26 Απρ 2024
READING

Quiet status symbols: η νέα τάση στην πολυτέλεια το 2024

6 MIN READ

Quiet status symbols: η νέα τάση στην πολυτέλεια το 2024

Quiet status symbols: η νέα τάση στην πολυτέλεια το 2024

Η πολυτέλεια φαίνεται διαφορετική το 2024

Μπαίνοντας στο 2024, η τάση στην πολυτέλεια αλλάζει. Οι φανταχτερές επιδείξεις πλούτου των προηγούμενων ετών έχουν δώσει τη θέση τους σε πιο διακριτικά στοιχεία. Τα σημερινά σύμβολα κύρους αφορούν λιγότερο τα λογότυπα και περισσότερο τον τρόπο ζωής και το προσωπικό γούστο. Ποια θα είναι τα “αθόρυβα” σύμβολα status που θα δούμε παντού φέτος;

Alo Yoga: Το νέο πρότυπο αθλητικής δραστηριότητας

Τα ρούχα Alo Yoga έρχονται να αντικαταστήσουν την τρέλα της Lululemon, όσο αφορά στα αθλητικά ρούχα υψηλής ποιότητας. Με celebrities όπως η Kendall Jenner και η Hailey Bieber να φορούν αυτά τα ρούχα, η Alo Yoga ξεχωρίζει για την απλότητα και την κομψότητά της. Η μάρκα καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στη μόδα και τη λειτουργικότητα, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να επιδείξουν τον πλούτο τους με έναν πιο συγκρατημένο τρόπο.

Η μυρωδιά της αφθονίας: Baccarat Rouge 540

Το άρωμα ήταν πάντα μια προσωπική δήλωση, και το 2024, το Baccarat Rouge 540 είναι το άρωμα συνώνυμο της πολυτέλειας. Παρά την υψηλή τιμή του και χάρη στους διάσημους θαυμαστές του (όπως η Rihanna), αυτό το άρωμα έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς για το μοναδικό μείγμα γιασεμιού, σαφράν και του σπάνιου ambergris, προσφέροντας ένα άρωμα που είναι τόσο εκλεπτυσμένο όσο και ευρέως αγαπητό.

Διαβάστε ακόμα: Το νέο παράδειγμα στην πολυτέλεια περιέχει συναίσθημα και καινοτομία

Διαχρονική κομψότητα: Vintage ρολόγια σχεδιαστών

Ξεφεύγοντας από τα φανταχτερά smartwatches των τελευταίων ετών, το 2024 επιστρέφει στην κλασική κομψότητα με τα ρολόγια vintage σχεδιαστών. Τα ρολόγια από καταξιωμένους οίκους όπως ο Cartier και ο Patek Philippe είναι πραγματικά δημοφιλή μεταξύ των ευκατάστατων καταναλωτών. Αυτά τα ρολόγια είναι κάτι περισσότερο από το να δείχνουν απλώς την ώρα είναι – κειμήλια και έργα τέχνης, που αντιπροσωπεύουν μια εκτίμηση για την παλιάς σχολής πολυτέλεια.

Οι τσάντες του 2024

Οι τσάντες αποτελούσαν πάντα μια δήλωση μόδας, αλλά το 2024, η τάση είναι προς τις τσάντες που είναι τόσο μοναδικές όσο και κομψές. Η τσάντα παζλ της Loewe, η Andiamo της Bottega Veneta και η Margaux tote της The Row αποτελούν την επιτομή αυτής της τάσης. Αυτές οι τσάντες δεν είναι απλώς αξεσουάρ, αλλά μια δήλωση στυλ και αποκλειστικότητας.

Arc’teryx: Από την ύπαιθρο στην υψηλή μόδα

Η Arc’teryx, που κάποτε ήταν μια μάρκα για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, έχει πλέον αφήσει σημαντικό στίγμα στον κόσμο της μόδας. Τα υψηλής ποιότητας μπουφάν και ο εξοπλισμός της, που φοριούνται από διασημότητες και είδωλα της μόδας, σηματοδοτούν ένα μείγμα χρησιμότητας και στυλ, ιδανικό για όσους αναζητούν την πολυτέλεια σε κάθε πτυχή της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένης της περιπέτειας.

Anita Ko: Κοσμήματα με προσωπική πινελιά

Σε έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να αγοράσουν πολυτέλεια, η εξατομίκευση ξεχωρίζει. Τα κοσμήματα της Anita Ko, με σχέδια όπως τα σκουλαρίκια με παραμάνες ασφαλείας και τα κολιέ με αρχικά από διαμάντια, προσφέρουν ακριβώς αυτό. Φορεμένα από την Taylor Swift και άλλες διασημότητες, αυτά τα κομμάτια δεν είναι απλώς όμορφα, αλλά αποτελούν ένα διακριτικό νεύμα στην ατομικότητα και το προσωπικό στυλ.

Προηγμένη φροντίδα του δέρματος: Η άνοδος της NuFACE Trinity+

Οι ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας έχουν γίνει ένα νέο πεδίο πολυτέλειας. Οι συσκευές NuFACE Trinity+, που αποθεώνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την τεχνολογία αιχμής τους στην τόνωση του δέρματος και τη μείωση των ρυτίδων, είναι τα νέα must-haves για όσους παίρνουν στα σοβαρά την περιποίηση της επιδερμίδας τους.

Augustinus Bader: Η απόλυτη πολυτέλεια στην περιποίηση της επιδερμίδας

Η Rich Cream της Augustinus Bader, την οποία υποστηρίζουν A-listers όπως η Victoria Beckham, έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της υψηλής ποιότητας περιποίησης της επιδερμίδας. Η μοναδική σύνθεσή της και οι ιδιότητες ανανέωσης των κυττάρων την καθιστούν κάτι περισσότερο από μια απλή ενυδατική κρέμα- είναι μια δήλωση δέσμευσης για αυτοφροντίδα και πολυτέλεια.

Η επιστροφή της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής

Σε μια ενδιαφέρουσα ανατροπή, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν γίνει σύμβολο κύρους το 2024. Αυτές οι συσκευές, ειδικά τα vintage και πολύχρωμα μοντέλα, προτιμώνται πλέον έναντι των φωτογραφικών μηχανών smartphone, σηματοδοτώντας την αφοσίωση στην τέχνη της φωτογραφίας και σε μια λιγότερο στιγμιαία προσέγγιση της ζωής.

Καφές στο σπίτι: Η Breville Barista Touch κάνει εντύπωση

Η πολυτέλεια το 2024 αφορά τόσο τις εμπειρίες όσο και τα προϊόντα. Το Breville Barista Touch Impress αποτελεί παράδειγμα αυτού, μετατρέποντας την καθημερινή τελετουργία του καφέ σε μια πολυτελή εμπειρία. Αυτή η μηχανή δεν είναι μόνο για την παρασκευή καφέ – είναι για τη δημιουργία μιας εμπειρίας.

Καθαρισμός σε νέα μορφή: Dyson Gen5outsize Vacuum

Ακόμη και οι καθημερινές δουλειές έχουν μια νότα πολυτέλειας το 2024. Η ηλεκτρική σκούπα Dyson Gen5outsize είναι ένα τέλειο παράδειγμα, προσφέροντας προηγμένη τεχνολογία και αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για ένα πρακτικό προϊόν που λειτουργεί ταυτόχρονα ως σύμβολο πολυτέλειας και δέσμευσης για ένα καθαρό, καλοδιατηρημένο σπίτι.

Personal Pizzas: Ο φούρνος πίτσας Ooni

Ο φούρνος πίτσας Ooni είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συσκευή κουζίνας – είναι μια επιλογή τρόπου ζωής. Αυτός ο φούρνος, που έγινε δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέπει στους λάτρεις της πίτσας να φτιάχνουν χειροποίητες πίτσες στο σπίτι, αντανακλώντας την αγάπη για τη γκουρμέ μαγειρική και τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή.

Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το μέλλον του luxury e-commerce;

Hatch Restore 2: Το μέλλον της αφύπνισης

Το ξυπνητήρι Hatch Restore 2 αλλάζει τον τρόπο που ξυπνάμε. Με χαρακτηριστικά που μιμούνται την ανατολή του ήλιου και τους ήχους της φύσης, αυτό το ξυπνητήρι είναι μια πολυτελής επένδυση για καλύτερο ύπνο. Παρά την υψηλή τιμή του, το ξυπνητήρι Hatch Restore 2 έχει τεράστιο κοινό στο TikTok, με βίντεο που έχουν συγκεντρώσει πάνω από τρία δισεκατομμύρια προβολές. Αυτή η δημοτικότητα μαρτυρά την ικανότητά του να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Διαχρονική κομψότητα: Μαγειρικά σκεύη Le Creuset

Μερικά πράγματα δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα, και τα μαγειρικά σκεύη Le Creuset είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Αυτή η μάρκα συνεχίζει να κερδίζει δημοτικότητα, ιδίως μεταξύ των νεότερων γενεών. Με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, η Le Creuset δίνει δώσει πινελιά πολυτέλειας στην καθημερινή μαγειρική. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη λειτουργικότητα, αλλά και με τη δημιουργία μιας άνετης και φιλόξενης ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Οι διακριτικές τάσεις της πολυτέλειας του 2024

Το 2024, η πολυτέλεια έχει να κάνει με τη φινέτσα, την εξατομίκευση και τις εμπειρίες. Αυτά τα διακριτικά σύμβολα κύρους σηματοδοτούν μια στροφή προς την εκτίμηση της δεξιοτεχνίας, της ατομικότητας και της αφοσίωσης στην ποιότητα σε κάθε πτυχή της ζωής. Είτε πρόκειται για τη μόδα, τα αρώματα, τα προσωπικά αντικείμενα ή τα καθημερινά gadgets, αυτά τα διακριτικά σημάδια ευημερίας παρέχουν έναν εκλεπτυσμένο τρόπο στους ανθρώπους να εκφράσουν την ευημερία τους. Μπαίνοντας σε αυτή τη νέα εποχή της πολυτέλειας, είναι προφανές ότι το 2024, ισχύει το “ less is more ” όταν πρόκειται να επιδείξει κανείς το κύρος του.

Με πληροφορίες από Business Insider

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.