26 Απρ 2024
READING

Τί μαθαίνουμε από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του Apple Vision Pro

3 MIN READ

Τί μαθαίνουμε από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του Apple Vision Pro

Τί μαθαίνουμε από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του Apple Vision Pro

Όταν η Apple διέθεσε τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, αρκετές δημοφιλείς μάρκες έσπευσαν να είναι μεταξύ των πρώτων που θα λανσάρουν μια εφαρμογή αγορών στη συσκευή. H Elf Cosmetics παρουσίασε το Your Best Elf, μια εφαρμογή όπου οι χρήστες μπορούν να παίζουν παιχνίδια όσο αγοράζουν καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς. Η Alo Yoga κυκλοφόρησε το Alo Sanctuary, μια εφαρμογή αγορών και διαλογισμού που επιτρέπει στους πελάτες να διαλογίζονται σε υπαίθρια περιβάλλοντα και να αγοράζουν τα προϊόντα της μάρκας τρισδιάστατα. 

Πώς λειτουργεί το Apple Vision Pro;

Το Apple Vision Pro συνδυάζει εικόνες από το διαδίκτυο και το φυσικό περιβάλλον του χρήστη. Η συσκευή πωλείται στην τιμή των 3.500 δολαρίων και διαθέτει 600 διαθέσιμες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για να προσφέρουν μια «χωρική υπολογιστική εμπειρία» – ένας γενικός όρος που καλύπτει έννοιες όπως η επαυξημένη, η εικονική και η μικτή πραγματικότητα.

Η κυκλοφορία του Apple Vision Pro θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια νέα εποχή διαδικτυακών αγορών και αφοσίωσης πελατών.

Οι χωρικοί υπολογιστές αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε και πρόκειται να γίνουν μέρος του τρόπου ζωής των καταναλωτών. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές διαδικτυακές αγορές, το Apple Vision Pro επιτρέπει στους χρήστες να οπτικοποιούν τα προϊόντα σε 3D. Οι αγορές με χωρικούς υπολογιστές επιτρέπουν στους χρήστες να κατανοούν καλύτερα πώς θα φαίνονται τα αντικείμενα από διαφορετικές οπτικές γωνίες και μαζί με άλλα αντικείμενα.

Η εφαρμογή της Lowe, για παράδειγμα, επιτρέπει στους ανθρώπους να σχεδιάζουν την κουζίνα των ονείρων τους επιλέγοντας διαφορετικά εξαρτήματα, συσκευές και άλλα υλικά, παρέχοντας τους αυτή τη στιγμή περισσότερους από 80 δισεκατομμύρια διαφορετικούς συνδυασμούς.

Παιχνίδια, διαδραστικότητα και αύξηση χρόνου παραμονής στην εφαρμογή

Με την ενσωμάτωση πρόσθετων λειτουργιών, όπως παιχνίδια και διαδραστικά στοιχεία, οι πελάτες θα μπορούν ενδεχομένως να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή. Για παράδειγμα, η εφαρμογή Alo Yoga προσφέρει 20 δωρεάν ασκήσεις διαλογισμού σε διαφορετικά περιβάλλοντα: παραλία, βουνά, φαράγγια και ζούγκλα.

Επιπλέον, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στις μάρκες να πωλούν και να αλληλεπιδρούν με άτομα που μπορεί να μην ζουν κοντά σε ένα φυσικό κατάστημα. Προς το παρόν, οι εταιρείες που υπάρχουν στο Apple Vision Pro διαθέτουν μόνο μια περιορισμένη συλλογή στην εφαρμογή και σκοπεύουν να την ενημερώσουν εποχιακά.

Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές ξοδεύουν περισσότερο από το διπλάσιο χρόνο σε εικονικά καταστήματα, δεδομένο που δείχνει ότι η δέσμευση είναι υψηλότερη σε αυτές τις εμπειρίες όσον αφορά τον χρόνο και την αλληλεπίδραση.

Ο τρόπος αυτός βοηθά επίσης τις μάρκες να αποκτήσουν πολύτιμα δεδομένα. Το J.Crew, για παράδειγμα, μπορεί να αποκτήσει στοιχεία για το ποια ρούχα δοκιμάζουν οι χρήστες στο εικονικό τους avatar, ποιοι συνδυασμοί είναι δημοφιλείς και ποια ρούχα αποθηκεύονται στις wish lists.

Ίσως και να είναι πρώιμα τα όποια συμπεράσματα

Αν και αποτελεί ευκαιρία για τις επωνυμίες να υιοθετήσουν νωρίς αυτό το κανάλι αγορών, κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί ριψοκίνδυνο, επειδή η τεχνολογία είναι ακόμα αρκετά νέα και οι πρώιμες εφαρμογές της θα μπορούσαν να παρουσιάσουν προβλήματα.

Επιπλέον, ενδεχομένως να είναι δύσκολο να πούμε αυτή τη στιγμή πόσο διαδεδομένη θα είναι η υιοθέτηση της τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής, η Apple έχει πουλήσει περίπου 180.000 Vision Pro κατά την περίοδο προπαραγγελίας και οι μάρκες που λανσάρουν εφαρμογές αγορών στο Apple Vision Pro είναι αισιόδοξες. Όσον αφορά τη συνέχεια, σίγουρα δεν υπάρχει έλλειψη ιδεών στην Apple. Αναφορικά με το σήμερα ωστόσο, η εταιρεία οπωσδήποτε ανυπομονεί να δει την απήχηση που έχει το Apple Vision Pro στους καταναλωτές και τις ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργήσουν οι εφαρμογές του. Αναμένουμε…

Photo: Unsplash

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.