26 Απρ 2024
READING

Γιατί ενδιαφέρονται τα νέα κορίτσια για προϊόντα αντιγήρανσης;

3 MIN READ

Γιατί ενδιαφέρονται τα νέα κορίτσια για προϊόντα αντιγήρανσης;

Γιατί ενδιαφέρονται τα νέα κορίτσια για προϊόντα αντιγήρανσης;

Σε μια εποχή γενικότερου παραλογισμού, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερο φαινόμενα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει ποτέ. Αλήθεια, πότε άρχισαν τα δεκάχρονα και δεκαπεντάχρονα κορίτσια να ενδιαφέρονται για τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης; Με τις επιβλαβείς επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων να συζητούνται έντονα, οι εταιρείες προϊόντων περιποίησης δέρματος αντιμετωπίζουν μια ανησυχητική τάση στα κορίτσια της Gen Z και Gen A, τα οποία αποκτούν εμμονή με τα premium προϊόντα αντιγήρανσης και σπεύδουν στα καταστήματα για να τα δοκιμάσουν.

Η Dove στη μάχη της αυτοεκτίμησης

Η Dove, βλέποντας τα νεαρά κορίτσια να στρέφονται πρόωρα σε αυτού του είδους τα προϊόντα, συνεργάστηκε με την Drew Barrymore για να υλοποιήσει μια καμπάνια ευαισθητοποίησης απέναντι στη συγκεκριμένη τάση.

Η καμπάνια #TheFaceof10 έχει σαν στόχο να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση των κοριτσιών που παρουσιάζουν πρώιμα σημάδια άγχους για την εμφάνισή τους. Η Ντρου Μπάριμορ, η οποία ξεκίνησε ως παιδί ταλέντο στον κινηματογράφο και τη διαφήμιση από την ηλικία των 4 ετών, θυμάται ότι μεγάλωσε στην καρέκλα του μακιγιάζ -ως παιδί ηθοποιός που ήταν-  και αντιτάσσεται στην έννοια της αντιγήρανσης, υποστηρίζοντας ότι το να μεγαλώνεις και να γερνάς είναι ένα προνόμιο που δεν το έχουν όλοι.

Η συνεργασία της Dove με την Barrymore αποτελείται από μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η ηθοποιός και ο παρουσιαστής του talk show συζητούν την άποψή τους για το θέμα. Στα βίντεο #TheFaceof10, η Barrymore περιγράφει με λεπτομέρειες πώς ήταν η παιδική της ζωή μεταξύ γυρισμάτων, πλατό και μακιγιάζ και μοιράζεται τις διασκεδαστικές στιγμές που έζησε σαν παιδί στα στούντιο όταν κολλούσε γκλίτερ αυτοκόλλητα στο πρόσωπό της. Όπως φυσικά υποστηρίζει, τα νεαρά κορίτσια δεν χρειάζονται κανένα προϊόν αντιγήρανσης.

Η Dove που ανήκει στην Unilever συνεργάστηκε επίσης με ειδικούς για να σχεδιάσει έναν οδηγό για τα παιδιά της Gen A σχετικά με την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και τις ανησυχίες που προκαλούν άγχος στα νέα κορίτσια. Η στρατηγική ενισχύει τη θέση της Dove ως ένα brand που εμπνέει εμπιστοσύνη και παραδοσιακά διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα -παλιότερα αυτό αφορούσε το body shaming, με την Dove να είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί γυναίκες που δεν έχουν αναλογίες μοντέλου στις διαφημίσεις της.

Τώρα, η εταιρεία αξιοποιώντας το momentum ενισχύει τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ που στοχεύουν στο ζήτημα της αυτοεικόνας των νεαρών κοριτσιών, εκτιμώντας ότι σχεδόν το 25% των κοριτσιών μεταξύ 10 και 17 ετών αισθάνονται ότι κρίνονται για την εμφάνισή τους.

Επιπλέον, έχει επιστρατεύσει ψυχολόγους και δερματολόγους για να δημιουργήσουν το “Τhe Gen A Anti-Aging Talk”, ένα βίντεο που προβάλλεται στα κοινωνικά της κανάλια και παρέχει συνδρομή στη συζήτηση αυτού του ευαίσθητου θέματος με τη Gen Alpha.

Η Dove φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ενεργή και δραστήρια στο μέτωπο του μάρκετινγκ, με την διαφημιστική καμπάνια #TheFaceof10 να έρχεται την ίδια περίοδο που η εταιρεία επέστρεψε στο Super Bowl για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια τον Φεβρουάριο, με ένα σποτ που μεταφέρει ένα θετικό μήνυμα σχετικά με την ενασχόληση των νεαρών κοριτσιών στον αθλητισμό. Η παρουσία της Taylor Swift άλλωστε σε όλους τους αγώνες, άλλαξε από ότι φαίνεται την ανθρωπογεωγραφία των θεατών, προσελκύοντας νέα κορίτσια, swifties, που ακολουθούν την αγαπημένη τους κατά πόδας.

Photo: Unsplash

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.