08 Σεπ 2024
READING

Οι νέες- ξενοδοχειακές- αφίξεις στην Αθήνα που δίνουν boost στον τουρισμό

5 MIN READ

Οι νέες- ξενοδοχειακές- αφίξεις στην Αθήνα που δίνουν boost στον τουρισμό

Οι νέες- ξενοδοχειακές- αφίξεις στην Αθήνα που δίνουν boost στον τουρισμό

Οι επενδύσεις που τρέχουν είναι πολλές, ο τουρισμός έχει πάρει ήδη την ανιούσα και οι νέες τουριστικές υποδομές εντός του αστικού ιστού, στο κέντρο και τα προάστια, δημιουργούν καινούργια δεδομένα για τον χώρο της φιλοξενίας και κάνουν upgrade το τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από όλα τα «βαλάντια» και κυρίως, τα… υψηλότερα.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2024 ξεκινά με νέες αφίξεις στον χώρο της φιλοξενίας και, μάλλον και με δυνατές προοπτικές. Από ξενοδοχεία πολλών αστέρων στην καρδιά του κέντρου, μέχρι ιδιαίτερα καταλύματα όπως το glamping στη Βούλα, η Αθήνα έχει φέτος στη φαρέτρα της διαφόρων ειδών «όπλα» για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Το Mitsis Pireaus N’U Port που ανανεώνει το λιμάνι του Πειραιά

 

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Mitsis έφερε νέα πνοή στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανακατασκευή του παλιού εργοστασίου του Μεταξά στην οδό Αριστείδου, το οποίο και μίσθωσε για τη δημιουργία ξενοδοχείου. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο από το 1888 έως το 1967 στέγαζε το αποστακτήριο των γνωστών οινοπνευματοδών ποτών.

Η επένδυση του μεγάλου παίκτη του ξενοδοχειακού κλάδου πήρε σάρκα και οστά, και πλέον υποδέχεται το κοινό μέσα από το τετράστερο Mitsis N’ U Pireaus Port, με 101 δωμάτια. Στόχος της επένδυσης ήταν εξ αρχής η δημιουργία ενός πολυτελούς χώρου που θα φιλοξενεί τους επιβάτες που αποβιβάζονται από τα πλοία στο λιμάνι και τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που θέλουν να παρατείνουν τη διαμονή τους φιλοδοξεί να αποτελέσει ιδανικό κόμβο για την παράταση της διαμονής στην Ελλάδα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται μάλιστα μόλις 5 λεπτά μακριά από τους τερματικούς σταθμούς κρουαζιέρας του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, σε στρατηγική θέση για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Περιλαμβάνει τόσο δωμάτια, όσο και σουίτες, ώστε να εξυπηρετεί κάθε τύπο επισκέπτη, από business, μέχρι leisure, προσφέροντας μία πιο πολυτελή εμπειρία φιλοξενίας, ακόμη και για τη διαμονή που αποτελεί σταθμό, ανάμεσα στην αφετηρία και των προορισμό των διακοπών. To ξενοδοχείο φέρει την αρχιτεκτονική υπογραφή του Δημήτρη Τραβασάρου και του βραβευμένου γραφείου Divercity Architects, υπό την κατασκευαστική επίβλεψη του Σπύρου Ναουμίδη. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χώρου και της διακόσμησης παίζει και η τέχνη, καθώς ενσωματώνει έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στο κομμάτι της εστίασης, με τον all-day γαστρονομικό προορισμό Amber Cellar Bar & Restaurant.

Από ξενοδοχεία πολλών αστέρων στην καρδιά του κέντρου, μέχρι ιδιαίτερα καταλύματα όπως το glamping στη Βούλα, η Αθήνα έχει φέτος στη φαρέτρα της διαφόρων ειδών «όπλα» για την ανάπτυξη του τουρισμού

Το 91 Athens Riviera στη Βούλα

Παράλληλα, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την έναρξη λειτουργίας του glamping της Βούλας, ονόματι 91 Athens Riviera, το οποίο σηματοδοτεί και τη νέα εποχή της έκτασης του πρώην κάμπινγκ της περιοχής. Πρόκειται για ένα project της Grivalia Hospitality που συνδυάζει ουσιαστικά τις ανέσεις και παροχές ενός πολυτελούς προορισμού, με τη φιλοσοφία του κάμπιγνκ, ενσωματώνοντας «σκηνές»- καμπάνες επιφάνειας 43 τετραγωνικών μέτρων, με μερικές από αυτές να διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες, με διαμορφωμένους κήπους και παροχές 5 αστέρων.

Τη διαχείριση του project έχει αναλάβει ο όμιλος Domes της οικογένειας Σπανού που «τρέχει» πολυτελή resorts σε κορυφαίους προορισμούς ανά την Ελλάδα. Το 91 Athens Riviera που έρχεται στις 15 Ιουνίου θα περιλαμβάνει επίσης μεγάλη γκάμα εγκαταστάσεων, όπως 8 μεγάλα γήπεδα τένις και 2 μικρότερα, γυμναστήριο, γήπεδο beach volley με δυνατότητα συμμετοχής για επισκέπτες και μέλη σε ατομικά ή ομαδικά προγράμματα προπόνησης. Παράλληλα, οι παροχές θα αφορούν και την ευεξία των επισκεπτών με πολυτελές σπα, αλλά και τη γαστρονομία, καθώς εκεί θα «προσγειωθεί» από την Πάρο το γνωστό bar – restaurant Barbarossa Paros.

Το Skylark της Ισραηλινής Isrotel στην Ομόνοια

Το Skylark Hotel άνοιξε πρόσφατα στην πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα. Το ξενοδοχείο 4 αστέρων διαθέτει 199 δωμάτια και οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εστιατόριο, μπαρ, πισίνα στον τελευταίο όροφο, γυμναστήριο, σπα και γενικότερα χώρους ευεξίας, αλλά και αίθουσα συνεδριάσεων για έως και 12 άτομα. Πρόκειται για την απόβαση της Ισραηλινής ξενοδοχειακής αλυσίδας Isrotel στην Αθήνα και της οικογένειας Dayan, μέσα από το ξενοδοχειακό brand Aluma. Η εταιρία μάλιστα σκοπεύει να επεκταθεί με χώρους φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι, ήδη έχουν δρομολογηθεί και αναμένονται το επόμενο διάστημα τα 4 αστέρων Anise στου Ψυρρή, το οποίο ξεκίνησε με 63 και θα φτάσει τα 103 δωμάτια και το πεντάστερο Adia, στο ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας, δυναμικότητας 218 δωματίων.

Το One&Only Aesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας

Εδώ και καιρό – από τον Νοέμβριο – είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία το πολυτελές One&Only Aesthesis, ωστόσο αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον μεγάλο πρωταγωνιστή στις νέες αφίξεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον το καλοκαίρι 2024, όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές. Το συγκρότημα έχει συνολική έκταση 278.000 τετραγωνικών μέτρων σε προστατευόμενη δασική περιοχή, με ακτογραμμή 2,2 χιλιομέτρων. Το One&Only Aesthesis έχει δυναμική 127 κλειδιών και 14 ιδιωτικών κατοικιών, ενώ θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, και διακρίνεται για τον πράσινο χαρακτήρα του, καθώς φέρει την πιστοποίηση Sustainable SITES και LEED βαθμίδας Silver, που εγγυώνται τη βιωσιμότητα και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα ακόμη project της Grivalia Hospitality, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η One&Only, του ομίλου Kerzner αποτελεί κορυφαίο brand υπερπολυτελούς τουρισμού με μία γκάμα από μοναδικά resorts και ιδιωτικές κατοικίες που βρίσκονται σε μοναδικούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί βέβαια και στη γαστρονομία, με σήμα – κατατεθέν το all day εστιατόριο Manko, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτική πισίνα, τρία μπαρ με θέα στη θάλασσα και κουζίνα που βασίζεται στις περουβιανές γεύσεις. Ταυτόχρονα, το One&Only συνεργάστηκε με τον διάσημο γαλλικό οίκο ομορφιάς και έφερε στα Αστέρια το πρώτο Guerlain Spa στην Ελλάδα, με 10 πολυτελή δωμάτια θεραπείας και ευεξίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.