29 Απρ 2024
READING

ΒΟΧ ΝΟW: Όταν η αποστολή και παραλαβή δέματος «αλλάζει πίστα»

5 MIN READ

ΒΟΧ ΝΟW: Όταν η αποστολή και παραλαβή δέματος «αλλάζει πίστα»

ΒΟΧ ΝΟW: Όταν η αποστολή και παραλαβή δέματος «αλλάζει πίστα»

Όταν ξεκίνησε η λογική των παραδόσεων και παραλαβών σε locker κανείς δεν περίμενε να γνωρίσει την άνθηση που έχει σήμερα. Ήταν στη μέση της πανδημίας, όταν το εμπόριο, προσπαθώντας να αναπνεύσει, εφεύρισκε νέους τρόπους να λειτουργήσει. Τότε εγκαινιάστηκε η λογική της παραλαβής στο σπίτι. Και άλλαξε όλη η εμπειρία των online αγορών και οι Έλληνες, ακόμα και οι πιο σκεπτικοί, την έβαλαν τελικά στην καθημερινότητα τους.

Αυτό καταγράφεται και σε σχετικές έρευνες. Πρόσφατη έρευνα, καταγράφει το  γεγονός ότι περισσότεροι από 2 στους 3 (71%) Έλληνες έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το πρώτο 6μηνο του 2023. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 5% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, όταν το 68% των Ελλήνων έκανε online τις αγορές του.

Μάλιστα, το e-commerce αφορά, καθημερινά, όλο και περισσότερο και τις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, τάση που καταγράφηκε κυρίως στη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Focus Bari, το ποσοστό των Ελλήνων, ηλικίας 55-64 ετών, που αγοράζουν από το Διαδίκτυο, φτάνει πλέον στο 59%, αυξημένο κατά 8% μεταξύ 1ου τριμήνου 2022 και 1ου τριμήνου 2023, ενώ στις ηλικίες 45 έως 54 ετών η διείσδυση του e-commerce είναι 76%, έχοντας αυξηθεί κατά 9%.

Και αν λείπω;

Μετά την πανδημία τα πράγματα άλλαξαν. Η ΒΟΧ ΝΟW εισήγαγε την ευκολία των locker. Οι πόλεις σε όλη την Ελλάδα γέμισαν με τα πράσινα lockers που απελευθέρωσαν τις διαδικτυακές αγορές και όχι μόνο. Η ιδέα απλή και συνάμα επαναστατική: Παραδίδεις το δέμα που θέλεις να στείλεις στο κοντινότερο locker στο σπίτι ή στο γραφείο σου, την ώρα και την μέρα που βολεύει εσένα. Με τον ίδιο απλό και σύγχρονο τρόπο, με ένα sms στο κινητό του, ειδοποιείται ο παραλήπτης πως μπορεί να παραλάβει το δέμα του στο locker που τον εξυπηρετεί 24 ώρες την ημέρα.

Το locker της γειτονιάς

Τα πράσινα locker εξαπλώθηκαν παντού στην Ελλάδα. Έχουμε περάσει πλέον στην εποχή που μιλάμε για το «Locker της γειτονιάς». Σήμερα οι πράσινες θυρίδες της BOX NOW έχουν ξεπεράσει τις 100.000. Και όλοι μπορούν να παραλάβουν ή να στείλουν δέμα με εύκολο και πρακτικό τρόπο.

Δεν είναι μόνο η ευελιξία. Είναι και το κόστος. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην κατοχή της η ΒΟΧ  NOW, την υπηρεσία χρησιμοποιούν καθημερινά περισσότεροι από 30.000 πολίτες και καταναλωτές, με ιδιαίτερη προτίμηση στα μικρά και μεσαία δέματα.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται τον Απρίλιο να εκτοξευθεί, γιατί «τρέχει» μοναδική προσφορά: Κατεβάζοντας το super πρακτικό app της BOX NOW μπορείς να «Στείλεις Δέμα» με το μικρότερο κόστος: το μικρό δέμα από 2€ να κοστίζει 1€ και το μεσαίο δέμα από 4€ να κοστίζει 2€.

Πάμε Κύπρο;

Η BOX NOW στο πλαίσιο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της και στην Κύπρο, δίνει τη δυνατότητα αποστολής δέματος από Locker σε Locker, όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και από Ελλάδα σε Κύπρο και αντίστροφα! Με αυτό τον τρόπο η BOX NOW αποτελεί την πρώτη εταιρεία last mile που δίνει την δυνατότητα για cross-border αποστολή δεμάτων από Locker σε Locker, ξεπερνώντας τα ελληνικά σύνορα  και παρέχει πλέον διεθνείς υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής.

Πως λειτουργούν τα πράσινα lockers της ΒΟΧ ΝΟW

Και εδώ τα πράγματα είναι απλά και…οικολογικά.  Με βασικό άξονα την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη ως μέρος της φιλοσοφίας της BOX NOW, τα Αυτόματα Μηχανήματα Παραλαβής Δεμάτων, είναι αυτόνομα και λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, προσφέροντας ένα νέο, καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παράδοσης και αποστολής δεμάτων. Τα ΒΟΧ ΝΟW Lockers, μέσω πάνελ που είναι τοποθετημένα στην επιφάνεια τους, λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια, γι’ αυτό και δεν απαιτούν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Με τη χρήση των lockers, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε αποστολής μειώνεται, καθώς μειώνονται τυχόν περιττές διαδρομές λόγω απουσίας του παραλήπτη.

Και αν θέλεις να στείλεις δέμα μπαίνεις στο site της BOX NOW ή καλύτερα κατεβάζεις το BOX NOW app και με μερικά κλικ….το δέμα σου έφυγε. Ενώ, για την παραλαβή, πάλι μέσω του app, βρίσκεις το locker σου, ξεκλειδώνεις και παραλαμβάνεις.

Είναι πολλές οι υπηρεσίες πού έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ο καταναλωτής της BOX NOW αλλά και οι επιχειρήσεις:

  1. Σε ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρει υπηρεσίες παράδοσης δεμάτων μέσω BOX NOW Lockers.
  2. Στις εταιρείες ταχυμεταφορών προσφέρει πρόσθετες λύσεις δρομολόγησης παραδόσεων μέσω των  BOX NOW Lockers.
  3. Σε ιδιώτες προσφέρει την επιλογή αποστολής & παράδοσης δεμάτων από ΒΟΧ ΝΟW Locker σε BOX NOW Locker .
  4. BOX NOW returns: O καταναλωτής μπορεί να επιστρέψει το δέμα του στο Ε-shop, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε BOX NOW Locker τον εξυπηρετεί, σύμφωνα με το δικό του πρόγραμμα. Χρησιμοποιώντας λοιπόν το κοντινότερο BOX NOW Locker, ο καταναλωτής δεν χρειάζεται να δεσμεύσει ώρες από το χρόνο του, ώστε να περιμένει τον courier ή να επισκεφθεί ο ίδιος ένα κατάστημα.

Θέλεις να πληρώσεις με αντικαταβολή; Κανένα πρόβλημα. Πλέον υπάρχει και η επιλογή της αντικαταβολής, με την επιλογή BOX NOW Pay on the Go.

Όλα τα παραπάνω οριοθετούν το σημαντικό ρόλο που συντελεί η καινοτομία της BOX NOW στην κινητικότητα των αγορών του last mile. Εν ολίγοις, οι νέες υβριδικές υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής δεμάτων και η εκρηκτική αύξηση του last mile delivery κρίνονται από τη γεωγραφική και αριθμητική διασπορά του δικτύου, τις έξυπνες υπηρεσίες και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών. Και η επιτυχία ορίζεται από την πελατοκεντρική προσέγγιση, που πρώτη η BOX NOW εφαρμόζει. Ο πελάτης μπαίνει στο επίκεντρο και δημιουργείται το «ειδικό κέντρο βάρους» με τους παράγοντες καινοτομία, ευκολία και οικονομία να αλληλοσυμπληρώνονται και να θέτουν το βηματισμό. Η BOX NOW αποτελεί το υπόδειγμα που μέχρι σήμερα η αγορά ακολουθεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.