Συνέντευξη με τον κ. Frank Thibaut, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ)

Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2023

Συνέντευξη με τον κ. Frank Thibaut, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ) και Διευθυντή Διοδίων, Εμπορικής Διαχείρισης και Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Αττικής Οδού.

Φέτος, τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών κλείνουν αισίως τα 14 χρόνια. Πόσο σημαντικός είναι για τις επιχειρήσεις αυτός ο θεσμός;

Τα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών (CS Awards) διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2010 και αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), στο πλαίσιο του οράματός του για την προώθηση της εξυπηρέτησης πελατών στη χώρα. Στη 14χρονη πορεία τους, τα βραβεία έχουν γίνει πλέον θεσμός στην Ελλάδα αναδεικνύοντας εταιρείες, οργανισμούς και επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους που ξεχωρίζουν στον τομέα τους για την υιοθέτηση κορυφαίων πρακτικών εξυπηρέτησης.

Μέσω της συμμετοχής τους, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους, αλλά και να διακριθούν ανάμεσα σε σημαντικούς «παίχτες» της ελληνικής αγοράς.

Τι θα θέλατε να πετύχετε με τη διοργάνωση των Εθνικών Βραβείων. Ποιος είναι ο στόχος σας;

Στόχος των βραβείων είναι να αναδείξουν τον κομβικό ρόλο της εξυπηρέτησης για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα μιας επιχείρησης και να συμβάλουν στη διαμόρφωση ευρύτερα μιας καινοτόμου και ανθρωποκεντρικής κουλτούρας εξυπηρέτησης.

Με αυστηρά κριτήρια, έντονο ανταγωνισμό και αντικειμενικότητα στην αξιολόγηση, τα βραβεία εξυπηρέτησης του ΕΙΕΠ έχουν κερδίσει δικαίως την εμπιστοσύνη του επιχειρηματικού κόσμου και του κοινού.

Ποιες είναι οι 11 κατηγορίες βράβευσης για το 2023;

1. Καλύτερη Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη – Best Customer Service Training

2. H Καινοτομία στην Εμπειρία του Πελάτη – Best Use of Innovation in Customer Experience

3. Αξιοποιώντας τη Φωνή του Πελάτη – Voice of the Customer

4. Καλύτερος Συνδυασμός Διαύλων Εξυπηρέτησης Πελάτη – Best omni-channel customer service

5. Ομάδα της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών – Customer Service Team of the year

6. Οργανισμός της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών – Customer Service Organisation of the year

7. Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Χρονιάς – Customer Call Center of the year

8. Καλύτερη χρήση Τεχνολογίας στην Εμπειρία του Χρήστη – Best use of Technology in User Experience

9. Καλύτερη Σχέση Συνεργασίας με Εξωτερικό Πάροχο – Best Outsourcing Partnership

10. Καλύτερη Εφαρμογή Mobile App στην Εμπειρία του Χρήστη – Best Mobile App in User Experience

11. Καλύτερη Εξυπηρέτηση σε Διαδικτυακό Κατάστημα – Best Online Customer Service (e-shop)

Σε ποια ιδέα βασιστήκατε φέτος; Ποιο είναι το concept της φετινής διοργάνωσης;

Το ΕΙΕΠ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται συνεχώς. Κάθε χρόνο λοιπόν, παρουσιάζουμε ένα νέο concept προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα αλλά και τα νέα δεδομένα. Στο πλαίσιο αυτό, η φετινή διοργάνωση θα έχει «κάτι» από το κοντινό μας μέλλον…

Έχουμε ήδη εισέλθει άλλωστε σε μια νέα εποχή ραγδαίων εξελίξεων και μεταβάσεων, με τις προσδοκίες των πελατών από τον τομέα της εξυπηρέτησης να διαμορφώνονται αλλιώς, επιζητώντας μεταξύ άλλων εξατομίκευση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα κατά την αλληλεπίδρασή τους με το εκάστοτε brand.

Το φετινό μήνυμα της διοργάνωσης συνοψίζεται σε μία λέξη: «MetaAwards»!

Συνεπώς, να περιμένουμε μια… ξεχωριστή και ιδιαίτερη τελετή απονομής;

Ξεκάθαρα ναι! Η 14η τελετή απονομής κρύβει πολλές εκπλήξεις και είμαστε σίγουροι ότι θα σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα για τα Βραβεία του ΕΙΕΠ.

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα είμαστε όλοι εκεί, να χειροκροτήσουμε όλους και όλες που προσπαθούν καθημερινά να πάνε την εξυπηρέτηση ψηλά. Σας περιμένουμε!