Η Keyvoto, η startup του Γιώργου και της Άσπας Παπαδημητρίου, ξεκίνησε το 2022 από την Πτολεμαΐδα, με όραμα να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί το e-commerce στην Ελλάδα.
Και μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο λειτουργίας, το όνειρο συνεχίζεται με τρόπο που ούτε τα δύο αδέρφια μπορούσαν να φανταστούν όταν ξεκινούσαν. Ο ρυθμός ανάπτυξης έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, οι πελάτες συνεχώς αυξάνονται, με την εμπιστοσύνη που χτίζεται να είναι ο λόγος που δεν τους αλλάζουν και συνεχίζουν να ανανεώνουν τα συμβόλαια τους με την Keyvoto.
Αυτός είναι και ο λόγος που ήδη από πέρυσι σχεδιάζουν την έξοδό τους σε αγορές του εξωτερικού, κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει πραγματικότητα το πρώτο εξάμηνο του 2024. Συνεχίζοντας να αναπτύσσουν το ήδη πετυχημένο τους μοντέλο.
Μάλιστα πρόσφατα τιμήθηκε από το ΕΒΕΑ με το βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας.
Ποια είναι η Keyvoto
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο της διαχείρισης εμπειρίας προϊόντων (product experience management – PXM), προσφέροντας τη δυνατότητα σε προμηθευτές, εταιρείες λιανικής και εξωτερικούς συνεργάτες να ενημερώνουν και να διαχειρίζονται τις πληροφορίες των προϊόντων σε διάφορα κανάλια, μέσω της καινοτόμου πλατφόρμας της.
Ουσιαστικά η πλατφόρμα της Keyvoto προσφέρει τη δυνατότητα αυτοματοποίησης της διανομής πληροφοριών για τα προϊόντα, δίνοντας τέλος στη χειροκίνητη εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων.
Έτσι συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για κάθε ένα προϊόν του λιανεμπορίου (συστατικά, περιγραφή προϊόντος, συσκευασίες, προωθητικές ενέργειες, βάρος κτλ.) και για εκατομμύρια κωδικούς, να τυποποιεί την πληροφορία αυτή και να την κάνει διαθέσιμη σε προμηθευτές και λιανοπωλητές, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα ή το κανάλι πωλήσεων που θα χρησιμοποιήσουν.
Όπως έχει παραδεχτεί ο CEO Γιώργος Παπαδημητρίου, το ελληνικό e-commerce αντιμετωπίζει δυο προβλήματα, την οργάνωσή του σε επίπεδο logistics και στο ότι ο κόσμος δεν αγοράζει όσο θα έπρεπε επειδή δεν του προσφέρεται το απαιτούμενο customer experience και του παρέχεται ελλιπής πληροφόρηση σχετικά με το προϊόν της επιλογής του. Κι αυτό είναι που προσπαθεί να αλλάξει η Keyvoto.
Τα πλάνα για εξωτερικό και επενδύσεις
Μπορεί να έχει λίγο χρόνο ζωής, ωστόσο στα άμεσα πλάνα της εταιρείας είναι να βγει στις αγορές του εξωτερικού. Ήδη έχει προχωρήσει σε διοικητικές αλλαγές έχοντας προσλάβει πρόσωπα για να τρέξουν την εταιρεία στο εξωτερικό, όπως τον Σαράντη Κατσίκη από την Skroutz.
Πρώτες στάσεις μέσα στο 2024 αναμένεται να είναι η Πολωνία και η Ρουμανία, ενώ θα ακολουθήσουν Ολλανδία και Αγγλία.
Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν επενδύσει 1 εκατ. ευρώ για την Keyvoto και υλοποιούν ένα νέο επενδυτικό πλάνο μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο για τη Δ. Μακεδονίας, ύψους 1 εκατ. ευρώ, με στόχο να αυξήσει το προσωπικό της. Η εταιρεία πρόσφατα μπήκε και στην Endeavor αποτελώντας την τελευταία «φουρνιά» scale up που εισήλθαν.
Επίσης η Keyvoto έχει ξεκινήσει και συνεργασία με τη Microsoft, με την πλατφόρμα να μπαίνει και σαν λύση στο Azure όπου και θα πωλείται μέσω του τεχνολογικού κολοσσού.
Επιπλέον λανσάρει μια ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας, προσφέροντας δυο νέες λύσεις στους πελάτες της. Μια από τις νέες λύσεις είναι το Promo το οποίο ουσιαστικά κάνει αποδελτίωση όλων των καμπανιών που υπάρχουν online και αναμένεται να βγει στον αέρα μέσα στον μήνα.
Μάλιστα αναμένεται να εισέλθει και σε νέους κλάδους όπως η τεχνολογία, είδη σπιτιού, ρουχισμού και φαρμακεία.
Το πελατολόγιο
Ήδη πολλές μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα και κορυφαίοι retailers χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Keyvoto.
Τα αδέρφια Παπαδημητρίου έχουν κλείσει πάνω από 30 πολυεθνικούς πελάτες όπως την Unilever, Coca Cola, P&G, Nestle, Barilla, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τον Μπάρμπα Στάθη αλλά και την AS.
Οι retailers έχουν ξεπεράσει τους 200, μεταξύ των οποίων είναι όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως Σκλαβενίτης, MyMarket, ΑΒ Βασιλόπουλος, Γαλαξίας, Κρητικός, Μασούτης αλλά και τα Public, Jumbo, Hondos Center, Μουστάκα και άλλα.
Τα προϊόντα της Keyvoto
Η startup συνεχίζει να εξελίσσει τα προϊόντα και τον εξοπλισμό της, θέλοντας να φέρει «επανάσταση» στο λιανεμπόριο.
Έτσι η πλατφόρμα της Keyvoto απαρτίζεται από μια σειρά από modules, στα οποία περιλαμβάνονται τα εξής:
-MDM (Master Data Management), για πρόσβαση στα δεδομένα που αφορούν ένα προϊόν.
-DAM (Digital Asset Movement), για τη διαχείριση των δεδομένων σε ένα σημείο.
– PIM (Product Information Management), που προσφέρει πλήρη και σαφή εικόνα των πληροφοριών του προϊόντος για τους πελάτες λιανικής.
-PIDS (Product Information Distribution Services), για τη διασύνδεση των πληροφοριών των προϊόντων σε όλα τα διαφορετικά κανάλια ενδιαφέροντος της επιχείρησης.
–ACI (Automated Commerce Insights), μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί την τιμή, τη διαθεσιμότητα, την τοποθέτηση των προϊόντων στο ψηφιακό ράφι των λιανοπωλητών ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και τη συμμόρφωση του περιεχομένου των merchandisers.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.