27 Απρ 2024
READING

Ποιος είναι ο «Mailo» που γέμισε την Ελλάδα μακαρόνια και τζίρο 22 εκ. ευρώ

4 MIN READ

Ποιος είναι ο «Mailo» που γέμισε την Ελλάδα μακαρόνια και τζίρο 22 εκ. ευρώ

Ποιος είναι ο «Mailo» που γέμισε την Ελλάδα μακαρόνια και τζίρο 22 εκ. ευρώ

Μία αλυσίδα που κατάφερε να επεκταθεί με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα, είναι η εταιρεία εστιατορίων Mailo’s, η οποία έχει καταφέρει εκτός από την διεύρυνση του δικτύου της να αποτελεί και ένα ευρέως αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα.

Πίσω από την ίδρυσή της βρίσκεται ο 28χρονος επιχειρηματίας Νίκος Μουτσουρούφης, ο οποίος πριν κάνει το δικό του βήμα εργάστηκε σε διαφορετικά εστιατόρια με αστέρι Michelin, μεταξύ των οποίων η Σπονδή του Τραστέλη σε ηλικία 16 ετών. 

Το 2015 ο ίδιος αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να κάνει το δικό του βήμα στο χώρο της εστίασης και έτσι γεννήθηκε το «Mailo’s The Pasta Project», με κύριο προϊόν του τα χειροποίητα ζυμαρικά. Έμπνευση για την ονομασία της αλυσίδας εστιατορίων αποτέλεσε ο σκύλος του Μουτσουρούφη, ο Mailo, πάνω στον οποίο βασίστηκε η συνολική εταιρική εικόνα και το brand της επιχείρησης. Το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος πραγματοποιήθηκε το 2019 στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι. 

Όταν γεννήθηκε το concept των Mailo’s κυριάρχησαν δύο σημεία στη σκέψη του ιδρυτή τους. Αφενός το γρήγορο μαγείρεμα και αφετέρου η χρήση των φυσικών υλικών. Με το δεύτερο, η στόχευση ήταν να δοθεί στον πελάτη ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό γευστικό αποτέλεσμα και να αποτελέσει μία μορφή εμπειρίας για όλους όσους επισκέπτονται τα καταστήματα της αλυσίδας εστίασης. Εκτός των άλλων όμως αυτό που ήρθε να προσθέσει ήταν η έννοια της «διαφάνειας», καθότι ο επισκέπτης στα καταστήματα, βλέπει τη μηχανή που κόβει τα ζυμαρικά και όλη τη διαδικασία μαγειρέματός τους, έως τη στιγμή που αυτά θα μπουν στο πιάτο του και θα μπορέσει να τα απολαύσει. Το concept είναι αρκετά απλό από τη μία και ειλικρινές ταυτόχρονα, καθότι δεν επιδιώκει κάτι άλλο πέρα από το να δώσει την εμπειρία του καλού φαγητού με μικρές κινήσεις, σε καλή τιμή, ικανοποιώντας το δίπολο της καλής σχέσης ποιότητας – τιμής. 

Πάνω από τα 22 εκατομμύρια ευρώ το τζίρος του 2023

Σήμερα η εταιρεία έχει καταφέρει να αναπτύσσεται εκθετικά από χρόνο σε χρόνο, βασιζόμενη στο μοντέλο του franchise. Το 2022 ο κύκλος εργασιών της βρέθηκε πάνω από τα 11 εκατομμύρια ευρώ και για το 2023 αναμένεται ότι θα υπερβεί σημαντικά τα 22 εκατομμύρια ευρώ, με τάσεις υπερδιπλασιασμού. Με περισσότερα από 400 άτομα προσωπικό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, θα λειτουργούν συνολικά 38 σημεία έως το τέλος της φετινής χρονιάς. 

Όμως η ανάπτυξη της επιχείρησης δεν σταματάει εδώ. Ή για την ακρίβεια δεν σταματάει στις δύο χώρες, Ελλάδα και Κύπρο. Καθώς ο νεαρός επιχειρηματίας σχεδιάζει την έξοδο της εταιρείας του και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως είναι η Αυστραλία και η Σαουδική Αραβία. Από το χάρτη της επέκτασης δεν λείπει και η Τουρκία, μία αγορά την οποία επίσης διερευνά η εταιρεία του Νίκου Μουτσουρούφη. 

Σύγχρονη εταιρική εικόνα και φρέσκο προϊόν

Στα κύρια στοιχεία που φαίνεται ότι δίνουν ώθηση στα Mailo’s είναι η σύγχρονη εταιρική τους εικόνα και το στήσιμο των καταστημάτων τους, το φρέσκο προϊόν που προσφέρουν στους πελάτες τους καθώς και οι προσιτές τιμές, δεδομένου ότι τα εστιατόρια της αλυσίδας κατατάσσονται στο μοντέλο του street food και της γρήγορης εστίασης. 

Από τη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση εκτιμάται ότι έχουν διατεθεί πάνω από 7 εκατομμύρια μερίδες ζυμαρικών, οι οποίες εάν επιβεβαιωθεί ο σχεδιασμός της επέκτασης και στο εξωτερικό, σύντομα θα γίνουν πολλές περισσότερες. 

Ολοκληρωμένη υποστήριξη και εκπαίδευση των franchisees

Ως προς την ανάπτυξη του franchise τα Mailo’s προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη και εκπαίδευση των συνεργατών τους, έτσι ώστε η επέκταση του δικτύου να γίνεται με βάση τις προδιαγραφές και τα ποιοτικά κριτήρια που έχει θέσει η επιχείρηση. Κλειδί γνωριμίας με τους καταναλωτές αποτελεί τον τελευταίο καιρό και η πρωτοβουλία για δωρεάν ζυμαρικά σε όλους όσους επισκέπτονται τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών.

Οι ουρές που σχηματίζονται και ο θετικός επικοινωνιακός αντίκτυπος που έχει η κίνηση αυτή, έχει επίσης συμβάλλει σημαντικά στην ευρύτερη εικόνα της εταιρείας, η οποία έως τώρα έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο και την αμεσότητα να συστηθεί με πολύ απλές κινήσεις στους καταναλωτές. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.