26 Απρ 2024
READING

Διαφορετικότητα, συμπερίληψη και αμέτρητες δυνατότητες από το Tinder

4 MIN READ

Διαφορετικότητα, συμπερίληψη και αμέτρητες δυνατότητες από το Tinder

Διαφορετικότητα, συμπερίληψη και αμέτρητες δυνατότητες από το Tinder

Το Tinder κυκλοφόρησε το 2012 και αποτελεί την πιο δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών στον κόσμο. Περισσότερα από τα μισά μέλη του είναι 18-25 ετών και η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε 190 χώρες και 45+ γλώσσες. Έχοντας ληφθεί περισσότερες από 530 εκατομμύρια φορές, το 2022 ανακηρύχθηκε από το Fast Company ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο.

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσε το Dating Sunday -την πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου- με τη διαφημιστική καμπάνια “It Starts With a Swipe”, η οποία επικεντρώνεται στη ρευστότητα και την ποικιλομορφία των σχέσεων της Gen Z.

Οι τελευταίες διαφημίσεις της καμπάνιας υπογραμμίζουν την ικανότητα του Tinder να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναζητήσουν τον κατάλληλο σύντροφο και να κάνουν μακροχρόνιες σχέσεις μέσα από πολύχρωμα μικρά βίντεο που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία Mischief @ No Fixed Address .

Η καμπάνια κάνει την εμφάνισή της την κατάλληλη εποχή

Ίσως είναι το νέο ξεκίνημα που συνεπάγεται η αλλαγή του χρόνου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει ή η πίεση από τις οικογενειακές συγκεντρώσεις των Χριστουγέννων που μειώνεται. Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για φλερτ, η αναζήτηση συντρόφου και η ελπίδα να βρει κάποιος τον κατάλληλο άλλο είναι όλα ενισχυμένα αυτή την εποχή του χρόνου.

Σύμφωνα με το Tinder, η δραστηριότητα στην εφαρμογή του εκτοξεύεται την πρώτη Κυριακή κάθε νέας χρονιάς, γνωστή ως Dating Sunday, με τα “μου αρέσει” να αυξάνονται κατά 18% και τον αριθμό των μηνυμάτων που αποστέλλονται να αυξάνονται κατά 22%. Στις έξι περίπου εβδομάδες πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, περισσότερες από 2.263 φωτογραφίες προστίθενται στα προφίλ των χρηστών και περισσότερα από 500 βιογραφικά επεξεργάζονται το λεπτό.

Το Tinder προσπαθώντας να επωφεληθεί από το momentum συνεχίζει και φέτος την καμπάνια “It Starts With a Swipe” που πρωτοκυκλοφόρησε πέρυσι. Μια καμπάνια που έχει σχεδιαστεί για να δώσει στους ανθρώπους την ελπίδα ότι αυτή τη χρονιά μπορεί να βρουν τον άνθρωπο που αναζητούσαν.

Διαφορετικότητα, συμπερίληψη και αμέτρητες δυνατότητες

Οι ιστορίες, τα χρώματα, η ποικιλομορφία των σκηνικών, των χαρακτήρων και των αλληλεπιδράσεων που παρουσιάζονται στην καμπάνια είναι μια οπτική αλληγορία στις άπειρες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η εφαρμογή. Ασυνήθιστοι χρωματικοί συνδυασμοί, αντιθέσεις και pop αισθητική μεταφέρουν το βάθος και την ένταση των σχέσεων, δίνοντας έμφαση στην διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Τα σποτάκια προσπαθούν να μετατρέψουν τις προκαταλήψεις που συνοδεύουν το Tinder σε αφηγήσεις – ιστορίες που λίγο ή πολύ ο περισσότερος κόσμος έχει ζήσει.

“Το ένα πράγμα οδήγησε στο άλλο στο Tinder”, ακούγεται μια φωνή να λέει καθώς η κάμερα δείχνει ένα ζευγάρι στο σπίτι που δοκιμάζει ρούχα μπροστά στον καθρέφτη. “Tώρα έχεις και φίλο και δεύτερη ντουλάπα”, ακούγεται να λέει μια άλλη φωνή.

Μια άλλη διαφήμιση δείχνει ένα ενθουσιασμένο άτομο που “συναντήθηκε με έναν Ιταλό στο Tinder”, για να αποκαλύψει στη συνέχεια ότι η ευχαρίστηση προέρχεται από το γεγονός ότι άνθρωπος που συνάντησε γνωρίζει τα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής. Ένα ραντεβού πηγαίνει τόσο καλά που συνεχίζεται μέχρι να ανατείλει ο ήλιος, ενώ κάποιος άλλος, ικανοποιημένος από τον άνθρωπο που γνώρισε, σβήνει τη λέξη Tinder δίπλα από το όνομα του στις αποθηκευμένες επαφές.

Τα θέμα της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης που θίγεται στη διαφημιστική καμπάνια σκοπό έχει να βοηθήσει την εφαρμογή να αναπτύξει ακόμη πιο ισχυρή σχέση με το νεανικό κοινό.

Η τελευταία διαφημιστική καμπάνια του Tinder έρχεται σε συνέχεια άλλων πρόσφατων δημιουργικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης με τον ηθοποιό του «Mean Girls» Τζόναθαν Μπένετ για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την τοξική συμπεριφορά και τις διαδικτυακές οικονομικές απάτες.

Η πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει το Tinder ήταν μεγαλύτερη από την αλλαγή της αντίληψης που έχει ο κόσμος για την εφαρμογή γνωριμιών—ήταν μια αλλαγή στην αντίληψη που έχει ο κόσμος για τις ίδιες τις γνωριμίες. Για περισσότερα από δέκα χρόνια, το Tinder έκανε εύκολη και διασκεδαστική τη διαδικασία γνωριμίας και συνάντησης των μελών του, ωστόσο στην πορεία αρκετοί άνθρωποι έγιναν επιφυλακτικοί και κυνικοί με τα διαδικτυακά ραντεβού. Σήμερα, υπάρχει μια νέα γενιά ανθρώπων που δεν έχει κουραστεί ακόμα από τα ραντεβού, ούτε τα ορίζει με τον ίδιο τρόπο. Και η ευκαιρία για την εφαρμογή είναι να επικοινωνήσει τις αμέτρητες δυνατότητες που διαθέτει και μπορούν να οδηγήσουν σε μια μοναδική συνάντηση ή μια… μακροχρόνια σχέση.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo: Unsplash

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.