26 Απρ 2024
READING

Ταξίδι στο Μεξικό με τεκίλα Don Julio και Apple Vision Pro

3 MIN READ

Ταξίδι στο Μεξικό με τεκίλα Don Julio και Apple Vision Pro

Ταξίδι στο Μεξικό με τεκίλα Don Julio και Apple Vision Pro

Τι θα λέγατε να ταξιδέψετε ως το Μεξικό, την πατρίδα της τεκίλας, για να εξερευνήσετε τον τρόπο που παρασκευάζεται η Tequila Don Julio, να συμμετάσχετε σε γευσιγνωσίες και επιδείξεις mixology; Αν η ιδέα σας ακούγεται δελεαστική, σκεφτείτε ότι μπορείτε να το κάνετε μέσα από την καθηλωτική εμπειρία του Apple Vision Pro, των ακουστικών μικτής πραγματικότητας που κυκλοφόρησαν μόλις πριν από ένα μήνα.

Η μητρική εταιρεία Diageo, η πρώτη μάρκα ποτών που πειραματίστηκε με το Apple Vision Pro, ξεκίνησε το 2022 την παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια “Por Amor” αποτίνοντας φόρο τιμής στην κληρονομιά της τεκίλας. Η Don Julio ταξιδεύει τους καταναλωτές στις ρίζες της, μέσα από μια συναρπαστική εμπειρία τρισδιάστατης πραγματικότητας και τοποθετεί τον εαυτό της ανάμεσα στις λίγες μάρκες που προβάλλονται από τη νέα αυτή συσκευή.

Ταξίδι στο Μεξικό για την παραγωγή τεκίλας

Ο πειραματισμός του Vision Pro με την Don Julio αξιοποιεί τη χωρική πληροφορική για να συνδέσει τους καταναλωτές με τους ανθρώπους, τη διαδικασία και τα μέρη που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή της τεκίλας. Οι χρήστες μπορούν να ταξιδέψουν εικονικά στο Μεξικό και να ζήσουν από κοντά τα τέσσερα στάδια που απαιτούνται για τη δημιουργία Don Julio, συμπεριλαμβανομένης της συγκομιδής της αγαύης, του ψησίματος, της απόσταξης του υγρού και της παλαίωσης της τεκίλας. Επιπλέον, μπορούν να συμμετάσχουν σε γεγονότα που προορίζονται για να γιορτάσουν τη σύγχρονη κουλτούρα των κοκτέιλ του Μεξικού.

Τι έδειξαν οι πρώτες μέρες κυκλοφορίας

Το Apple Vision Pro δημιούργησε ένα κύμα αρχικού ενθουσιασμού κατά την κυκλοφορία του στις αρχές του Φεβρουαρίου, με την Apple να έχει διαθέσει 160.000-180.000 συσκευές τις πρώτες ημέρες. Μετά όμως από μόλις ένα μήνα στην αγορά, έχουν ήδη αυξηθεί οι καταναλωτές που αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επιστρέφουν τη συσκευή.

Ειδικοί και αναλυτές δεν σταματούν να επισημαίνουν ότι η συσκευή αποτελεί περισσότερο μια ένδειξη του τι πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον, παρά μια ολοκληρωμένη τεχνολογία έτοιμη να κυκλοφορήσει ευρέως στην αγορά.

Η συσκευή είναι βαριά, ογκώδης και ακριβή για να επιτευχθεί μαζική υιοθέτηση και παραγωγή αυτή τη στιγμή. Όμως, και το πρώτο iPhone ήταν αργό και ακριβό, και σήμερα είναι αυτό που είναι. Έτσι, υπάρχει η αισιοδοξία ότι και οι μελλοντικές εκδόσεις του Vision Pro θα είναι βελτιωμένες και θα έχουν καλύτερη αποδοχή από το κοινό.

Η ιστορία πίσω από τη συνεργασία

Το Vision Pro δίνει στην τεκίλα Don Julio την ευκαιρία να μοιραστεί την ιστορία πίσω από την επωνυμία της, η οποία ιδρύθηκε από τον Don Julio González το 1942. Η εμπειρία Vision Pro δημιουργήθηκε με την ομάδα Global Breakthrough Innovation της Diageo η οποία είχε ως στόχο να διευρύνει τον τρόπο που κοινωνικοποιούνται οι άνθρωποι και να αξιοποιήσει την καινοτομία για να λανσάρει τα προϊόντα της.

Οι καθαρές πωλήσεις της Diageo αυξήθηκαν κατά 10,7% στη χρήση του 2023, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας. Η ανάπτυξη της υποστηρίχθηκε από τις ισχυρές επιδόσεις στην κατηγορία τεκίλα, η οποία αύξησε τις καθαρές πωλήσεις κατά 19% την ίδια περίοδο. Οι Don Julio και Casamigos αυξήθηκαν κατά 20% και 16%, αντίστοιχα, λόγω των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική.

Οι εταιρείες που έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία στη συσκευή, δηλώνουν ικανοποιημένοι από την αποδοχή του αγοραστικού κοινού.  Ωστόσο, το κλειδί για τη νέα τεχνολογία φαίνεται να είναι το κόστος για την ανάπτυξη της εφαρμογής και η δυνατότητα ή μη των εμπόρων να το υποστηρίξουν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή, έχοντας μπροστά μας ένα μέλλον γεμάτο από τη χρήση συσκευών μικτής πραγματικότητας, που θα είναι τότε οικονομικές και προσιτές για τον καθένα.

Photo: Unsplash

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.