26 Απρ 2024
READING

Πώς η Lacoste συνδυάζει τη μόδα με το gaming

3 MIN READ

Πώς η Lacoste συνδυάζει τη μόδα με το gaming

Πώς η Lacoste συνδυάζει τη μόδα με το gaming

Η μόδα συναντά το gaming

Σε μια τολμηρή κίνηση για να κερδίσει το κοινό της Gen-Z, η Lacoste επέκτεινε τους ορίζοντές της στον κόσμο του gaming. Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με το Minecraft το 2022, το fashion brand δημιούργησε τώρα δύο καινοτόμα παιχνιδοποιημένα εικονικά καταστήματα στον ιστότοπό του. Αυτά τα virtual stores συνδυάζουν τη μόδα με διασκεδαστικές ψηφιακές δραστηριότητες, ξεκινώντας μια νέα τάση στον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε ρούχα στο διαδίκτυο.

Δημιουργώντας μια νέα εμπειρία παιχνιδιού

Πηγαίνοντας την ψηφιακή της στρατηγική στο επόμενο επίπεδο, η Lacoste συνεργάστηκε με την The Sandbox, μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα παιχνιδιών, για να ξεκινήσει μια εμπειρία πολλαπλών παικτών με τίτλο “Lacoste World Tour”.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το gaming φέρνει μία νέα εποχή για το marketing

Αυτό το παιχνίδι επιτρέπει στους παίκτες να εξερευνήσουν τέσσερις πόλεις -Tokyo, São Paulo, Paris, and Golf Island – η καθεμία με τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τη Lacoste. Οι παίκτες μπορούν να απολαύσουν mini-games και επίσης να ενημερωθούν για ψηφιακά αντικείμενα προς πώληση στο The Sandbox Marketplace. Αυτός ο συνδυασμός μόδας και παιχνιδιού δημιουργεί ένα νέο είδος διαδικτυακής εμπειρίας αγορών και παιχνιδιού.

Αποκλειστικές ανταμοιβές και συμμετοχή στην κοινότητα Web3

Το Lacoste World Tour δεν αφορά μόνο το παιχνίδι – είναι ένα μέσο ανταμοιβής της δέσμευσης των παικτών. Όλοι οι παίκτες που ολοκληρώνουν τις αποστολές δικαιούνται βραβεία, με ένα επιπλέον επίπεδο αποκλειστικότητας για τα μέλη του προγράμματος πιστότητας Web3 της Lacoste, UNDW3. Αυτά τα μέλη έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μεγαλύτερα έπαθλα, όπως το εικονικό νόμισμα Sandbox. Αυτό δείχνει τη δέσμευση της Lacoste όχι μόνο να υιοθετεί τις νέες τεχνολογίες αλλά και να ανταμείβει την πιστή της κοινότητα.

Virtual Stores: Ένα μείγμα αποκλειστικότητας και καινοτομίας

Με παρόμοια φιλοσοφία, τα εικονικά καταστήματα της Lacoste, που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία τεχνολογίας λιανικής Emperia, διαθέτουν αποκλειστικές περιοχές για τους κατόχους κουπονιών UNDW3. Σε αυτά τα μέρη, τα μέλη μπορούν να βρουν αποκλειστικά ρούχα και να λάβουν μέρος σε μοναδικές προκλήσεις. Αυτό δημιουργεί μια εξατομικευμένη εμπειρία αγορών που συνδυάζει τις κανονικές αγορές με τον ενθουσιασμό του παιχνιδιού.

Διαβάστε ακόμα: Ο κροκόδειλος της Lacoste γίνεται 90 ετών

Ευρύτερη τάση της βιομηχανίας: Η μόδα συναντά το gaming

Η κίνηση της Lacoste στο χώρο του gaming αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης όπου οι εταιρείες μόδας και ομορφιάς χρησιμοποιούν παιχνίδια και ψηφιακούς χώρους για να συνδεθούν με τους σύγχρονους καταναλωτές. Ένα χαρακτηριστικό success στη γεφύρωση του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου της μόδας είναι η Gucci. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη έρευνα του Business of Fashion, είναι το δεύτερο αγαπημένο fashion brand μεταξύ της γενιάς Z, μετά τη Nike (η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο μετασύμπαν). Οι ψηφιακές πρωτοβουλίες της Gucci, με πιο πρόσφατη την εικονική έκδοση της έκθεσης Gucci Cosmos στο The Sandbox, έχουν ενισχύσει την απήχησή της στο νεανικό κοινό.

Πέρα από το marketing

Η είσοδος της Lacoste στο χώρο του gaming είναι κάτι περισσότερο από μια στρατηγική marketing – είναι μια οραματική προσέγγιση για τη δέσμευση της κοινότητας και την εξέλιξη της μάρκας στην ψηφιακή εποχή. Προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και ανταμοιβές, η Lacoste δεν ακολουθεί απλώς μια τάση, αλλά θέτει νέα πρότυπα για το πώς οι εταιρείες μόδας -και όχι μόνο- μπορούν να καινοτομούν και να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους στο διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό τοπίο.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash | Sandbox

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.