29 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: Death Forestation – Plastic Attack – Total Love

2 MIN READ

Campaign of the Day: Death Forestation – Plastic Attack – Total Love

Campaign of the Day: Death Forestation – Plastic Attack – Total Love

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Στην τελευταία της καμπάνια, η Greenpeace χρησιμοποιεί την ανατριχιαστική γοητεία των ταινιών τρόμου για να ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στην κλιματική αλλαγή. Σε συνεργασία με το πρακτορείο La Chose, η Greenpeace France δημιούργησε ένα τρίπτυχο βίντεο, το καθένα από τα οποία αντλεί έμπνευση από διαφορετικά κινηματογραφικά είδη για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Οι ταινίες αυτές απεικονίζουν με μοναδικό τρόπο τη φρικτή πραγματικότητα της ρύπανσης από πλαστικά, της παραγωγής πετρελαίου και της αποψίλωσης των δασών, προτρέποντας τους θεατές να “αλλάξουν επειγόντως το σενάριο” της συνεχιζόμενης οικολογικής κρίσης.

Τα βίντεο χρησιμεύουν ως αυστηρή υπενθύμιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Το “Death Forestation” εξετάζει τον αντίκτυπο της ζήτησης σόγιας στα οικοσυστήματα, ιδίως στη Βραζιλία, συνδέοντάς την με την ανεξέλεγκτη αποψίλωση των δασών. Το “Plastic Attack” ρίχνει φως στο αυξανόμενο ζήτημα των πλαστικών απορριμμάτων, τονίζοντας το ρόλο τους στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και στη βλάβη της βιοποικιλότητας. Εν τω μεταξύ, το “Total Love” απεικονίζει την αποδιοργανωτική επίδραση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα στην καθημερινή ζωή.

Η Greenpeace προσπαθεί να αλλάξει την τρέχουσα αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, της κοινωνικής ανισότητας και της απώλειας της βιοποικιλότητας. Στην ιστοσελίδα της προτείνει πολλούς πρακτικούς τρόπους για να συμμετάσχουν οι άνθρωποι και να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος με την Greenpeace.

Η καμπάνια αυτή ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή στην “αλλαγή του σεναρίου” με την Greenpeace, χρησιμοποιώντας χιούμορ και ειρωνεία για να υπογραμμίσει τον κρίσιμο ρόλο της οργάνωσης στην αντιμετώπιση της κλιματικής έκτακτης ανάγκης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.