26 Απρ 2024
READING

Τα Levi’s παραμένουν η κορυφαία μάρκα τζιν

3 MIN READ

Τα Levi’s παραμένουν η κορυφαία μάρκα τζιν

Τα Levi’s παραμένουν η κορυφαία μάρκα τζιν

Πολλοί πιστεύουν ότι τα Levi’s παραμένουν η κορυφαία μάρκα τζιν. Και η αλήθεια είναι ότι η Levi Strauss είχε μια καταπληκτική χρονιά το 2023 -τα τζιν είχαν μεγάλη ζήτηση και το περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε. Η εταιρεία βρίσκεται σε μεταβατική φάση και πολλοί αναρωτιούνται τι θα φέρει το 2024.

Στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων αγοράς, Statista, δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια η αξία πωλήσεων των τζιν παγκοσμίως θα αυξηθεί σημαντικά, από τα 64,5 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2022 σε 95,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2030. Αντίστοιχα, οι ηλεκτρονικές πωλήσεις των προϊόντων τζιν θα φτάσουν στα 25,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030.

Αλλαγές σε διοίκηση και στρατηγική

Ο Chip Bergh, σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Levi Strauss, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τις επόμενες ημέρες και τη θέση του θα πάρει η Michelle Gass. Ο Bergh θα παραμείνει στη θέση του Συμβούλου μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2024.

Η Gass αναζητά τρόπους ώστε το τζιν ντύσιμο να διαδοθεί ακόμη περισσότερο δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στην εταιρεία. Πειραματίζεται με πλεκτά υφάσματα για πουκάμισα και θέλει περισσότερες γυναίκες να φορούν τζιν, καθώς όπως λέει, οι περισσότερες δεν σκέφτονται με όρους τζιν ντυσίματος.

Εξάλλου, η Levi Strauss διακρίνεται για την επιρροή που ασκεί στο χώρο της τζιν ένδυσης και των ποιοτικών υφασμάτων, επομένως τα νέα της σχέδια θα μπορούσαν να την αναβαθμίσουν στην κατηγορία της. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα, αν πρόκειται το τζιν ντύσιμο να αποκτήσει άλλη σημασία.

Η εταιρεία εξετάζει επιπλέον αναδυόμενες αγορές, κυρίως στην Ασία, που μπορούν να εξελιχθούν σε ευκαιρίες ανάπτυξης. Το 2022 άνοιξε 100 καταστήματα στην Ταϊλάνδη και αύξησε τα καταστήματα της στην Ιαπωνία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία.

Αυτή τη στιγμή έχει περίπου 3.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, από τα οποία τα 1.000 ανήκουν στην εταιρεία και τα υπόλοιπα λειτουργούν από δικαιοδόχους. Η δύναμη της βρίσκεται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο υπάρχει μια ώθηση για μεγαλύτερη παρουσία παγκοσμίως.

Η Levi’s στην Ελλάδα

Υπάρχουν πολλές μάρκες που παράγουν προϊόντα τζιν και ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Η στρατηγική της Levi’s να φέρει νέα εμφάνιση σε αυτή την old school  επωνυμία αναμένεται να ενισχύσει τις πωλήσεις και τις προσπάθειες παγκόσμιας επέκτασής της. Στην Ελλάδα, το πλάνο επαναφοράς και ανάπτυξης της Levi’s έχει καταρτίσει ο όμιλος Φάις, που έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση της μάρκας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Αυτό που είδαν οι άνθρωποι του ομίλου Φάις όταν ανέλαβαν τη Levi’s, ήταν αυτό που παρατηρείται από όλους τους ανθρώπους του χώρου: τη σταδιακή επαναφορά του τζιν, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σε συνδυασμό με τις κινήσεις της μάρκας για παγκόσμια αναδιάρθρωση και αναθεώρηση της τοποθέτησής της στην αγορά. Ας μην ξεχνάμε ότι το διάσημο μοντέλο τζιν Levi’s “501” συμπλήρωσε τα 150 χρόνια ζωής.

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.