29 Απρ 2024
READING

Γιάννης Καντώρος: Ο CEO που οδηγεί την Interamerican στην ψηφιακή εποχή

4 MIN READ

Γιάννης Καντώρος: Ο CEO που οδηγεί την Interamerican στην ψηφιακή εποχή

Γιάννης Καντώρος: Ο CEO που οδηγεί την Interamerican στην ψηφιακή εποχή

Η Interamerican είναι μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα. Δημιούργημα των Δημήτρη Κοντομηνά και Αλέξανδρου Ταμπουρά, με έτος ίδρυσης το 1969, η εταιρεία κατάφερε να εξελιχθεί μέσα στα χρόνια σε μία ασφαλιστική με μεγάλο μερίδιο αγοράς και ασφάλιστρα πολλών εκατομμυρίων ενώ επεκτάθηκε και στην κυπριακή αγορά.

Πλέον, με τον Γιάννη Καντώρο στο τιμόνι, τελείται μία στροφή 180 μοιρών της εταιρείας, με προσήλωση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στις νέες τεχνολογίες. Κάτι που θα την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα, «θα βγει» μπροστά από τον ανταγωνισμό, αυξάνοντας παράλληλα ασφάλιστρα και πελατεία.

Η διαδρομή

Ο Γιάννης Καντώρος είναι «γέννημα-θρέμμα» της Interamerican. Μπήκε στην εταιρεία πριν από περίπου 24 χρόνια, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί σε πολυεθνικές όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και αφού τελείωσε το λύκειο μπήκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών, ενώ κατέχει και Μεταπτυχιακό ΜΒΑ από το Cardiff Business School. Έχει ολοκληρώσει το Executive Management Program στο Ashridge Business School, όπως επίσης και το Achmea Senior Leaders Program στο Bled School of Management.

Στην Interamerican ξεκίνησε ως Διευθυντής Μάρκετινγκ και σταδιακά εξελίχθηκε σε Γενικό Διευθυντή Μάρκετινγκ και Πωλήσεων ενώ αργότερα ανέλαβε θέση Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών.

Η προσήλωσή του στη δουλειά, η διορατικότητα, και οι επιτυχίες που κατέγραφε, τον κατέστησαν βασικό υποψήφιο να αναλάβει Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, όταν το 2014 κατέστη γνωστό ότι ο Γιώργος Κώτσαλος θα αποχωρήσει από την θέση του CEO. Πράγμα το οποίο επαληθεύθηκε δύο χρόνια αργότερα, το 2016, με τον Γιάννη Καντώρο να αναλαμβάνει επίσημα χρέη CEO της ασφαλιστικής, με στόχο να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα.

Η επόμενη ημέρα βρίσκεται στην τεχνολογία

Η ασφαλιστική αγορά παρέμενε στάσιμη για χρόνια, ακολουθώντας συγκεκριμένες οδούς. Ωστόσο με την είσοδο της τεχνολογίας στην καθημερινότητα, φαινόταν ότι εάν οι εταιρείες ήθελαν να ανταπεξέλθουν στη νέα τάξη πραγμάτων και στον αυξανόμενο ανταγωνισμό, έπρεπε να προχωρήσουν σε μεγάλες αλλαγές.

Η στροφή των ασφαλιστικών εταιρειών προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια, ωστόσο επιταχύνθηκε το διάστημα της πανδημίας. Καθώς προέκυψαν πολλά προβλήματα τα οποία έχρηζαν άμεσων και αποφασιστικών λύσεων.

Τα τελευταία λοιπόν χρόνια, όλες οι ασφαλιστικές έχουν προσηλωθεί στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, επενδύοντας πολλά εκατομμύρια ώστε να κερδίσουν έδαφος από τον ανταγωνισμό τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται δυναμικότερα από άλλες εταιρείες του κλάδου η Interamerican, καθώς ο Γιάννης Καντώρος είδε νωρίτερα από άλλους τα πλεονεκτήματα που θα φέρει η ψηφιοποίηση στην ασφαλιστική αγορά.

«Η Interamerican σε 2-3 χρόνια θα είναι μία διαφορετική εταιρεία και θα συνεχίσει να επενδύει στους ανθρώπους της» είχε πει πέρυσι το καλοκαίρι στα Interamerican Sales Awards, τονίζοντας ότι η τεχνολογία θα είναι ο παράγοντας που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις μεταβολές που θα συντελεστούν τα επόμενα χρόνια. «Πρέπει να ετοιμαστούμε για ένα πολύ διαφορετικό τοπίο στις ασφαλίσεις» είχε πει. Και όσο περνάει ο καιρός, φαίνεται να βγαίνει αληθινός.

Πλέον όλες οι εταιρείες βγάζουν εξελιγμένα προγράμματα τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη, ασφαλιστικές εταιρείες που βασίζονται αμιγώς στην τεχνολογία, κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Είναι πλέον εμφανές ότι το τοπίο αλλάζει.

Σήμερα πάνω από το 25% του τζίρου της Interamerican βρίσκεται στα ψηφιακά κανάλια τα οποία είναι πλέον τα πιο κερδοφόρα, με τον κ. Καντώρο να εκτιμά ότι «τα επόμενα χρόνια η τεχνητή νοημοσύνη θα ανταποκρίνεται στους πελάτες με τρόπο που ούτε οι ίδιοι δεν έχουν ποτέ φανταστεί».

Η ψηφιακή αναβάθμιση

Η Interamerican μέσω του Interamerican Innovation Hub χτίζει σχέσεις και συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο ευρύτερο οικοσύστημα της καινοτομίας και υιοθετεί νέες υπηρεσίες, βοηθώντας τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα.

Συγκεκριμένα προωθεί τον καινοτόμο χαρακτήρα της Interamerican σε όλα τα stake holders groups, διοργανώνει αλλά και συμμετέχει σε forums επικοινωνίας στο χώρο της καινοτομίας, συλλέγει και αξιολογεί καινοτόμες ψηφιακές λύσεις σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς της κυρίως πέρα από τα παραδοσιακά όρια της ασφάλισης

Παράλληλα η Interamerican έρχεται σε επαφή και συνεργασία με στελέχη νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων που μπορούν να προσφέρουν τεχνογνωσία και πόρους για την υλοποίηση λύσεων σχετικών με τους τομείς που δραστηριοποιείται η ασφαλιστική.

Μάλιστα ο όμιλος, στα πρόσφατα Digital Finance Awards 2024 απέσπασε πολλά σημαντικά βραβεία όπως «Digital Insurance Company of the Year» το οποίο και της απονεμήθηκε για δεύτερη σειρά χρονιά. Επίσης απέσπασε τέσσερα βραβεία Gold στις κατηγορίες Best Paperless Digital Initiative, Best Digital Transformation Initiative, Best Use of Technology for Claims και Best Cyber-threat Protection and Cyber-Security Project για τις ψηφιακές καινοτομίες που εισήγαγε στις διαδικασίες αποζημιώσεων υγείας, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αποζημίωσης, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για τις αποζημιώσεις ιατρικών επισκέψεων.

Γιάννης Καντώρος: Βιώσιμες μόνο οι εταιρείες που είναι έτοιμες για το απροσδόκητο | Nextdeal

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.