29 Απρ 2024
READING

Interlife: Η ασφαλιστική που επεκτείνεται και στο real estate

4 MIN READ

Interlife: Η ασφαλιστική που επεκτείνεται και στο real estate

Interlife: Η ασφαλιστική που επεκτείνεται και στο real estate

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον ασφαλιστικό κλάδο τα τελευταία χρόνια, με πολλές ελληνικές εταιρείες να εξαγοράζονται από μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους ή funds, που στόχο έχουν την μεγιστοποίηση των μεγεθών τους στη χώρα.

Ωστόσο, παρά τις αλλαγές αυτές, ένα πράγμα έχει μείνει ίδιο και αυτό ονομάζεται Interlife. Η ασφαλιστική εταιρεία με πρόεδρο και CEO τον Ιωάννη Βοτσαρίδη, είναι η τελευταία εισηγμένη του κλάδου στο Χρηματιστήριο, αυξάνει τους τζίρους της, κοιτάει για εξαγορές ενώ τελευταία έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται και στον τουρισμό.

Η ιστορία

Η INTERLIFE Ασφαλιστική είναι ελληνική εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ιδρύθηκε το 1991 σε πολυμετοχική βάση. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της η εταιρεία υπήρξε κερδοφόρα, δίνοντας προγράμματα τα οποία έκαναν από τότε τη διαφορά, επιτυγχάνοντας σε σύντομο διάστημα τους στόχους που είχαν αρχικά τεθεί.

Η θετική εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της, με επιτυχημένες επενδύσεις σε ακίνητα, χρεόγραφα και σε συνδυασμό με το σωστό management, συνέβαλαν στην εδραίωσή της στον ασφαλιστικό χώρο, όχι μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται πιο έντονα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.

Σήμερα η Interlife Ασφαλιστική αναπτύσσεται ταχύτατα αναδεικνύοντας συνεχώς την επιτυχημένη πορεία της, την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει με την τεχνογνωσία που η ίδια δημιουργεί και διοχετεύει στους συνεργάτες της.

Προάγει καινοτόμες λύσεις, δημιουργεί και προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες. Ενώ τον Οκτώβριο του 2012 εισήχθη στην Ρυθμιζόμενη Αγορά Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, από όπου όμως βγήκε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Αυτή η ραγδαία ανάπτυξή της, την οδήγησε τον Ιανουάριο του 2021 να χτυπήσει την πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τις μετοχές της να εισάγονται στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του ΧΑ.

Η εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών αποτελούσε στρατηγική επιλογή, με πολλαπλούς στόχους, όπως η επιδίωξη διεθνών συνεργασιών, η ικανοποίηση της μεγάλης βάσης των μετόχων της και η δίκαιη αποτίμηση της αξίας της.

Σήμερα, η Interlife Ασφαλιστική διαθέτει υπερεπάρκεια κεφαλαίων, χωρίς την ανάγκη προσφυγής σε ευεργετικές διατάξεις της υπάρχουσας νομοθεσίας. Διαθέτει υψηλή ρευστότητα, που της επιτρέπει να βελτιώνει συνεχώς την ταχύτητα αποζημιώσεων, ενώ ανταποκρίνεται µε επιτυχία στις απαιτήσεις του κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου Solvency II.

Το δημιούργημα ενός ικανότατου manager

Η Interlife βαδίζει στη νέα εποχή έχοντας στο τιμόνι έναν ικανό manager, αυθεντία της ασφαλιστικής αγοράς, ο οποίος πάντα προσπαθεί να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Ο Ιωάννης Βοτσαρίδης, αφού τελείωσε την Ανωτέρα Σχολή Ηλεκτρονικών της Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να κάνει εξειδίκευση ως τεχνικός στους υπολογιστές στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Εκεί διαπίστωσε ότι είχε την δυνατότητα να εξειδικευτεί ως Προγραμματιστής και στην συνέχεια ως αναλυτής, ενώ ταυτόχρονα φοιτούσε και στην Εμπορική-Οικονομική σχολή Ζυρίχης.

Η ενασχόλησή του με τον ασφαλιστικό κλάδο, εντελώς τυχαία και συμπωματική. Έπρεπε να κάνει και μία εξάμηνη πρακτική άσκηση και για τον σκοπό αυτόν επέλεξε μια τράπεζα. Ωστόσο καθυστέρησε να κάνει αίτηση υπήρχε διαθέσιμη πρακτική μόνο σε Ασφαλιστική Εταιρία – και κάπως έτσι βρέθηκε στο χώρο.

Την πρώτη του άδεια ως ασφαλιστικός σύμβουλος την έβγαλε το 1977 και από τότε εργάζεται στον κλάδο, κυρίως σε ασφαλιστικές εταιρείες ζωής.

Η Interlife έχει πολύ ισχυρές επιδόσεις στους εποπτικούς δείκτες, με τον SCR να είναι στο 174% και τον MCR στο 670%. Η οικονομική ευρωστία της εταιρείας, βασίζεται στην κερδοφόρο διαχρονική πορεία της ( με εξαίρεση το 2022 λόγω κάθετως πτώσης των αποδόσεων των επενδυτικών κινητών αξιών), με κέρδη προ φόρων που στην τελευταία δεκαετία ανήλθαν στα 145 εκατ. ευρώ. Άλλωστε, η εταιρεία δεν έχει ούτε 1 ευρώ σε τραπεζικά δάνεια.

Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων

Το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό για την ασφαλιστική του Ιωάννη Βοτσαρίδη, καταγράφοντας Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων 7,94% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

Συγκεκριμένα η παραγωγή στον κλάδο αυτοκινήτου παρουσίασε αύξηση 5,69% και η παραγωγή Λοιπών Κλάδων είδε μια άνοδο της τάξης του 12,25%. Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί ότι το ποσοστό αύξησης της παραγωγής της εταιρίας σε βάθος 5ετίας ανέρχεται σε 51,61%.

Για το σύνολο του 2023 η Interlife παρουσίασε παραγωγή ασφαλίστρων στα 93,821 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 13,5% σε σύγκριση με το 2022. H παραγωγή στον Κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων ανήλθε σε 47,3 εκατ. ευρώ (αύξηση 8,33% έναντι του 2022) και η Παραγωγή Λοιπών Κλάδων κατά Ζημιών ανήλθε σε 46,4 εκατ. ευρώ (αύξηση 19,51% έναντι του 2022).

Τουρισμός

Η Interlife τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει σημαντικό άνοιγμα και στον τουριστικό κλάδο, καθώς έχει εξαγοράσει ξενοδοχεία σε μεγάλα νησιά της χώρας.

Τελευταία της προσθήκη το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων «Elite» το οποίο βρίσκεται στη Ρόδο.

Το ξενοδοχείο, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εισηγμένης ασφαλιστικής, βρίσκεται στην καρδιά της Ρόδου, μόλις λίγα μέτρα από την κοσμοπολίτικη παραλία «Elli Beach» και τη μαγευτική πλατεία «100 Χουρμαδιές», ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται η μεσαιωνική πόλη.

Πολυτελούς κατασκευής και πλήρως ανακαινισμένο, το ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε έξι ορόφους, διαθέτει 46 δωμάτια και δυο σουίτες, συνολικής χωρητικότητας 104 κλινών, ενώ λειτουργεί όλο το χρόνο.

Elite Hotel, Ρόδος Πόλη – Ενημερωμένες τιμές για το 2024

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.