28 Απρ 2024
READING

Trends 2024 | Υγεία, ευεξία και ομορφιά

4 MIN READ

Trends 2024 | Υγεία, ευεξία και ομορφιά

Trends 2024 | Υγεία, ευεξία και ομορφιά

Οι άνθρωποι θέλουν όχι μόνο να αισθάνονται, αλλά και να δείχνουν καλά -για την ακρίβεια καλύτερα από ότι πραγματικά είναι. Κι αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Αυτό που αλλάζει είναι οι μέθοδοι αυτοφροντίδας που χρησιμοποιούν, καθώς πλέον αναζητούν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις που ενισχύουν το σώμα και το μυαλό τους. Θέλουν να έχουν καλή υγεία, σωματική, διανοητική και ψυχική χωρίς να κουράζονται και να ταλαιπωρούνται.

Στην εποχή της ταχύτητας

Το ζητούμενο τους είναι να αποκομίσουν άμεσα αποτελέσματα και οφέλη, χωρίς να χρειάζεται να αναλάβουν μακροχρόνιες δεσμεύσεις και είναι διατεθειμένοι να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε μέθοδο τους υπόσχεται κάτι τέτοιο.

Προτιμούν εύκολες και γρήγορες λύσεις -ή θεραπείες-  που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής τους και απαιτούν λίγο χρόνο και μικρή προσπάθεια. Απομακρύνονται από ο,τιδήποτε χρονοβόρο και θέτουν εφικτούς στόχους ευεξίας χωρίς να περιμένουν μεγάλες αλλαγές από τη μία μέρα στην άλλη.

Αν κάτι επιζητούν είναι ορατές βελτιώσεις, ακόμη κι αν αυτές είναι μικρές.

Οι επιχειρήσεις, έχοντας αυτή τη γνώση και αξιοποιώντας τη δύναμη της επιστήμης και τεχνολογίας, είναι σε θέση να ενισχύσουν την καινοτομία στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς.

Πελάτες πρόθυμοι να δοκιμάσουν

Και οι αγοραστές είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν αυτές τις νέες, ακόμη και αντισυμβατικές, επιλογές για να επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το Biohacking και ο συγχρονισμός του ύπνου αποτελούν παραδείγματα αυτής της τάσης, όπως και η χρήση ενέσιμων προϊόντων και το φάρμακο Ozempic για τον διαβήτη που χρησιμοποιείται για γρήγορη απώλεια βάρους -με τις πωλήσεις του να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Τα συχνότερα θέματα που απασχολούν τον σημερινό άνθρωπο είναι οι διαταραχές ύπνου και η απώλεια βάρους (50%), το άγχος και το στρες (48%), η ψυχική υγεία (47%) και η υγεία του δέρματος (46%)

Αντιμετωπίζοντας θέματα υγείας που στο παρελθόν δεν ήταν συνηθισμένα, οι άνθρωποι αναζητούν προϊόντα που αποδεδειγμένα θα τους βοηθήσουν να καταπολεμήσουν αυτά που τους απασχολούν και θα κατευνάσουν τις ανησυχίες τους.

Ανάγκη για ευκολία και ελάχιστη δέσμευση

Όπως είναι αναμενόμενο, οι λύσεις που παρέχουν ορατά και γρήγορα αποτελέσματα έχουν μεγάλη ζήτηση. Το ίδιο και εκείνες που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά τους και δεν απαιτούν επιπλέον καταβολή χρόνου και ενέργειας.

Οι επεμβατικές θεραπείες που απαιτούν χρόνο δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης προτίμησης, γιατί χρειάζονται προσωπική δέσμευση -χρόνου και χρήματος- εν αντιθέσει με άλλες  λύσεις.

Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα αποτελεί το νούμερο ένα κριτήριο επιλογής για το καταναλωτικό κοινό και συνεπώς, η προώθησή της γίνεται προτεραιότητα και για τις επιχειρήσεις. Οι οποίες με τη σειρά τους θα πρέπει να κάνουν περισσότερα και να λένε λιγότερα προκειμένου να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

Οι φωτογραφίες πριν και μετά ή οι μαρτυρίες καταναλωτών είναι κοινές μέθοδοι που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα. Η επένδυση σε μελέτες και δοκιμές μπορεί επίσης να βοηθήσει στην τεκμηρίωση των ισχυρισμών. Οι μάρκες πρέπει να δείξουν τα οφέλη της χρήσης για να αποκτήσουν αξιοπιστία.

Τα δεδομένα είναι ακόμη ένα σημαντικό εργαλείο. Η παρακολούθηση αυτών σε πραγματικό χρόνο και τα έξυπνα εργαλεία επιτρέπουν στους καταναλωτές να παρακολουθούν την πρόοδό τους, και στη συνέχεια να προσαρμόζουν τα προγράμματά τους ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτές οι πληροφορίες δίνουν στους πελάτες μεγαλύτερο έλεγχο στην προσπάθεια να νιώθουν και να δείχνουν καλά.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν τη βιοεπιστήμη και την έξυπνη τεχνολογία για να διευρύνουν τα περιθώρια καινοτομίας. Τα εξατομικευμένα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά γεύματα που απαιτούν ελάχιστη προετοιμασία συνεχίζουν να διεισδύουν στον τομέα των τροφίμων. Οι μάρκες εξακολουθούν να βελτιώνουν τις δυνατότητες εξατομίκευσης στα καλλυντικά και τα συμπληρώματα διατροφής, προκειμένου να στοχεύσουν σε συγκεκριμένες ανησυχίες του αγοραστικού κοινού. Τα νέα λανσαρίσματα έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους ευεξίας τους.

Η παγκόσμια αγορά ευεξίας βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης ανάπτυξης. Οι περισσότεροι καταναλωτές επενδύουν σε αυτή και η πλειοψηφία τους σκοπεύει να αυξήσει τις δαπάνες της, ιδιαίτερα σε κατηγορίες όπως τα προϊόντα υγείας, ομορφιάς και διατροφής. Με τον κλάδο να προσφέρει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης, ο τομέας της ευεξίας γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικός με τους επικεφαλής να σκέφτονται διεξοδικά τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν για τη δέσμευση των καταναλωτών. Η ευεξία ήρθε για να μείνει και αν κάτι μας δίδαξε η πανδημία είναι πως η υγεία στο σύνολο της θα παραμείνει προτεραιότητα για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, για πολύ καιρό ακόμη.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.