Νέα εμπορική δομή και τρεις νέοι Γενικοί Διευθυντές στην Παπαστράτος

Η Παπαστράτος είναι μια εταιρεία η οποία διαχρονικά επενδύει στους ανθρώπους της και τους αναπτύσσει δίνοντας την ευκαιρία να αναλάβουν θέσεις υψηλότερης ευθύνης. Το ίδιο έκανε και τώρα ανακοινώνοντας τη νέα εμπορική της δομή, με γνώμονα την περαιτέρω αποτελεσματική  διαχείριση των σύνθετων προκλήσεων της εποχής μας, με επίκεντρο πάντα τον καταναλωτή και τις ανάγκες του, καλωσορίζοντας τους τρεις νέους επικεφαλής.

Είναι εντυπωσιακή η συνέπεια που δείχνει η εταιρεία στην στρατηγική ανάπτυξης των ανθρώπων της αφού και τα τρία στελέχη έχουν αναλάβει διαδοχικά διάφορες θέσεις ευθύνης και στην νέα δομή της εμπορικής διεύθυνσης αναλαμβάνουν σημαντικούς και κρίσιμους ρόλους.

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εμπορικών Λειτουργιών αναλαμβάνει ο Πάνος Σκουρής, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 2013 ως Management Trainee και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ανέλαβε ρόλους ευθύνης στις Πωλήσεις, το Customer Experience και την Οικονομική Διεύθυνση. Από την τελευταία του θέση, ως Διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, έχει ασχοληθεί ενεργά με πολλά και σημαντικά έργα, αποκτώντας ευρύτερη γνώση του επιχειρησιακού πλάνου και των προτεραιοτήτων της μητρικής εταιρείας Philip Morris International (PMI).

Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος, Πάνος Σκουρής

Ο νέος Γενικός Διευθυντής Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος, Πάνος Σκουρής, δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων που η εταιρία μού εμπιστεύεται μία ακόμη μεγάλη πρόκληση. Βρίσκομαι εδώ από το 2013 και αν έχω καταλάβει ένα πράγμα, είναι το εξής: όσο προσφέρεις και θέλεις να μαθαίνεις, η εταιρεία αναγνωρίζει και ανταποδίδει. Είναι μια εξελικτική διαδικασία που δεν σταματά ποτέ, στην προσπάθειά μας να παράγουμε προστιθέμενη αξία για τη χώρα μας και να συμβάλλουμε στο όραμα ενός κόσμου χωρίς τσιγάρο. Είμαι βέβαιος ότι μαζί με τους ανθρώπους της εμπορικής μας οργάνωσης, μια δυναμική ομάδα που βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή, θα το πετύχουμε, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιό μας, αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα και προσφέροντας περισσότερες εναλλακτικές στους καταναλωτές μας, πορευόμενοι πάντα προς το καλύτερο.»

Τη θέση της Γενικής Διευθύντριας μη Καιόμενων Προϊόντων αναλαμβάνει η Κωνσταντίνα Ψαρράκου, με την εταιρεία να δημιουργεί μια δομή που θα διευκολύνει τη χάραξη της στρατηγικής και θα προάγει τη λήψη αποφάσεων ανά κατηγορία προϊόντων μας. Μέλος της οικογένειας της Παπαστράτος από το 2005, όπου ξεκίνησε ως Marketing Trainee έχει διανύσει μια δυναμική πορεία στον εμπορικό οργανισμό σε διάφορεs κομβικές θέσεις, αναλαμβάνοντας το επιτυχημένο λανσάρισμα του IQOS στην Ελλάδα το 2016 και βάζοντας τις βάσεις για τη σημαντική πορεία που ακολούθησε. Το 2021 ανέλαβε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας Marketing & Digital, με εξαιρετικά αποτελέσματα στην προώθηση του εμπορικού μας χαρτοφυλακίου, και το 2023 τη διοίκηση όλης της δομής του Customer Experience.

Γενική Διευθύντρια Μη Καιόμενων Προϊόντων της Παπαστράτος, Κωνσταντίνα Ψαρράκου

Η νέα Γενική Διευθύντρια Μη Καιόμενων Προϊόντων της Παπαστράτος, Κωνσταντίνα Ψαρράκου, δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια για την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων. Η Παπαστράτος είναι η οικογένειά μου εδώ και 19 χρόνια και όταν η οικογένειά σου σε εμπιστεύεται, δεν μπορείς παρά να κάνεις τα πάντα, για να ανταποδώσεις την εμπιστοσύνη. Τίθεμαι επικεφαλής μιας ομάδας 80 και πλέον ταλαντούχων, δημιουργικών και εμπνευσμένων συνεργατών με έναν κοινό στόχο: ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο. Δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά, ώστε με όχημα τα καινοτόμα μη καιόμενα προϊόντα της Παπαστράτος, να προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο κάθε χρόνο τον στόχο αυτό.»

 

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή Marketing Συμβατικών Καπνικών Προϊόντων, αναλαμβάνει ο Χάρης Παπουλίδης, ο οποίος εξελίχθηκε επαγγελματικά στην Παπαστράτος, περνώντας από διάφορες θέσεις αυξημένης ευθύνης. Ξεκίνησε ως Sales Promoter τον Ιανουάριο του 2010 και μετά από την κάλυψη εννέα ακόμα απαιτητικών θέσεων, διαχειρίστηκε με εξαιρετική επιτυχία την ομάδα του Indirect Retail, την πολυπληθέστερη ομάδα του Εμπορικού Οργανισμού της Παπαστράτος και αυτήν με την μεγαλύτερη συνεισφορά στα αποτελέσματα της εταιρείας. 

Και τα τρία στελέχη της Παπαστράτος έχουν μεγάλη γνώση για την εταιρεία και τα προϊόντα της που συνδυάζεται με πολύ μεγάλη εμπειρία στην αγορά όλα αυτά τα χρόνια. Η Παπαστράτος, επιβεβαιώνει με πράξεις ότι δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον ισότητας και συμπερίληψης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις με κατάλληλες εκείνες συνθήκες που θα ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αναδείξουν τα ταλέντα, τις δεξιότητές τους και τα δυνατά τους σημεία. Ο σεβασμός, η αποδοχή της προσωπικότητας, της διαφορετικότητας και οι ίσες ευκαιρίες είναι μερικά από εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Παπαστράτος μια εταιρεία που οι άνθρωποι θέλουν να εργάζονται για αυτήν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των τριών νέων Γενικών Διευθυντών ανέφερε: «Είμαι βέβαιος ότι οι νέοι επικεφαλής της εμπορικής δομής της Παπαστράτος, με εφόδια τον υψηλό επαγγελματισμό τους, τις εξαιρετικές τους ικανότητες καθώς και τη μακρά τους εμπειρία, θα ανταποκριθούν επάξια στις υψηλές απαιτήσεις του αύριο. Από τις καινούργιες τους θέσεις θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική της εταιρείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην υλοποίηση των κοινών μας στόχων. Εύχομαι από καρδιάς στον Πάνο, την Κωνσταντίνα και τον Χάρη, τρεις ανθρώπους – πρεσβευτές του οράματος και των αξιών της Παπαστράτος, καλή επιτυχία στα νέα, αυξημένα τους καθήκοντα»

Η εταιρεία Παπαστράτος διαχρονικά είχε στον πυρήνα της τον ανθρώπινο παράγοντα, γνωρίζοντας ότι το έμψυχο δυναμικό της αποτελεί την καλύτερη επένδυσή της

Πάρα πολλές εταιρείες σε όλο τον κόσμο δηλώνουν σκοπό, αποστολή, στόχους και αξίες. Στις περισσότερες από αυτές τις εταιρείες, η λέξη αλλαγή παραμένει απλώς μια συχνή επανάληψη σε εταιρικές παρουσιάσεις και κείμενα. Λίγες εταιρείες πραγματικά θέλουν να αλλάξουν και προσπαθούν, αλλά πολύ συχνά οι εσωτερικές αντιστάσεις είναι πολύ δύσκολο να καμφθούν και στην πορεία η προσπάθεια  οδηγείται σε παραίτηση.

Ακόμη λιγότερες είναι οι εταιρείες που σχεδιάζουν την αλλαγή και επιμένουν μέχρι τέλους, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, τις αντιστάσεις και την κουλτούρα που έχει δημιουργηθεί για πολλά χρόνια. Επιτυχημένες και μεγάλες εταιρείες που άλλαξαν τόσο ριζικά και δημιούργησαν εσωτερικό disruption δεν υπάρχουν πολλές. Εάν μιλήσουμε για την Ελλάδα είναι ακόμη λιγότερες. Η Παπαστράτος είναι ένα τέτοιο παράδειγμα αφού κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αλλάξει ριζικά και να δημιουηργήσει μια νέα εποχή για τα προϊόντα της αλλά και για τους ανθρώπους της.