26 Απρ 2024
READING

Apple’s Vision Pro: Μια νέα εποχή στην εξατομικευμένη τεχνολογία

3 MIN READ

Apple’s Vision Pro: Μια νέα εποχή στην εξατομικευμένη τεχνολογία

Apple’s Vision Pro: Μια νέα εποχή στην εξατομικευμένη τεχνολογία

Επανάσταση στο retail με το Vision Pro

Η Apple προκάλεσε αίσθηση στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) τον περασμένο Ιούνιο με την αποκάλυψη του πολυαναμενόμενου immersive headset, Vision Pro. Η συσκευή, που μοιάζει με φουτουριστικά γυαλιά του σκι, μας συστήνει την νέα επαναστατική εποχή της πληροφορικής που ονομάζεται “spatial computing”.

Το Vision Pro, που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο, είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό headset – είναι μια απόδειξη της δέσμευσης της Apple στην εξατομικευμένη εμπειρία του χρήστη.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Apple ξαναφέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία

Καινοτόμο μέγεθος

Παραδοσιακά, προϊόντα όπως τα iPhone και οι iMac έχουν σχεδιαστεί με τη νοοτροπία του ενός μεγέθους για όλους (one-size-fits-all). Ωστόσο, το Vision Pro σπάει αυτό το καλούπι. Διαθέτει ειδικό στήριγμα κεφαλής και φώτα που μπορούν να αλλάξουν ώστε να ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε χρήστη. Έτσι, το Vision Pro θα διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, εξασφαλίζοντας τέλεια εφαρμογή για κάθε πρόσωπο.

Αξιοποίηση του FaceID για ακριβή προσαρμογή

Η πραγματική αλλαγή του παιχνιδιού οφείλεται στην έξυπνη χρήση της υπάρχουσας τεχνολογίας από την Apple: FaceID. Γνωστό κυρίως για λόγους ασφαλείας, το FaceID επαναχρησιμοποιείται τώρα για να χαρτογραφεί το πρόσωπο του χρήστη με απίστευτη ακρίβεια. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία τρισδιάστατης ανίχνευσης θα βοηθήσει στην εύρεση του τέλειου μεγέθους για τα headset Vision Pro του κάθε ατόμου, καθιστώντας ευκολότερη και ακριβέστερη τη σωστή εφαρμογή.

Η προσέγγιση της Apple στο μέγεθος είναι έτοιμη να θέσει ένα νέο πρότυπο στην εμπειρία του χρήστη στο retail. Αρκεί να σκανάρει κανείς το πρόσωπό του με ένα iPhone ή iPad που διαθέτει FaceID. Αυτή η εύκολη μέθοδος σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να μετρήσει τον εαυτό του ή να πάει σε ένα κατάστημα για να βρει το σωστό μέγεθος.

Η κληρονομιά της Apple στην καινοτομία

Η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα του dna της Apple, όπως το έχει αποδείξει με κάθε της κίνηση μέχρι σήμερα. Μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της εμπορικής του πορείας, ο πρώτος Mac που ανακοίνωσε ο Steve Jobs το 1984 είχε 70.000 πωλήσεις στις Η.Π.Α. Την επιτυχία αυτή ακολούθησε μια σειρά από αξιοσημείωτες κυκλοφορίες, όπως ο Macintosh II, ο Macintosh Classic, η σειρά PowerBook και ο εμβληματικός iMac, ο οποίος σηματοδότησε την δυναμική επιστροφή της Apple στην οικιακή αγορά.

Το 2001 έκανε την εμφάνισή του το αρχικά μη δημοφιλές iPod Classic, που άμεσα απέκτησε πολλές πωλήσεις, και γρήγορα άφησε πίσω του άλλα MP3 players της εποχής όπως το Nomad Jukebox. Το 2007 λάνσαρε το πρώτο iPhone, αλλάζοντας για πάντα τη σχέση μας με τα κινητά τηλέφωνα. Ένα χρόνο αργότερα, εγκαινίασε το App store, φτάνοντας πέρυσι να πέρυσι αποφέρει το εντυπωσιακό ποσό του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ για τους προγραμματιστές. Και τώρα, για ακόμη μια φορά, αφήνει στην άκρη ό,τι γνωρίζαμε για τη χρήση της τεχνολογίας, τόσο σε επαγγελματικά όσο και σε οικιακά περιβάλλοντα.

Διαβάστε ακόμα: Η Apple ηγείται της πράσινης “επανάστασης” στην εφοδιαστική αλυσίδα

Το μέλλον του retail και της εξατομίκευσης

Το Vision Pro της Apple είναι μια ματιά στο μέλλον του λιανικού εμπορίου. Συνδέοντας μια κοινή συμπεριφορά -τη χρήση του FaceID- με την ανάγκη για ένα τέλεια προσαρμοσμένο προϊόν, η Apple ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή στην εξατομίκευση του λιανικού εμπορίου. Ενώ οι πλήρεις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαστασιολόγησης δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, οι δυνατότητες για μια πραγματικά προσαρμοσμένη εμπειρία χρήστη είναι τεράστιες.

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του, ένα πράγμα είναι σαφές: η Apple δεν πουλάει απλώς ένα προϊόν – προσφέρει μια εμπειρία μοναδικά προσαρμοσμένη σε κάθε χρήστη.

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.