Λίγο καιρό πριν γράφαμε ότι τα Starbucks έχουν μεγάλη ιστορία και πως με τη συνεχή εστίαση στους ανθρώπους και την καινοτομία θα δείξουν αν τελικά μπορούν να επιστρέψουν στη θέση του ηγέτη στο χώρο του καφέ. Και πως ο τότε άρτι αφιχθείς, Διευθύνων Σύμβουλος, Laxman Narasimhan, θα αναλάμβανε το δύσκολο ρόλο να βελτιώσει τις σχέσεις με τους εργαζόμενους, την εικόνα που είχαν οι πελάτες, την ποιότητα και τιμολόγηση των προϊόντων της.
Σε αυτό το πλαίσιο, μόλις πριν λίγες μέρες αποκάλυψε στο κοινό ένα νέο σχέδιο καταστήματος.
To πρώτο συμπεριληπτικό, χωρίς αποκλεισμούς κατάστημα
Το κατάστημα Union Market στην Ουάσιγκτον είναι το πρώτο κατάστημα Starbucks που συμβάλλει με πρακτικό και έμπρακτο τρόπο στην διευκόλυνση, αυτονόμηση και ανεξαρτησία όλων των ανθρώπων παρέχοντας εύκολη πρόσβαση και συμπεριληπτικό περιβάλλον.
Το νέο POS καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων εργαζομένων και πελατών, είναι φορητό για απίστευτη ευκολία χρήσης, με ρυθμιζόμενη γωνία βάσης για καλύτερη ορατότητα, φωνητική βοήθεια, μεγέθυνση οθόνης, εικόνες στοιχείων μενού, διαφορετικές ξένες γλώσσες και οπτική επιβεβαίωση παραγγελίας.
Η κατάσταση της παραγγελίας του κάθε πελάτη εμφανίζεται αναλυτικά σε πίνακες, προσφέροντας άμεση οπτική ενημέρωση σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η παραγγελία και το πότε θα είναι έτοιμη για παραλαβή.
Στις πόρτες υπάρχουν μεγάλοι διακόπτες σε διαφορετικά ύψη για να φτάνει ο καθένας και να ανοίγει την πόρτα εύκολα. Τα καταστήματα χρησιμοποιούν υλικά που μειώνουν τον ανεπιθύμητο θόρυβο και τον ήχο του περιβάλλοντος -ήχοι που μπορεί να επηρεάσουν συσκευές, όπως τα ακουστικά βαρηκοΐας. Ο φωτισμός επίσης θα ελαχιστοποιεί τη λάμψη και τις σκιές που μπορεί να εμποδίζουν την οπτική επικοινωνία.
Το σχέδιο των νέων καταστημάτων θα έχουν τη μορφή ενός χώρου ανοιχτού, συμπεριληπτικού, προσβάσιμου από όλους. Στη Starbucks προκάλεσαν τους εαυτούς τους να φανταστούν τι είναι δυνατό να καταφέρουν όταν κοιτάξουν τα καταστήματα, τους πελάτες και τους υπαλλήλους πιο προσεκτικά. Σε εκείνο που κατέληξαν ήταν ότι η δημιουργία ενός καταστήματος χωρίς αποκλεισμούς είναι κεντρικής σημασίας για την αποστολή της εταιρείας -και πως αυτό θα βελτιώσει τη σύνδεση και επικοινωνία όλων.
Τα Starbucks έχουν περισσότερα από 38.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και εγκαινιάζουν συνεχώς νέα. Με το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ να έχει αναπηρία, η εταιρεία δίνει το παράδειγμα στη δημιουργία χώρων συμπερίληψης, ελεύθερης πρόσβασης και παροχής ίσων ευκαιριών χωρίς αποκλεισμούς -για τους ανθρώπους της, εργαζομένους και πελάτες.
Άλλωστε, ο Howard Schultz, ιδρυτής και επί χρόνια CEO, παραδίδοντας τη σκυτάλη στη νέα διοίκηση και τους ανθρώπους της Starbucks, επεσήμανε την εμπιστοσύνη που έχει στους ανθρώπους. Εσείς όλοι είστε το μέλλον της Starbucks είπε, τονίζοντας πως ο κόσμος χρειάζεται τη Starbucks και η Starbucks τους ανθρώπους της.
Photo: Unsplash
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.