29 Απρ 2024
READING

Ιωάννα Δρέττα: Από τον τουρισμό στο real estate, αλλάζει πίστα την Ελλάκτωρ

3 MIN READ

Ιωάννα Δρέττα: Από τον τουρισμό στο real estate, αλλάζει πίστα την Ελλάκτωρ

Ιωάννα Δρέττα: Από τον τουρισμό στο real estate, αλλάζει πίστα την Ελλάκτωρ

Στη στροφή της Reds, θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρα, στο τουριστικό real estate αναλαμβάνει να συμβάλει η Ιωάννα Δρέττα, πολύπειρο στέλεχος του τουρισμού, που έχει πλέον καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου στην εταιρεία.

Μέσω αυτής της κίνησης νοηματοδοτείται η αποχώρηση της Reds από projects όπως το Smart Park ή το Athens Metropolitan Expo, τα οποία ήταν και τα μοναδικά που παρήγαγαν έσοδα για την εταιρεία. Η Ιωάννα Δρέττα θα συνδυάσει την 20ετή εμπειρία της σε ανώτατες διοικητικές θέσεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με τη γνώση της φιλοσοφίας και των στόχων του Ελλάκτωρα που έχει αποκτήσει – αφού είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου τα τελευταία τρία χρόνια – προκειμένου να οδηγήσει τη Reds σε άλλη πίστα. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως η διοίκηση του Ελλάκτωρα έχει ρίξει το βάρος της στα ακίνητα, μετά την πώληση του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου στην Intrakat, όπως αποδεικνύει και η ανάληψη καθηκόντων από τη νέα CEO.

Η ίδια έχει ομολογουμένως «μπαρουτοκαπνιστεί» στον τουρισμό, ήδη από το 2012, όταν διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη έως το 2015. Έδωσε χέρι βοηθείας στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, μέσω της Marketing Greece, αλλά και κατά τη μεταβατική περίοδο μεταξύ των πρώτων και των δεύτερων εκλογών του 2023, ως υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού. Για 7 χρόνια διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, παρουσιάζοντας αξιόλογο έργο επανατοποθέτησης του προϊόντος της Ελλάδας και προβολής της χώρας σε διεθνές επίπεδο, ακόμη κι όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν άφηναν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. 

Το 2020, το «Greek Summer Is a State Of Mind» στόχευε να μεταδώσει την αίσθηση της εμπειρίας των επισκεπτών της χώρας, απέναντι στα φοβικά σύνδρομα που κληροδότησε η πανδημία. Τότε η Marketing Greece, με κεντρικό μήνυμα Till Then, #StaySafe, δημιούργησε μία πρώτη καμπάνια, την οποία μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις για να μοιραστούν με το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό το μήνυμα των επερχόμενων καλύτερων ημερών. 

Ανέλαβε υπηρεσιακή υπουργός εν μέσω μίας περιόδου που το brand name «Ελλάδα» συναγωνιζόταν τους πολυτελείς προορισμούς και αντιμετώπιζε την πρόκληση του υπερτουρισμού. Αμέσως μετά τις εκλογές, η Ιωάννα Δρέττα ανέλαβε ξανά θέση ευθύνης στη Marketing Greece, από την οποία είχε παραιτηθεί για τον υπουργικό θώκο. Από τον Ιούλιο έως σήμερα έχει τη θέση της προέδρου στον οργανισμό, δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του κι αφού έχει στο ιστορικό του σημαντικές συμπράξεις, όπως αυτή με τη Google για τη δημιουργία της καμπάνιας #GreeceFromHome, που πέτυχε χάρη και στη νύν πρόεδρο. Όσον αφορά τις σπουδές της, η Ιωάννα Δρέττα είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακά στο Imperial College London (MSc) και το Harvard Kennedy School (Master in Public Administration). 

Από υπουργός στέλεχος real estate

Επόμενο στοίχημα της κ. Δρέττα θα είναι να ηγηθεί των δύο μεγάλων επενδύσεων που έχει στα σκαριά η Reds. Πρόκειται για  την ανάπλαση του Κτήματος Καμπά στην Κάντζα, όπου η παλιά οινοποιία θα δώσει τη θέση της σε ένα μεικτό project γραφείων. Μέσω του έργου, η Reds εισέρχεται επίσης στην ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών, καθώς εντός του οικοπέδου της Βίλας Καμπά, ολοκληρώνονται εντός διετίας βίλες που θα διατεθούν σε ιδιώτες. Συνολικά, το σχέδιο έχει προϋπολογισμό 170 εκατομμυρίων ευρώ.

Ξεκάθαρα προσανατολισμένη στον τουρισμό είναι η αξιοποίηση της έκτασης της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, έκτασης 346 στρεμμάτων, που απέκτησε η Reds από το ΤΑΙΠΕΔ το Φεβρουάριο του 2023. Θα περιλαμβάνει καζίνο, πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο που θα αναλάβει διεθνής όμιλος, κατοικίες και εμπορικό κέντρο και έχει προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου, που θα φιλοξενεί περισσότερα από 900 σκάφη, μήκους έως και 50 μέτρων και θα περιβάλλεται από ξενοδοχείο, εστιατόρια και καταστήματα, όταν ολοκληρωθούν τα έργα ύψους 100 εκατομμυρίων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.