29 Απρ 2024
READING

Πρωταθλητής το Πλαίσιο στο “Τελευταίο Μίλι”

3 MIN READ

Πρωταθλητής το Πλαίσιο στο “Τελευταίο Μίλι”

Πρωταθλητής το Πλαίσιο στο “Τελευταίο Μίλι”

Περισσότερα από 90 φορτηγά εξοπλισμένα με GPS και συστήματα  γεωκωδικοποίησης και πάνω από 200 εργαζόμενοι στις ομάδες customer support, φόρτωσης και διανομής, αποδεικνύονται το πιο δυνατό όπλο που διαθέτει στην φαρέτρα του το «Πλαίσιο», στον καθημερινό αγώνα για το λεγόμενο «τελευταίο μίλι». Αποτέλεσμα, σήμερα το 97% των παραγγελιών παραδίδεται με συνέπεια και ακρίβεια, ακριβώς όταν τα περιμένουν οι πελάτες του.

Το «τελευταίο μίλι», last mile στην παγκόσμια εμπορική γλώσσα, αποτελεί και τον πιο «εύθραυστο» κρίκο της αλυσίδας online και direct παραγγελιών που κορυφώθηκαν την περίοδο της πανδημίας κι έκτοτε κερδίζουν διαρκώς έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών που όλο και περισσότερο επιλέγουν να παραλαμβάνουν τα προϊόντα τους στο σπίτι ή την εργασία τους και όχι με φυσική παρουσία σε κάποιο κατάστημα.

Την περίοδο του lockdown, που όλοι πραγματοποιούσαν διαδικτυακές αγορές, επικράτησε ένα χάος στις διανομές των προϊόντων που, ενώ είχαν φτάσει μαζικά στις αποθήκες των εταιριών, ήταν αδύνατο να διανύσουν με ακρίβεια και συνέπεια αυτό το τελευταίο μίλι. Το Πλαίσιο είναι μία από τις επιχειρήσεις που ήδη είχαν επενδύσει σημαντικό κεφάλαιο, άνω των € 30 εκατ. σε ολόκληρη την αλυσίδα του ηλεκτρονικού εμπορίου. Κι ενώ ήταν καλά προετοιμασμένοι, έσπευσαν εγκαίρως να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δυνάμεις τους. «Έδωσαν εξετάσεις» και πέτυχαν και σήμερα ολόκληρος ο στόλος των φορτηγών της υπηρεσίας Last Mile, ξεκινά το ταξίδι του από τις 6 κάθε πρωί.

Το Πλαίσιο εφαρμόζει δική του στρατηγική στην υπηρεσία Last Mile, καθώς ο παραλήπτης έχει την επιλογή να παραλάβει τα προϊόντα του – όχι μόνο καθημερινές – αλλά και Σάββατο και να επιλέξει, πρωινή ή απογευματινή ώρα παράδοσης, έως και τις 10 το βράδυ. Όλη η διαδικασία  είναι καλά μελετημένη και περιλαμβάνει, μια σειρά από ενέργειες:

  • Ο παραλήπτης, την προηγούμενη μέρα της παράδοσης, λαμβάνει στο κινητό του SMS με το 2ωρο χρονικό «παράθυρο» που υπολογίστηκε η παράδοση της παραγγελίας.
  • Την ημέρα της παράδοσης λαμβάνει νέο SMS με την εκτιμώμενη ώρα παράδοσης αλλά και ένα link ώστε να έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πορεία του φορτηγού σε χάρτη, από τις 6 το πρωί.
  • 30 λεπτά πριν την παραλαβή λαμβάνει νέο μήνυμα στο κινητό του.
  • Κατά την παράδοση υπάρχει και η δυνατότητα πληρωμής με POS και ηλεκτρονική υπογραφή.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην διαδικασία παράδοσης του Πλαισίου που δημιουργεί στους παραλήπτες μεγάλη αίσθηση «ασφάλειας» για την επιτυχημένη παράδοση του προϊόντος, είναι το live tracking, δηλαδή η δυνατότητα να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το φορτηγό που μεταφέρει το πακέτο τους.

Σε όλες τις παραγγελίες του Πλαισίου, πραγματοποιείται η διαδικασία της γεωκωδικοποίησης, ώστε να μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια το σωστό στίγμα της τοποθεσίας του παραλήπτη και να καθοριστεί με ακρίβεια 30 λεπτών ο χρόνος παράδοσης, λαμβάνοντας υπόψη και παραμέτρους όπως κλειστοί δρόμοι, μπλε ζώνη για το Κέντρο της Αθήνας κτλ.

Επιπλέον, ο πελάτης του Πλαισίου από Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κόρινθο, Σαλαμίνα, Χαλκίδα, Τρίκαλα, Βόλο, Καρδίτσα & Σιθωνία – Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, μπορεί να παρακολουθεί την πορεία της παραγγελίας του – σε πραγματικό χρόνο – πάνω σε χάρτη.

Πρόκειται συνολικά για μια διαδικασία που όπως αναφέρει το Πλαίσιο, οδήγησε ποσοστό άνω του 97% των παραγγελιών να παραδίδονται εντός του εκτιμώμενου δίωρου, με ποσοστό αδυναμίας παράδοσης μικρότερο του 4%, το οποίο οφείλεται σε αλλαγή ημερομηνίας, απουσία του παραλήπτη, ακύρωση κτλ

Κάπως έτσι, το Πλαίσιο κατάφερε σε πρόσφατη αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από πελάτες του, να συγκεντρώσει βαθμολογία 9.5 στην υπηρεσία Last Mile.

Όλα τα καινοτόμα εργαλεία στα οποία έχει επενδύσει η Πλαίσιο για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες αυτές έχουν συνεισφέρει αθροιστικά στην ελαχιστοποίηση του άγχους του πελάτη και την ενίσχυση της αξιοπιστίας του Πλαισίου στις παραδόσεις.

Για το Πλαίσιο, στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του χρόνου παράδοσης, αλλά και η βελτίωση της εμπειρίας του καταναλωτή μέσω online παρακολούθησης της πορείας της παραγγελίας, βαθμολόγησης της εξυπηρέτησης κ.α.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.