27 Απρ 2024
READING

Η αλλαγή σκυτάλης για τα Public από Nova σε Vodafone, ο Κωτσόβολος και ο Γερμανός

4 MIN READ

Η αλλαγή σκυτάλης για τα Public από Nova σε Vodafone, ο Κωτσόβολος και ο Γερμανός

Η αλλαγή σκυτάλης για τα Public από Nova σε Vodafone, ο Κωτσόβολος και ο Γερμανός

Με δέκα καταστήματα ξεκινάει η συνεργασία της Public με τη Vodafone με τη φιλοσοφία του shop in a shop και καταστήματα της δεύτερης εντός των σημείων πώλησης της πρώτης, αυξάνοντας το αποτύπωμα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο λιανικό εμπόριο.

Το πρώτο από τα σημεία που δημιουργούνται είναι ήδη διαθέσιμο στο κεντρικό κατάστημα Public Συντάγματος. Όραμα είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υπηρεσιών καθότι μέσα από τη συγκεκριμένη συνεργασία δεν θα πωλούνται ηλεκτρονικές συσκευές ή κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ τηλεπικοινωνίας αλλά μόνο υπηρεσίες. Στους επόμενους 18 μήνες θα υπάρχουν 44 νέα σημεία Vodafone σε καταστήματα Public σε όλη τη χώρα, όπως προβλέπει το σχετικό πλάνο επέκτασης.

Στο πλάνο αυτής της επέκτασης προβλέπεται ότι τα καταστήματα θα αναλάβουν υφιστάμενοι franchisees της Vodafone καθότι δεν προβλέπεται να εισέλθουν νέοι επιχειρηματίες, με τους δεν υπάρχει ήδη συνεργασία. Μάλιστα, ακόμα και σε μικρότερες πόλεις της περιφέρειας, στόχος είναι να παραμείνουν τα υφιστάμενα καταστήματα Vodafone και ταυτόχρονα να μεγαλώσει το δίκτυο με νέα σημεία, κάτι που σημαίνει ότι εάν υπάρχει ήδη ένα αυτόνομο κατάστημα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών θα δημιουργηθεί και δεύτερο εντός καταστήματος της Public. Σήμερα η Vodafone διαθέτει 250 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα θα προσθέσει 44, φτάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα 294. Δεν υπάρχει entry fee για τις συγκεκριμένες συνεργασίες, καθότι όπως προείπαμε το σχήμα αφορά σε συνεργάτες που ήδη υφίστανται. 

Η εμπορική πολιτική προσέλκυσης πελατών

Στόχος είναι να υπάρχει μία ενιαία εικόνα εξυπηρέτησης του πελάτη σε φυσικά καταστήματα και online και επιδίωξη είναι να ξεκινάει ο πελάτης από το online κανάλι και να καταλήγει στο φυσικό κατάστημα. Μέρος της εμπορικής πολιτικής που εφαρμόζεται είναι να προσφέρονται επιδοτήσεις έως 300 ευρώ στα προγράμματα Vodafone Red μέσα από τα καταστήματα αυτά. Επίσης θα παρέχονται αυξημένα data για τον καταναλωτή με στόχο την προώθηση της καρτοκινητής.  Επίσης όσοι αγοράζουν smart tv θα έχουν 6 μήνες δωρεάν πρόσβασης στη Vodafone TV, ενώ όσοι έχουν και Vodafone TV θα έχουν στη διάθεσή τους τρία πάγια δώρο. Επιπλέον εφαρμόζεται πρόγραμμα πιστότητας και για τους πελάτες των δύο brands όπου θα είναι αμφίδρομο το όφελος για όσους αγοράζουν Public, καθώς θα επωφελούνται από τα προγράμματα πιστότητας της Vodafone και το αντίθετο. 

Στόχος είναι τα αυτόνομα καταστήματα της Vodafone να μην είναι ανταγωνιστικά στα shops in a shop που δημιουργούνται στα Public. Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν οι δύο επιχειρήσεις, μεταξύ τους δεν υφίσταται μετοχική συνεργασία.

Θα πρέπει πάντως να πούμε ότι μέχρι πρότινος τα Public συνεργάζονταν με τη Nova, κάτι που άλλαξε στην πορεία, ενώ ακολούθησε η νέα αυτή συνεργασία με τη Vodafone που σηματοδοτεί την αλλαγή σκυτάλης αλλά και ταυτόχρονα ένα καινούργιο μοντέλο εμπορικής συνεργασίας.

Η περίπτωση της ΔΕΗ με τον Κωτσόβολο

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο μοντέλο αναμένεται να δούμε και στην περίπτωση της Κωτσόβολος, μετά την εξαγορά της από τη ΔΕΗ. Όπως έχει διαμορφωθεί το σχήμα και με βάση τις βλέψεις της ΔΕΗ, στόχος είναι να δημιουργηθούν αντίστοιχα σημεία πώλησης υπηρεσιών μέσα από τα καταστήματα Κωτσόβολος στο προσεχές διάστημα, από όπου θα είναι σε θέση να διαθέτει και τις δικές της υπηρεσίες και προϊόντα. 

Τα καταστήματα Γερμανός

Εντελώς διαφορετικό είναι το μοντέλο των καταστημάτων Γερμανός, συμφερόντων του ομίλου ΟΤΕ, όπου ναι μεν πωλούνται υπηρεσίες της Cosmote, χωρίς ωστόσο να υφίσταται η έννοια του shop in a shop όπως στην περίπτωση των Vodafone και Public. Εν προκειμένω δίνεται μεγάλη βαρύτητα στο δίκτυο καταστημάτων Γερμανός όπου και το 2022 συνεχίστηκε η αναβάθμιση των καταστημάτων με μία αισθητική πλήρως ταυτισμένη με τις σύγχρονες τάσεις του design, του retail, αλλά και των αναγκών του πελάτη.

Αυτή η νέα αισθητική πρόταση, έγινε σε περισσότερες περιοχές ανά την επικράτεια με στόχο περισσότεροι άνθρωποι να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τη μοναδική εμπειρία που τους προσφέρουν τα αναβαθμισμένα καταστήματα. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου concept πραγματοποιήθηκε σε 6 καταστήματα το 2022 (Κερατσίνι, Κρανίδι, Εμπορικό Κέντρο Smart Park, Αμαλιάδα, Αλεξανδρούπολη, Άρτα).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.