26 Απρ 2024
READING

Η Praktiker αλλάζει πρόσωπο στην Ελλάδα μετά από τρεις δεκαετίες

3 MIN READ

Η Praktiker αλλάζει πρόσωπο στην Ελλάδα μετά από τρεις δεκαετίες

Η Praktiker αλλάζει πρόσωπο στην Ελλάδα μετά από τρεις δεκαετίες

Σε σταδιακή μετατροπή της εικόνας όλων των καταστημάτων στην Ελλάδα προχωράει αυτή την περίοδο η Praktiker, η οποία επενδύει σε ένα νέο στήσιμο και σε αλλαγή λογοτύπου και νέο σχεδιασμό στα σημεία πώλησης που διατηρεί ανά την επικράτεια. Μέσα από την κίνηση αυτή επιδιώκει να επανασυστηθεί στους πελάτες της

Mε περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η εταιρεία σχεδιάζει τη λειτουργία ενός νέου καταστήματος μέσα στο 2024, προχωρώντας παράλληλα στην αναβάθμιση και μετεξέλιξη του υφιστάμενου δικτύου καταστημάτων. Το νέο κατάστημα θα είναι το 18ο για την Praktiker Hellas. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη το 2023 στις 17 Νοεμβρίου λειτούργησε νέο σημείο πώλησης στην Κέρκυρα. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα στις 27 Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς η μετεγκατάσταση του καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη πιο κοντά στην καρδιά της πόλης, προκειμένου να είναι πιο λειτουργικό και άμεσο προς τους κατοίκους της περιοχής.

Ένα ακόμα βήμα ανανέωσης στην παρουσία της αλυσίδας DIY στην Ελλάδα αποτελεί πλέον και το κατάστημα της Θεσσαλονίκης, που επίσης συστήνει τη νέα γενιά της Praktiker Hellas. Σε αυτό διατίθενται ηλεκτρικές συσκευές από μερικές εκ των σημαντικότερων μαρκών του κόσμου, σύγχρονες τηλεοράσεις καθώς και η πληρέστερη γκάμα λύσεων θέρμανσης και ψύξης. Μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες σπιτιού είναι αυτή του barbeque. Γι’ αυτό και το κατάστημα της Θεσσαλονίκης που παραδόθηκε προς λειτουργία μετά την πλήρη ανακαίνισή του διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων για το barbeque καθώς και όλα όσα θα χρειαστούν για τη βεράντα, τον κήπο και την ταράτσα στο τμήμα Urban Kipos by Praktiker.

All Services Corner για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ενότητα του All Services Corner. Εκεί είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες Praktiker, όπως σύνδεση και επίδειξη, επισκευή και συντήρηση, συναρμολόγηση των πωλούμενων προϊόντων ενώ οι καταναλωτές θα μπορούν να παραλάβουν και τις οnline παραγγελίες τους με την υπηρεσία Click & Collect. Στη νέα γενιά καταστημάτων δίνεται έμφαση στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών. Γι’ αυτό και υπάρχουν οι εξειδικευμένοι Interior Experts & Kipos Experts Corners, σύμβουλοι της Praktiker που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις σχεδιασμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

«Σπίτι Ανοιχτό» και ΑμεΑ και άτομα τρίτης ηλικίας

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της νέας εποχής των καταστημάτων της αλυσίδας είναι και η κοινωνική τους διάσταση. Γι’ αυτό και υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη κατεύθυνση για ένα «Σπίτι Ανοιχτό» με συμπεριληπτική εξυπηρέτηση και υπηρεσίες που απευθύνονται σε ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, αλλά και μια ολοκληρωμένη προϊοντική γκάμα για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ.

Προσπάθεια ανανέωσης της σχέσης με τον Έλληνα καταναλωτή

Η εταιρεία μέσα από την ανανέωση της εικόνας της προσπαθεί να ανανεώσει τη σχέση που έχει με τον Έλληνα καταναλωτή και να σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό που αυτή τη στιγμή εκφράζεται κατά κύριο λόγο από την ΙΚΕΑ και τη Leroy Merlin, αν και όχι μόνο από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Από πλευράς οικονομικών επιδόσεων, θα αναφέρουμε ότι το 2022 ο κύκλος εργασιών της Praktiker Hellas ανήλθε στα 177,69 εκατ. ευρώ από 159,80 εκατ. ευρώ στη χρήση 2021, καταγράφοντας αύξηση κατά 11,19%. Το κόστος πωλήσεων διαμορφώθηκε στα 111,97 εκατ. ευρώ και σε ποσοστό 63,02% επί του κύκλου εργασιών έναντι 101,38 εκατ. ευρώ και ποσοστό 63,45% το 2021. Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας ανήλθαν σε 3,78 εκατ. ευρώ έναντι 3,37 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, ενώ τα έξοδα λειτουργίας διαθέσεως διαμορφώθηκαν σε 66,74 εκατ. ευρώ από 55,17 εκατ. ευρώ το 2021. Τα λοιπά συνήθη έσοδα διαμορφώθηκαν στο ποσό των 1,29 εκατ. ευρώ έναντι 918.131 ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.