26 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: #WhatTheTruck

2 MIN READ

Campaign of the Day: #WhatTheTruck

Campaign of the Day: #WhatTheTruck

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η Volvo Trucks ξεκίνησε μια ευρηματική διαφημιστική καμπάνια με τίτλο “#WhatTheTruck” για να προωθήσει τη νέα σειρά βιώσιμων, premium, ημιφορτηγών μεγάλων αποστάσεων Volvo VNL.

Η καμπάνια, την οποία επιμελήθηκε το πρακτορείο Baldwin& με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα, περιστράφηκε γύρω από μια απλή αλλά έξυπνη ιδέα: την τοποθέτηση ενός καμουφλαρισμένου φορτηγού Volvo VNL σε μια πολυσύχναστη στάση φορτηγών χωρίς καμία σαφή επωνυμία ή αναγνωριστικό στοιχείο. Ο μόνο στοιχείο που έφερε πάνω του το φορτηγό ήταν το μυστηριώδες hashtag, “#WhatTheTruck”.

Η έμπνευση προήλθε εν μέρει από το γεγονός ότι η Volvo είχε ήδη δοκιμάσει το άκρως απόρρητο φορτηγό της σε αυτοκινητόδρομους και είχε προσελκύσει την προσοχή των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης μεταξύ των οδηγών φορτηγών – οπότε το σταθμευμένο φορτηγό ήταν ένα φυσικό επόμενο βήμα.

Η κίνηση αυτή είχε ως στόχο να προκαλέσει περιέργεια και συζητήσεις μεταξύ των φορτηγατζήδων, αξιοποιώντας το στοιχείο της έκπληξης. Η στρατηγική του πρακτορείου επικεντρώθηκε στην καταγραφή -με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα -των αυθεντικών του κόσμου.

Επιπλέον, ηθοποιοί προσποιήθηκαν τους οδηγούς φορτηγών για να αλληλεπιδράσουν με τον κόσμο και να τον κάνουν να μιλήσει για τις εμπειρίες του χρησιμοποιώντας το hashtag #WhatTheTruck. Αυτό το μέρος της καμπάνιας αποτέλεσε επίσης προπομπό για μια μεγαλύτερη προσπάθεια marketing στην οποία συμμετείχε ο Alex Nino, ένας διάσημος influencer φορτηγών στο TikTok.

Ο κύριος στόχος της καμπάνιας ήταν να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σκέφτονται για το μέλλον των μεταφορών, θέτοντας τη Volvo Trucks στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Το teaser βίντεο “#WhatTheTruck” ήταν μόνο ένα μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των Instagram, TikTok, Facebook, Reddit και YouTube. Στόχος ήταν να ενθουσιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους για τη μεγάλη αποκάλυψη της νέας σειράς φορτηγών Volvo VNL.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.