27 Απρ 2024
READING

Πώς το LEGO Fortnite επαναπροσδιορίζει το gaming και το παιχνίδι

4 MIN READ

Πώς το LEGO Fortnite επαναπροσδιορίζει το gaming και το παιχνίδι

Πώς το LEGO Fortnite επαναπροσδιορίζει το gaming και το παιχνίδι

Το ψηφιακό άνοιγμα της LEGO

Ο βιομηχανίες των παιχνιδιών και του gaming έκαναν ένα μεγάλο βήμα με την κυκλοφορία του “LEGO Fortnite”, μιας δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της διάσημης δανέζικης εταιρείας παιχνιδιών, LEGO, και της Epic Games. Η κοινή τους προσπάθεια σηματοδοτεί ένα μοναδικό μείγμα φυσικού και ψηφιακού παιχνιδιού, καθιερώνοντας ένα νέο πρότυπο στο brand marketing μέσω των βιντεοπαιχνιδιών.

Το κύριο αντικείμενο αυτής της συνεργασίας είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου παιχνιδιού ανοιχτού κόσμου (open-world game) με τη χρήση της μηχανής Unreal Engine της Epic. Ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου είναι ένας τύπος βιντεοπαιχνιδιού που διαθέτει έναν εικονικό κόσμο τον οποίο οι παίκτες μπορούν να εξερευνήσουν ελεύθερα. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά βιντεοπαιχνίδια που μπορεί να ακολουθούν μια γραμμική ιστορία ή να περιορίζουν τους παίκτες σε ορισμένες περιοχές, τα παιχνίδια ανοιχτού κόσμου προσφέρουν ένα μεγάλο, ανοιχτό περιβάλλον όπου οι παίκτες έχουν την ελευθερία να επιλέξουν πώς θέλουν να παίξουν.

Διαβάστε ακόμα: Ανακαλύπτοντας το δημιουργικό πνεύμα της LEGO

Το “LEGO Fortnite” όχι μόνο ξεπερνά το αρχικό “Fortnite: Battle Royale”, αλλά επιτρέπει επίσης στους παίκτες μια άνευ προηγουμένου ελευθερία στην κατασκευή με εικονικά τουβλάκια LEGO. Αυτό το χαρακτηριστικό μετατρέπει ουσιαστικά το παιχνίδι σε μια μεγάλη βιτρίνα για την προβολή της εμβληματικής μάρκας LEGO.

Αναμειγνύοντας τα pixels και τα τουβλάκια

Βασικό σημείο αναφοράς στο project “LEGO Fortnite” είναι η λεπτομερής ψηφιακή αναπαράσταση σε περίπου 10.000 τουβλάκια LEGO. Αυτή η ακριβής αναπαραγωγή στην ψηφιακή σφαίρα σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν να κατασκευάσουν πράγματα στο παιχνίδι και στη συνέχεια να τα φτιάξουν ενδεχομένως στην πραγματικότητα με πραγματικά τουβλάκια LEGO. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση συνδυάζει το computer gaming με το παιχνίδι με αληθινά LEGO, θολώνοντας τα όρια μεταξύ εικονικού και φυσικού παιχνιδιού.

Η κληρονομιά των βιντεοπαιχνιδιών της LEGO

Η είσοδος της LEGO στα βιντεοπαιχνίδια δεν είναι μια νέα προσπάθεια. Από την κυκλοφορία του “LEGO Island” το 1997, η εταιρεία γνώρισε τεράστια επιτυχία με τίτλους όπως το ” LEGO Star Wars” και το  LEGO Indiana Jones”. Η πλούσια ιστορία τους στο χώρο των παιχνιδιών στηρίζει αυτό το τελευταίο εγχείρημα, με έμφαση στην παροχή ποιοτικών εμπειριών παιχνιδιού που βρίσκουν απήχηση τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους παίκτες.

Η συνεργασία LEGO – Epic Games

Η στρατηγική της LEGO επικεντρώνεται στα παιχνίδια και τα προϊόντα της. Συνεργαζόμενη με την Epic Games, η LEGO συνδέεται με ένα ευρύ δίκτυο παικτών συνδέοντας τα ειδικά αναγνωριστικά μελών της LEGO (τα LEGO Insiders IDs τους) με τους λογαριασμούς της Epic Games. Αυτή η έξυπνη κίνηση συνδυάζει τα διάσημα παιχνίδια της LEGO με τον μεγάλο κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, ενώνοντας τα καλύτερα στοιχεία και των δύο.

Η συνεργασία μεταξύ της LEGO και της Epic Games είναι πραγματικά δημιουργική και λαμβάνει μεγάλη θετική προσοχή. Είναι ένα win-win και για τις δύο εταιρείες, ιδιαίτερα ενισχύοντας την παρουσία της LEGO στον ψηφιακό κόσμο. Για την Epic Games, αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να κάνει το “Fortnite” πιο ελκυστικό στους νεότερους παίκτες, γεγονός που θα μπορούσε να το βοηθήσει να συμβαδίσει με παιχνίδια όπως το Roblox και το Minecraft.

Διαβάστε ακόμα: Το Fortnite υποδέχεται τον Ralph Lauren

Πέρα από το gaming

Ενώ το “LEGO Fortnite” είναι επί του παρόντος ένα προϊόν με επίκεντρο την ψυχαγωγία, οι δυνατότητές του ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ολοφάνερες. Οι παίκτες θα μπορούσαν να σχεδιάζουν πράγματα στο παιχνίδι και στη συνέχεια να αγοράζουν πραγματικά σετ LEGO για να κατασκευάσουν αυτό που έφτιαξαν στον πραγματικό κόσμο. Παρόλο που δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για αυτού του είδους τη δυνατότητα αγορών, είναι κάτι που δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον.

Το μέλλον του παιχνιδιού

Το “LEGO Fortnite” δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι – είναι ένα οραματικό βήμα προς ένα μέλλον όπου ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος θα συνδυάζονται ομαλά. Καθώς τα όρια μεταξύ αυτών των πεδίων θολώνουν, η LEGO και η Epic Games βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πρωτοστατώντας στις καινοτόμες, καθηλωτικές εμπειρίες παιχνιδιού.

Με πληροφορίες από Digiday

Photo & Video: LEGO Fortnite

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.