμο, αλλά κυρίως, στον κόσμο του μέλλοντος, σε μία χώρα μάλιστα όπου ο ψηφιακός αναλφαβητισμός μαίνεται ακόμη και εν έτει 2024. Η ανάγκη λοιπόν για καλλιέργεια σύγχρονων δεξιοτήτων βρίσκεται – και θα πρέπει να βρίσκεται – στο προσκήνιο.

Κάθε εταιρία χαράσσει βέβαια, βάσει του προφίλ, της πορείας και της εξειδίκευσής της, τη δική της στρατηγική όσον αφορά αυτόν τον τομέα. Η Skroutz, ως εταιρία που παρέχει ίσως μία από τις πιο καινοτόμες πλατφόρμες στην Ελλάδα για τον κόσμο του online εμπορίου, με έμφαση στις ανάγκες του χρήστη και την άμεση εξυπηρέτησή του, έχει επιλέξει να επικεντρωθεί περισσότερο στην κατάρτιση και εξέλιξη των ανθρώπων, κυρίως όσον αφορά στην τεχνολογία και τις νέες τάσεις. Ακόμη περισσότερο, ρίχνει το βάρος της στα παιδιά, ως θεμέλια του μέλλοντος. Σε μία εποχή όπου η ψηφιοποίηση μας αφορά όλους και οι απαιτήσεις ολοένα και αυξάνονται, είναι καίριας σημασίας να βλέπουμε τέτοια παραδείγματα που ξεφεύγουν από τις – κατά τα άλλα υπερ – αναγκαίες – φιλανθρωπικές δράσεις.

Από το «παρών» στις κρίσεις, στη φροντίδα των ζώων και τους … ξεκούραστους εργαζομένους

Η ενίσχυση των τεχνολογικών υποδομών, κυρίως για το εκπαιδευτικό σύστημα είναι βασικοί πυλώνες της στρατηγικής της, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε μεταξύ άλλων μέσα από τη δράση που υλοποιήθηκε πιο πρόσφατα στις αρχές του έτους, σε συνεργασία με την ένωση «Μαζί για το Παιδί», η οποία έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη και το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας, που υπέστη εκτεταμένες ζημιές λόγω μεγάλης πυρκαγιάς. Η Skroutz μερίμνησε ώστε οι 78 μαθητές του εν λόγω σχολείου να έχουν πρόσβαση στις σύγχρονες επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες καθώς και επαφή με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, ενώ βοήθησε ώστε να επανδρωθεί με τον απαραίτητο τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό. Το 2021 μάλιστα, η εταιρία είχε ταξιδέψει ξανά μέχρι τον μακρινό Έβρο, με στόχο να δημιουργήσει τις «τάξεις του μέλλοντος», στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου. Αντίστοιχες δράσεις έγιναν και στην Κομοτηνή και σε άλλες πόλεις, όπως και στην Αττική. Οι τάξεις αυτές εξοπλίστηκαν συγκεκριμένα με kit ρομποτικής, laptop, ειδικά τραπέζια, καρέκλες, συρταριέρες αποθήκευσης, αλλά και βιντεοπροβολείς.

Η ενίσχυση του θεμελιώδους δικαιώματος της εκπαίδευσης έφτασε μάλιστα μέχρι την Αμοργό, το 2022, οπότε και, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Σύμπλευση, ενισχύθηκαν τα σχολεία του νησιού με τεχνολογικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, η Skroutz παρείχε σετ ρομποτικής, φορητούς υπολογιστές και ενισχυτές WiFi, εξασφαλίζοντας ότι οι μαθητές επωφελούνται από τα τελευταία επιτεύγματα στην τεχνολογία της εκπαίδευσης.

Η Skroutz έχει επιλέξει να επικεντρωθεί περισσότερο στην κατάρτιση και εξέλιξη των ανθρώπων, κυρίως όσον αφορά στην τεχνολογία και τις νέες τάσεις

Σε παρόμοια φιλοσοφία, τον Σεπτέμβριο του 2023 οπότε και η περιοχής της Θεσσαλίας, δοκιμάστηκε από την καταστροφική πλημμύρα και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη η Skroutz συνέδραμε ώστε 22 σχολικές μονάδες από τις πληγείσες περιοχές (Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα) να αποκτήσουν βασικό τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό για τις ανάγκες της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα βέβαια, δεν αποκλείει την παρουσία της και από άλλες φιλανθρωπικές δράσεις γενικότερου χαρακτήρα. Η Skroutz έχει διαθέσει οχήματα της Skroutz Last Mile για να βοηθήσει πυροσβέστες και πολίτες να μεταφέρουν εξοπλισμό και προμήθειες σε κρίσεις όπως οι πυρκαγιές που ταλανίζουν τη χώρα τα τελευταία χρόνια, ετησίως πραγματοποιεί την καθιερωμένη ημέρα αιμοδοσίας για τη στήριξη των αναγκών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, υποστηρίζει κατά καιρούς τοπικούς δήμους και ΜΚΟ στο έργο τους, δίνει έμφαση στη φροντίδα των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, ενώ υποστηρίζει και τα καταφύγια ζώων και πρωτοβουλίες για την άγρια ζωή.

Εκτός από το έργο για την τεχνολογική εξέλιξη μικρών και μεγάλων, είναι γνωστή βέβαια η πρωτοποριακή προσέγγιση της Skroutz και για τον εργαζόμενο, που ίσως αποτελεί έμπνευση από διεθνή πρότυπα, μα σίγουρα, τουλάχιστον σε θεωρητικό, αν όχι σε πρακτικό επίπεδο, διότι μόνο οι εργαζόμενοί της ξέρουν πραγματικά πώς τα λόγια και τα σχέδια γίνονται πράξη, αποτελεί μία καινοτόμα και ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που δίνει ελπίδα και ενθάρρυνση στους εργαζομένους να ενταχθούν στην ομάδα της, να είναι παραγωγικοί, δημιουργικοί και να εξελίσσονται. Σίγουρα πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει για τα τραπέζια πινγκ πονγκ, τα open space γραφεία που προσφέρουν ευκαιρία για socializing και μικρά και συχνά διαλλείματα για ξεκούραση και ανανέωση. Μία εταιρία που συνελήφθη ως ιδέα το 2005 από τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τους φίλους του, ιδρύθηκε και επίσημα το 2007 και αποτέλεσε εκ φύσεως μία καινοτόμα πλατφόρμα για τα ελληνικά δεδομένα, με το success story να είναι αναπόφευκτο και το βλέμμα στη στήριξη της εκπαίδευσης να παραμένει σταθερό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.