29 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: Whopper Island

2 MIN READ

Campaign of the Day: Whopper Island

Campaign of the Day: Whopper Island

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η Burger King Βραζιλίας προκαλεί μια τολμηρή αντιπαλότητα marketing, ξεκινώντας μια εκστρατεία για τη μετονομασία του νησιού McDonald’s, που βρίσκεται μεταξύ Μαδαγασκάρης και Ανταρκτικής, σε “Whopper Island”. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας παιχνιδιάρικης πρόκλησης που απευθύνεται στον μακροχρόνιο ανταγωνιστή τους.

Με πρωτοβουλία της DM9 Brazil, η καμπάνια καλεί τους οπαδούς της Burger King να βοηθήσουν στη μετονομασία του απομακρυσμένου ηφαιστειακού νησιού στους χάρτες της Google. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αναζητήσουν το νησί στις συντεταγμένες “53º04’35.69 “S 73º30’49.18” και να χρησιμοποιήσουν το hashtag #IlhaWhopper στα σχόλιά τους. Όσοι συμμετάσχουν στην προσπάθεια μετονομασίας έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα εκπτωτικό κουπόνι Whopper.

Η καμπάνια εστιάζει στο ενεργό ηφαίστειο του νησιού και προτείνει ότι ένα φλογερό μέρος όπως αυτό θα έπρεπε να πάρει το όνομα του διάσημου μπέργκερ της Burger King που ψήνεται στη φωτιά και όχι του αντιπάλου της. Ένα δίλεπτο mockumentary εξηγεί αυτή την ιδέα, υποστηρίζοντας με χιούμορ ότι οι φλογερές ιδιότητες του νησιού ταιριάζουν περισσότερο με το branding του Whopper. Το βίντεο νησί δείχνει και μια ειδική παράδοση Whopper στους φύλακες του νησιού, τους μόνους κατοίκους που ζουν εκεί προκειμένου να μην διαταραχθεί το οικοσύστημα της περιοχής.

Αυτή η καμπάνια αντιπροσωπεύει μια δημιουργική και χιουμοριστική προσέγγιση της Burger King Βραζιλίας για να προσελκύσει τους καταναλωτές και να αναθερμάνει τον ανταγωνισμό με τα McDonald’s, ενώ παράλληλα προβάλλει το χαρακτηριστικό προϊόν της με έναν μοναδικό και αξιομνημόνευτο τρόπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.