26 Απρ 2024
READING

SurPrice Car Rentals: Από την Κρήτη, σε 33 χώρες παγκοσμίως

4 MIN READ

SurPrice Car Rentals: Από την Κρήτη, σε 33 χώρες παγκοσμίως

SurPrice Car Rentals: Από την Κρήτη, σε 33 χώρες παγκοσμίως

Σε νέες αγορές αναμένεται να «μπει» το επόμενο διάστημα η SurPrice Car Rentals των Νίκου και Μανώλη Πασπαλάκη, μία startup ενοικίασης αυτοκινήτων η οποία ξεκίνησε από την Κρήτη πριν από περίπου 15 χρόνια και έχει ήδη «πετάξει» σε 33 χώρες παγκοσμίως, με άμεσο στόχο να συνεχίσει την επέκτασή της.

Πρόσφατα μάλιστα η καινοτόμος startup ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση από το SouthBridge Europe Mezzanine II SICAR, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες της SurPrice στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να ενισχύσει το business plan των αδερφών Πασπαλάκη.

Η SurPrice Car Rentals αξιοποιεί την επέλαση των ψηφιακών πλατφορμών στην ταξιδιωτική πρακτόρευση και μέσα από την εμπειρία μιας οικογενειακής επιχείρησης ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κρήτη κατόρθωσε να εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο δίκτυο μέσω franchise.

Ήδη σήμερα καλύπτει 350 σημεία φυσικής εξυπηρέτησης των πελατών και απασχολείται ένας στόλος που αποτελείται από 20.000 αυτοκίνητα.

Στην Ελλάδα, ο στόλος της ξεπερνά τα 1.000 αυτοκίνητα ενώ στόχος είναι να τον φτάσει στα 2.500 τα επόμενα δύο χρόνια. Η εταιρεία, έχει κάνει μεγάλα ανοίγματα στο εξωτερικό, ενώ στην Ευρώπη έχει πολύ δυναμική παρουσία στην Ιταλία και την Πορτογαλία, αγορές που ταιριάζουν αρκετά με το προφίλ της Ελλάδας.

Ανάπτυξη και αύξηση τζίρου με όχημα την τεχνολογία

Είναι γνωστό ότι ειδικά στην μετά-covid εποχή, οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί. Με την τεχνολογία να δίνει πολλές δυνατότητες, όλες οι εταιρείες που βασίζονται σε αυτήν, προσπαθούν να γίνουν πρωτοποριακές, για να κερδίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Ο όρος mobility, που χρησιμοποιείται συνέχεια τα τελευταία χρόνια στην αυτοκίνηση, έχει πλέον καθιερωθεί σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, και στο άμεσο μέλλον πολλές εταιρείες του κλάδου, αλλά και αυτοκινητοβιομηχανίες θα παράσχουν νέες υπηρεσίες / προϊόντα, ευέλικτα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες της μετακίνησης.

Αυτό λοιπόν προσπαθεί και το έχει πετύχει μέχρι στιγμής η SurPrice. Να δίνει καινούργια πράγματα στον κλάδο που δραστηριοποιείται. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τα κέρδη της, αφού την περίοδο 2019-2023 σημείωσε αύξηση κερδών της κατά 120%.

Το 2022, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 5,463 εκατ. ευρώ, από 2,872 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 90.22%. Ενώ τα EBITDA γύρισαν σε κέρδη από ζημιές το 2021. Συγκεκριμένα το 2022 εμφάνισε EBITDA στα 474.901 ευρώ, από ζημιές 570.871 ευρώ τον προηγούμενο χρόνο.

Οι στόχοι

Είναι γεγονός ότι η SurPrice, είναι πρώτο ελληνικό brand που άνοιξε τα φτερά του στην Ευρώπη και αναμένεται να συνεχίσει αυτή την πολιτκή, θέλοντας να επεκταθεί και σε νέες αγορές στην Γηραιά Ήπειρο.

Η εταιρεία έχει ήδη δραστηριότητα μέσω franchise σε 21 χώρες της Ευρώπης, ενώ στους άμεσους στόχους είναι να επεκταθεί σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία. Ενώ στον άμεσο σχεδιασμό είναι η εστίαση στην Αυστρία που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη επαρκώς.

Επίσης στον άμεσο σχεδιασμό είναι η ενίσχυση του brand στη Βόρεια Αμερική, όπου ήδη δραστηριοποιείται σε Καναδά και Φλόριντα, ενώ πρόσφατα άνοιξαν δύο σημεία σε Florida και Los Angeles.

Η Surprice επίσης συνεργάζεται με τις πιο σημαντικές διεθνείς πλατφόρμες, όπως τη Rental Cars, Cartrawler, Booking, Expedia, DoYouSpain, Discover, Priceline, Amadeus, VIPCars, μέσα απ’ τις οποίες ο καταναλωτής από κάθε μεριά του πλανήτη που αναζητά car rental στις χώρες που δραστηριοποιείται η Surprice, γίνεται πελάτης της.

Με την καινοτομία να είναι στο κέντρο των δεξιοτήτων της Surprice, σήμερα είναι η πρώτη εταιρεία στην κατηγορία της που πέρα από υπηρεσίες στο rent a car, προσθέτει και άλλες υπηρεσίες με κεντρικό ορίζοντα το αυτοκίνητο. Μεγάλο μέρος της επένδυσης θα έχει να κάνει με CRM και έμφαση θα δοθεί στην προσωπική σχέση με τον πελάτη. 

Συγκεκριμένα η Surprice μέσα στο επόμενο 12μηνο, έχει ως στόχο να αναπτύξει μια σειρά υποπροϊόντα του κλάδου όπως σε Transfers, Updated website, Επένδυση σε ΙΤ σύστημα, Online registration και Contactless. Ενώ αναμένεται να επενδύσεις σημαντικά στην τεχνολογία και το ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας συνθήκες και προοπτικές για ραγδαία ασφαλή ανάπτυξη.

Η Surprice στον επόμενο κύκλο ανάπτυξής της θεωρεί κρίσιμο από την μία να επιλέγει με επιτυχία τις απαραίτητες αλλαγές & προσθήκες του επιχειρηματικού της μοντέλου στο μετεξελισσόμενο εκ των συνθηκών κλάδο, και από την άλλη να επιτυγχάνει την κατά το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή τους.

Επιπλέον, οι ορατές στην τρέχουσα περίοδο κρίσιμες συνεργασίες,  εστιάζουν στους παρόχους αυτοκινήτων (εισαγωγείς, εμπόρους, leasing), στους παρόχους κεφαλαίων (τράπεζες, fund, επενδυτές), ενώ κρίσιμο θεωρείται και το αποτέλεσμα της αυξημένης αναγνωσιμότητας στην προσέλκυση στελεχιακού δυναμικού ικανού να υποστηρίξει την υλοποίηση του αναπτυξιακού πλάνου της εταιρίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.