22 Δεκ 2024
READING

Η Louis Vuitton στην Ελλάδα συνθλίβει όλα τα ρεκόρ πωλήσεών της

3 MIN READ

Η Louis Vuitton στην Ελλάδα συνθλίβει όλα τα ρεκόρ πωλήσεών της

Η Louis Vuitton στην Ελλάδα συνθλίβει όλα τα ρεκόρ πωλήσεών της

Η ανάπτυξη των ειδών πολυτελείας σε παγκόσμια βάση είναι γεγονός που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει. Γι’ αυτό άλλωστε και σημαντικοί πολυεθνικοί όμιλοι που κατατάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία, εγκαθίστανται σταδιακά όλο και περισσότερο στην Ελλάδα, αξιοποιώντας ταυτόχρονα και το ισχυρό τουριστικό και διαρκώς αναπτυσσόμενο ρεύμα προς τη χώρα μας.

Σε αυτές τις επιχειρήσεις κατατάσσεται και η Louis Vuitton, καθώς ο όμιλος πολυτελών ειδών ένδυσης και υπόδησης συνεχίζει το ράλι του στην ελληνική αγορά και το 2023, με κύκλο εργασιών στους δέκα μήνες από 1 Ιανουαρίου έως και 31 Οκτωβρίου της φετινής χρονιάς, ο οποίος αγγίζει τις αντίστοιχες επιδόσεις που είχε η εταιρεία στο σύνολο του 2022. 

Πάνω από το σύνολο του 2022 ο τζίρος δεκαμήνου του 2023

Θα θυμίσουμε ότι η επιχείρηση πέτυχε ρεκόρ στη διάρκεια του 2022 με ανάπτυξη των πωλήσεών της στην Ελλάδα κατά 102,85%, καθώς ο κύκλος εργασιών της, στην τελευταία οικονομική χρήση, ανήλθε στα 51,97 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 15,16 εκατ. ευρώ από 6,84 εκατ. ευρώ που ήταν το 2021. Ωστόσο στο φετινό δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου ξεπέρασε το σύνολο των δώδεκα μηνών του 2022, με τζίρο στα 51,99 εκατομμύρια ευρώ με καθαρά κέρδη μετά από φόρους στα 10,55 εκατομμύρια ευρώ. 

Σε παγκόσμια βάση το 2022 ο όμιλος LVMH που διαχειρίζεται μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες λιανικής και πολυτέλειας στον κόσμο, κατέγραψε κύκλο εργασιών 79,18 δισεκατομμυρίων ευρώ από 64,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τον τζίρο αυτό, τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ προήλθαν από οίνους και οινοπνευματώδη, τα 38,64 δισεκατομμύρια ευρώ από προϊόντα μόδας και δερμάτινα είδη, τα 7,7 δισ. από αρώματα και καλλυντικά, τα 10,58 δισ. ευρώ από ρολόγια και κοσμήματα, τα 14,85 δισ. από την επιλεκτική λιανική και 281 εκατ. ευρώ από άλλες δραστηριότητες.

O γόμιλος LVMH αποτελεί τον μεγαλύτερο αυτήν τη στιγμή όμιλο προϊόντων μόδας και πολυτέλειας στον κόσμο, όπου εκτός από τις προαναφερόμενες μάρκες, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλους, εμβληματικοί οίκοι ρολογιών όπως η Zenith International, η Hublot, η Bulgari, η Tag Heuer, η διάσημη για τα διαμάντια της De Beers αλλά και ποτά όπως η βότκα Belvedere, η σαμπάνια Veuve Cliquot καθώς και η σαμπάνια Krug, αποτελώντας μέρος μόνο από ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο θυγατρικών εταιρειών και μαρκών με παγκόσμιο εκτόπισμα.

Εντός ελληνικών LVMH σχεδιάζει να ανοίξει στο προσεχές διάστημα και άλλα καταστήματα που θα βρίσκονται στη νεοσύστατη μαρίνα της Βουλιαγμένης και προσεχώς στο Ελληνικό όπου θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό. Σημειώνεται ότι από το κεντρικό κατάστημα της οδού Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, η Louis Vuitton λειτούργησε φέτος και τρία εποχικά καταστήματα στη Μύκονο, στα Τρία Πηγάδια, στο Nammos Village και στο εστιατόριο Zuma.

«Καλπάζει η παγκόσμια αγορά ειδών πολυτελείας»

Πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι η παγκόσμια αγορά ειδών πολυτελείας αναμένεται να φτάσει τα 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ φέτος, σημειώνοντας αύξηση 8-10% σε σχέση με το 2022 και επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ για τον κλάδο, γεγονός που αποδεικνύει τις προοπτικές και την διαρκή τάση ανάπτυξης που αυτός παρουσιάζει. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από κοινή μελέτη της Bain & Company σε συνεργασία με την Altagamma, την ιταλική ένωση κατασκευαστών ειδών πολυτελείας. Οι δαπάνες, ειδικά για εμπειρίες, ανέκαμψαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, χάρη και στην ανάκαμψη των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων και των ταξιδιών.

Aνάπτυξη της αγοράς παρά τις ιδιόμορφες μακροοικονομικές συνθήκες 

Η έρευνα αυτή μάλιστα παρατηρεί ότι παρά τις ιδιαίτερες μακροοικονομικές συνθήκες, η αγορά κατέγραψε υψηλή ανάπτυξη της τάξης του 11-13%, σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες. Αυτό συνάδει με τον περσινό ρυθμό ανάπτυξης και μεταφράζεται σε αύξηση των δαπανών κατά περίπου 160 δισεκατομμύρια ευρώ σε όλες τις κατηγορίες των ειδών πολυτελείας. Εν μέσω έντονων γεωπολιτικών και μακροοικονομικών ανακατατάξεων, η αγορά ειδών πολυτελείας απέδειξε και φέτος την απαράμιλλη ανθεκτικότητά της, σημειώνει η ανάλυση.

Ο βασικός τομέας, τα προσωπικά είδη πολυτελείας, παρουσιάζει συνεχή ανάπτυξη το 2023 και αναμένεται να φτάσει τα 362 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, 4% υψηλότερα από το 2022.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.