29 Απρ 2024
READING

Τι κρύβεται πίσω από το δυναμικό comeback της Ugg;

3 MIN READ

Τι κρύβεται πίσω από το δυναμικό comeback της Ugg;

Τι κρύβεται πίσω από το δυναμικό comeback της Ugg;

Νοσταλγία και καινοτομία

Η Ugg, μια μάρκα που υπήρξε σημαντικό όνομα της footwear μόδας πριν δύο δεκαετίες, έχει κάνει μια εντυπωσιακή επιστροφή και είναι πλέον και πάλι κορυφαίος παίκτης στην αγορά παπουτσιών. Αυτή η επαναφορά οφείλεται στο έξυπνο marketing, στην προώθηση της μάρκας από celebrities και στη διαχρονική γοητεία των άνετων και κομψών παπουτσιών της.

Εντυπωσιακή αύξηση των κερδών

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας Deckers, οι πωλήσεις της Ugg για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 εκτινάχθηκαν στα 558,7 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 28,1% σε σχέση με πέρυσι. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει σχεδόν το 56% των συνολικών πωλήσεων της Deckers, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της Ugg στην οικονομική επιτυχία της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμα: Η Keds ανανεώνει το brand της

Στον τομέα της μεταπώλησης, η ανάπτυξη της Ugg ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Σε πλατφόρμες όπως η StockX το brand σημειώνει ρεκόρ συναλλαγών, με συγκεκριμένα μοντέλα όπως το “Ugg Tasman” και το “Ugg Tazz” να παρουσιάζουν ραγδαία άνοδο στις αναζητήσεις και τις συναλλαγές.

Η στρατηγική πίσω από το δυναμικό comeback

Ένας βασικός παράγοντας για την ανάκαμψη της Ugg είναι το ανανεωμένο ενδιαφέρον για τις τάσεις της μόδας του “Y2K”. Ο όρος “Y2K” αναφέρεται στη μόδα του 2000 – ένα στυλ εμπνευσμένο από την pop κουλτούρα των τελών της δεκαετίας του ’90 και των αρχών της δεκαετίας του ’00. Η Ugg εκμεταλλεύτηκε αυτή τη συμπάθεια για το παρελθόν, επαναφέροντας τα κλασικά της σχέδια με μια σύγχρονη προσέγγιση, προσελκύοντας τόσο τους παλιούς της οπαδούς όσο και τη νέα γενιά καταναλωτών.

Η ανανέωση της στρατηγικής marketing της Ugg έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιστροφή της. Ξεκινώντας το φθινοπωρινό marketing της νωρίτερα -τον Ιούλιο αντί για τον Σεπτέμβριο- και συνεργαζόμενη με τους influencers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ugg παρέμεινε δημοφιλής και διατήρησε την αναγνωρισιμότητά της σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά.

Celebrities και social media

Ακριβώς όπως έκανε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Ugg συνεχίζει να αξιοποιεί τη δύναμη των διασημοτήτων. Η μάρκα έχει επιστρατεύσει με επιτυχία celebrities υψηλού προφίλ, όπως η Cardi B, η Gigi Hadid και η Blake Lively, οι οποίες εμφανίζονται φορώντας Uggs, κάνοντας έτσι τη μάρκα ακόμη πιο επιθυμητή και ευρέως αναγνωρίσιμη.

Την ίδια στιγμή, η στρατηγική αξιοποίηση των influencers και των εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει διπλασιάσει τη συμμετοχή της Ugg σε πλατφόρμες όπως το Instagram. Αυτή η σύγχρονη προσέγγιση στο marketing επέτρεψε στo brand να συνδεθεί με ένα ευρύτερο κοινό και να αυξήσει τη ζήτηση για τα προϊόντα του.

Τι γίνεται με τις απομιμήσεις

Με τα προϊόντα της Ugg να πωλούνται ως επί το πλείστον στις αρχικές τους τιμές, παρατηρήθηκε αύξηση των απομιμήσεων, ιδίως σε πλατφόρμες όπως το Amazon και το TikTok Shop. Μόνο το hashtag #uggdupes στο TikTok έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σημαντική ζήτηση για φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις.

Διαβάστε ακόμα: Η Ugg αναγεννιέται μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο

Θα συνεχιστεί η επιτυχία;

Καθώς η Ugg προετοιμάζεται για την περίοδο των Χριστουγέννων, υπάρχουν πολλές προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις. Η δυναμική επιστροφή της μάρκας αποδεικνύει την ικανότητά της να προσαρμόζεται και να αναπτύσσεται σε μια αγορά που αλλάζει γρήγορα.

Αξιοποιώντας την κληρονομιά της και ταυτόχρονα καινοτομώντας για το μέλλον, η Ugg όχι μόνο ανέκτησε τη θέση της ως κορυφαία μάρκα υποδημάτων, αλλά και δημιούργησε ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να κινηθεί με επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο της μόδας.

Με πληροφορίες από Modern Retail

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.