26 Απρ 2024
READING

Campaign of the Day: The Waste Auction

2 MIN READ

Campaign of the Day: The Waste Auction

Campaign of the Day: The Waste Auction

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η Hellmann’s ξεκίνησε μια δημιουργική εκστρατεία με τίτλο “The Waste Auction” για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων στη Βραζιλία.

Η Βραζιλία, η οποία κατατάσσεται στη 10η θέση των χωρών με τη μεγαλύτερη σπατάλη τροφίμων, αντιμετωπίζει ετήσια απώλεια 10.8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε συνεργασία με την Ogilvy Brazil, η Hellmann’s έστησε ένα κοινωνικό πείραμα σε έναν διάσημο βραζιλιάνικο οίκο δημοπρασιών. Το αποκορύφωμα ήταν η δημοπράτηση μιας πατάτας που προοριζόταν για τα σκουπίδια, με τιμή εκκίνησης 293 ευρώ. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει το μέσο ετήσιο κόστος σπατάλης τροφίμων για μια βραζιλιάνικη οικογένεια, ξεπερνώντας τον κατώτατο μισθό της χώρας.

“Μυστικοί” ηθοποιοί προσποιήθηκαν ότι έκαναν προσφορές στη δημοπρασία, ενώ κρυφές κάμερες κατέγραφαν τις αντιδράσεις του κόσμου. Το βίντεο αυτού του πειράματος έγινε πολύ δημοφιλές και ξεκίνησε πολλές συζητήσεις στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη μεγάλη ποσότητα τροφίμων που σπαταλιέται κάθε χρόνο στα σπίτια της Βραζιλίας. Οι προσπάθειες της Hellmann’s οδήγησαν σε περισσότερες από 90 ειδήσεις και έφτασαν σε περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους.

Παραδόξως, η πατάτα πουλήθηκε για 18.000 ευρώ στη δημοπρασία. Η Hellmann’s υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων.

Η επιτυχία του “The Waste Auction” δείχνει πώς οι αντισυμβατικές και διαφορετικές μέθοδοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά σημαντικά κοινωνικά προβλήματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.