29 Απρ 2024
READING

Πώς αξιοποιεί η Coca-Cola την τεχνητή νοημοσύνη

4 MIN READ

Πώς αξιοποιεί η Coca-Cola την τεχνητή νοημοσύνη

Πώς αξιοποιεί η Coca-Cola την τεχνητή νοημοσύνη

Το ψηφιακό άλμα της Coca-Cola: Συγχώνευση της τεχνητής νοημοσύνης με το κλασικό branding

Σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη επηρεάζει όλες τις βιομηχανίες, η Coca-Cola, μία από τις πιο εμβληματικές καταναλωτικές μάρκες, έκανε ένα πρωτοποριακό άλμα. Με την ενσωμάτωση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης στις τακτικές marketing και στην ανάπτυξη προϊόντων της, η εταιρεία θέτει νέα πρότυπα καινοτομίας στη βιομηχανία ποτών.

Η πλατφόρμα “Create Real Magic”

Τα πρώτα βήματα της Coca-Cola στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησαν με μια σημαντική συνεργασία με την Bain & Company και την OpenAI. Η συνεργασία αυτή οδήγησε στην πλατφόρμα “Create Real Magic”.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola συνδυάζει την τέχνη με την τεχνητή νοημοσύνη

Η πρωτοβουλία αυτή προσκαλεί καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο να εμπλακούν και να δημιουργήσουν έργα τέχνης που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας προηγμένα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό “Create Real Magic” μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά στοιχεία με θέμα την Coca-Cola για να δημιουργήσουν το έργο τους. Τα καλύτερα έργα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν σε ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες σε μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μια μεγάλη αλλαγή για την Coca-Cola, καθώς πέρασε από τις συνήθεις τεχνικές marketing στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να κάνει πιο ζωντανές και διαδραστικές ψηφιακές καμπάνιες.

Η Coca-Cola ζωντανεύει διάσημα έργα Τέχνης

Η παγκόσμια καμπάνια “Masterpiece” ενσωματώνει δημιουργικά την κλασική και τη σύγχρονη τέχνη. Η καμπάνια περιλαμβάνει μια ταινία μικρού μήκους που διαδραματίζεται σε ένα μουσείο τέχνης, όπου ένας νεαρός καλλιτέχνης, που ψάχνει για έμπνευση, συναντά εμβληματικά έργα τέχνης. Σε αυτά περιλαμβάνονται το μπουκάλι της Coca-Cola του Andy Warhol, το “Ναυάγιο” του JMW Turner, η “Κραυγή” του Munch, το “Υπνοδωμάτιο στην Αρλ” του Van Gogh και το “Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι” του Vermeer. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, τα έργα τέχνης ζωντανεύουν, με το έργο του Vermeer να προσφέρει στο νεαρό μια Coca-Cola.

Y3000: Μια γεύση του αύριο

Οι “πειραματισμοί” της Coca-Cola στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης κατέληξαν στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής νέας γεύσης, της Coca-Cola Y3000 Zero Sugar. Αυτή η νέα προσφορά δεν είναι απλώς ένα αναψυκτικό – είναι μια ματιά στο μακρινό μέλλον, όπως το φαντάζεται μέσα από το φακό της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης συνεργασίας.

Πώς έγινε αυτό; Η Coca-Cola χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσει πώς πιστεύουν οι άνθρωποι ότι θα είναι το μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων και των αναμενόμενων γεύσεων.

Η καινοτόμος προσέγγιση επεκτείνεται πέρα από τη γεύση και στο σχεδιασμό της συσκευασίας. Ταυτόχρονα, ένα διαδραστικό στοιχείο εισάγεται μέσω ενός κώδικα QR στη συσκευασία του Y3000. Όταν σαρώνεται, οδηγεί τους καταναλωτές στο Coca-Cola Creations Hub, όπου μια κάμερα με τεχνητή νοημοσύνη τους επιτρέπει να επαναπροσδιορίσουν το σημερινό τους περιβάλλον όπως θα μπορούσε να φαίνεται σε χίλια χρόνια από τώρα.

Συνδυάζοντας την τεχνητή και την ανθρώπινη νοημοσύνη

Η εταιρεία εστιάζει στον συνδυασμό της τεχνητής νοημοσύνης με την ανθρώπινη νοημοσύνη στη στρατηγική της. Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη παρέχει γρήγορες γνώσεις και νέες ιδέες, η Coca-Cola αναγνωρίζει ότι η ανθρώπινη δημιουργικότητα και η λήψη αποφάσεων είναι απαραίτητες για τη δημιουργία πολύτιμων εμπειριών για τους καταναλωτές.

Η Coca-Cola χρησιμοποιεί την γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI) για να ξεκινήσει μια νέα φάση αλληλεπίδρασης με τους καταναλωτές που θα είναι πιο εξατομικευμένη. Από τις προσαρμόσιμες χριστουγεννιάτικες κάρτες μέχρι τις διαδραστικές εκστρατείες, η Generative AI επιτρέπει στην Coca-Cola να αλληλεπιδρά με το κοινό της με πιο εξατομικευμένους και ελκυστικούς τρόπους.

Βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών

Πέρα από τις εξωτερικές πρωτοβουλίες marketing, η Coca-Cola χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη στις εσωτερικές της διαδικασίες, όπως ο σχεδιασμός, η έρευνα και η ανάλυση δεδομένων. Αυτό δείχνει την ολοκληρωμένη χρήση της AI από την εταιρεία για τη βελτίωση τόσο των αλληλεπιδράσεων με τους καταναλωτές όσο και των παρασκηνιακών εργασιών της.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola ενισχύει το marketing της μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Πιστή στις βασικές αξίες

Παρά τα τολμηρά βήματα προς την προηγμένη τεχνολογία, η Coca-Cola παραμένει πιστή στις θεμελιώδεις αξίες της. Η εταιρεία συνεχίζει να επικεντρώνεται στο να είναι αυθεντική και αφοσιωμένη στο να δημιουργεί ευτυχισμένες στιγμές, φροντίζοντας η χρήση της νέας τεχνολογίας να ταιριάζει με τις μακρόχρονες παραδόσεις της.

Η Coca-Cola πρωτοπορεί δείχνοντας πώς τα καθιερωμένα εμπορικά σήματα μπορούν να εξελιχθούν με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες. Συνδυάζοντας την τεχνητή νοημοσύνη με την ανθρώπινη δημιουργικότητα και παραμένοντας πιστή στις αξίες της, η Coca-Cola όχι μόνο συμβαδίζει με τις τεχνολογικές αλλαγές, αλλά και θέτει νέα πρότυπα στον κλάδο.

Με πληροφορίες από Marekting Dive

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.