26 Απρ 2024
READING

Sinsay: Νέα…απόβαση στα retail park της Trade Estates

4 MIN READ

Sinsay: Νέα…απόβαση στα retail park της Trade Estates

Sinsay: Νέα…απόβαση στα retail park της Trade Estates

Ολοταχώς προς την υλοποίηση του στόχου της για λειτουργία 30 καταστημάτων στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2024 οδεύει η αλυσίδα SiNSAY του πολωνικού ομίλου LPP επεκτείνοντας την ήδη επιτυχημένη συνεργασία της με την Trade Estates. H εταιρεία που από πολλούς αποκαλείται «πολωνική Zara ετοιμάζεται για τα επόμενα 3 «χτυπήματά» της σε retail parks της Trade Estates σε Σπάτα, Πειραιώς, και Πάτρα.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτες κινήσεις έχουν ως σκοπό την επέκταση της παρουσίας που ήδη έχει στην Αττική. Για τον σκοπό αυτό, άμεσα αναμένεται να λειτουργήσουν δύο νέα καταστήματα με την ταμπέλα της Sinsay. To πρώτο θα φιλοξενηθεί στο Smart Park στα Σπάτα και το δεύτερο θα ανοίξει τις πόρτες του στο Top Parks στην Πειραιώς. Ακόμα, το επόμενο διάστημα, εγκαίνια θα πραγματοποιήσει και το νέο κατάστημα της εταιρείας, το οποίο θα βρίσκεται εκτός Αττικής όμως και συγκεκριμένα στο Top Parks Πάτρας.

Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί, το κατάστημα στο Smart Park – το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό πάρκο στην Ελλάδα, με περισσότερους από 7 εκατ. επισκέπτες ετησίως – και στο Top Parks Πειραιώς στη συμβολή των λεωφόρων Πειραιώς και Κηφισού θα υποδεχτούν τους πρώτους τους πελάτες το Πάσχα του 2024, ενώ τα εγκαίνια στο κατάστημα της Πάτρας αναμένονται το προσεχές φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη λειτουργίας του νέου εμπορικού πάρκου Top Parks.

Η συνεργασία με την Trade Estates

H εξέλιξη αυτή δεν ξαφνιάζει, αφού Sinsay και Τrade Estates έχουν ήδη μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία. Συγκεκριμένα, η πολωνική εταιρεία λειτουργεί ήδη καταστήματά της σε ακίνητα της ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλής. Πρόκειται για ένα κατάστημα στο retail park στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και το δεύτερο στο Florida 1 Retail Park στην περιοχή της Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη.

Τα Εμπορικά Πάρκα της Trade Estates, Top Parks, διακρίνονται από τρία βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις διεθνείς τάσεις: Είναι εύκολα προσβάσιμα, με δωρεάν στάθμευση, επικεντρώνονται στην κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών των καταναλωτών και αφορούν το value retailing, δηλαδή την προσφορά προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές. Μάλιστα, το 2023, τα συγκεκριμένα εμπορικά πάρκα προτίμησαν για τις αγορές τους περίπου 20 εκατ. επισκέπτες. Πάντως η Trade Estates φαίνεται ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με την Πολωνία, καθώς αποτελεί στρατηγικό εταίρο για την επέκταση και της έτερης πολωνικής αλυσίδας που αναπτύσσεται στην Ελλάδα, της Pepco.

Τα νέα καταστήματα Sinsay αναμένεται να έχουν έκταση περίπου 1.200 τ.μ. το κάθε ένα, και σκοπεύουν να κερδίσουν την προτίμηση των κατοίκων των ευρύτερων περιοχών, έχοντας ως «όπλα» τη μεγάλη ποικιλία επιλογών από ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών όπως ένδυση, είδη διακόσμησης εσωτερικού χώρου και σπιτιού αλλά και σειρές καλλυντικών και αξεσουάρ κατοικίδιων σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Τα επόμενα σχέδια

Όπως αναφέραμε, στα σχέδια της πολωνικής αλυσίδας για τη χώρα μας, περιλαμβάνεται η λειτουργία τριάντα καταστημάτων μέχρι τα τέλη του 2024. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως φιλόδοξο και δυναμικό πλάνο ανάπτυξης, καθώς το τέλος του 2023 βρήκε τον όμιλο LPP με έξι καταστήματα στη χώρα μας. Οι στόχοι των Πολωνών δεν σταματούν εδώ, καθώς στα σχέδιά τους βρίσκεται η είσοδος και των υπόλοιπων brand name του ομίλου στην ελληνική αγορά.

Συγκεκριμένα, άνθρωποι του ομίλου θεωρούν βέβαιο ότι εντός της τρέχουσας χρονιάς θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην ελληνική λιανική αγορά ένα ακόμη brand name του πολωνικού ομίλου (εκτός από τη Sinsay είναι ακόμα οι Reserved, House, Cropp και Mohito). Μάλιστα, μέχρι τις αρχές του 2025 υπολογίζεται ότι όλες θα έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Κεντρική θέση στα πλάνα του ομίλου έχει και η Θεσσαλονίκη, καθώς, εντός του 2024, αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν ακόμα 3 με 4 καταστήματα.

Νέα και… ωραία

Η αλυσίδα Sinsay αποτελεί το πιο νέο μέλος του ομίλου LLP στα καταστήματα του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν ενδύματα και αξεσουάρ για γυναίκες, άνδρες και παιδιά, καθώς και συλλογή ειδών σπιτιού, προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος, σε προσιτές τιμές. Ακολουθώντας την λογική του fast fashion, ο όμιλος LPP υπό τη διοίκηση του ιδρυτή του, Marek Piechocki, έχει εδώ και τρεις δεκαετίες δραστηριότητα στην Πολωνία αλλά και στο εξωτερικό, που φτάνει σε σχεδόν 40 αγορές παγκοσμίως με φυσική και ηλεκτρονική παρουσία, ενώ οι μετοχές του διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Βαρσοβίας.

Το σήμα Sinsay αποτελεί την «ναυαρχίδα» του ομίλου, καθώς το ποσοστό του επί του συνολικού τζίρου του ομίλου έφτασε στο 41,9% το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023/2024), με το brand Reserved να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 34,2%). Ο πολωνικός όμιλος υπολογίζεται ότι διανέμει περισσότερα από 259 εκατομμύρια είδη ρουχισμού ετησίως, ενώ έλαβε την απόφαση να επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε νέες αγορές, και ειδικά της ΝΑ Ευρώπης, σε μία προσπάθεια να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη διακοπή των δραστηριοτήτων του σε Ρωσία και Ουκρανία μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.