26 Απρ 2024
READING

Το Google θέλει να αλλάξει την αγορά ομορφιάς

4 MIN READ

Το Google θέλει να αλλάξει την αγορά ομορφιάς

Το Google θέλει να αλλάξει την αγορά ομορφιάς

Η επαναστατική εμπειρία αγορών του Google

Το Google κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας (AR), προσθέτοντας ένα σωρό νέες λειτουργίες για τη βελτίωση των online αγορών ομορφιάς. Επεκτείνοντας την υπάρχουσα σειρά εργαλείων AR, η εταιρεία δίνει πλέον τη δυνατότητα στους καταναλωτές και τα beauty brands να εξερευνούν, να εμπλέκονται και να προωθούν προϊόντα ομορφιάς με έναν πιο διαδραστικό και καθηλωτικό τρόπο, σηματοδοτώντας μια εντυπωσιακή αλλαγή στον τρόπο που οι καταναλωτές ψωνίζουν online. 

Εικονικές δοκιμές χρώματος μαλλιών, διαφημίσεις επαυξημένης πραγματικότητας και άλλα χαρακτηριστικά τεχνολογίας AR αναπτύσσονται σε όλο το mobile web. Η κίνηση αυτή -που είναι μέρος της προσπάθειας του Google να καταστήσει τις λειτουργίες AR ευρέως διαθέσιμες στην αναζήτηση στο κινητό- θα κάνει τις αγορές ομορφιάς πιο ελκυστικές, ενώ παράλληλα θα αυξήσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του.

Διαβάστε ακόμα: To Shopify φέρνει την επαυξημένη πραγματικότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη έρευνα του Vogue Business, οι άνθρωποι που αγοράζουν προϊόντα ομορφιάς ενδιαφέρονται για την AR δοκιμή προϊόντων (65%), ωστόσο μόνο το 33% των brands την προσφέρουν.

Συνεργασία με κορυφαίες μάρκες ομορφιάς

Συνεργαζόμενη με περισσότερες από 50 διάσημες μάρκες, όπως η Mac, η Urban Decay και η Covergirl, το Google ετοιμάζεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ψωνίζουμε online. Μεγάλα ονόματα όπως η Revlon και η L’Oréal συμμετέχουν επίσης, επιτρέποντας στους καταναλωτές να δοκιμάσουν εικονικά ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από χρώματα μαλλιών μέχρι προϊόντα ομορφιάς. Αυτό δίνει στους καταναλωτές την ευκαιρία να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους, μαζί με πολλές επιλογές για να ανακαλύψουν προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους.

Όμως τι είναι το mobile web?

Πρόκειται για ιστότοπους που επισκεπτόμαστε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο του τηλεφώνου ή του tablet μας. Αλλάζουν το σχεδιασμό τους για να λειτουργούν καλύτερα σε μικρότερες οθόνες. Διαφέρουν από τα mobile apps, που κατεβάζουμε στο τηλέφωνο ή το tablet από το Apple App Store ή το Google Play.

Το Google προσφέρει τη λειτουργία AR beauty try-on στην εφαρμογή του από το 2020. Οι χρήστες μπορούσαν ήδη να δουν πώς φαίνονται τα προϊόντα στα μάτια και τα χείλη τους, χρησιμοποιώντας τόσο εικόνες μοντέλων όσο και τις δικές τους φωτογραφίες. Τώρα, όμως, η επέκταση στο mobile web είναι ένα μεγάλο βήμα, επειδή επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες ομορφιάς AR της Google.

Είναι η AR το μέλλον της διαφήμισης;

Το Google κάνει κάτι περισσότερο από τις εικονικές δοκιμές. Αρχίζει επίσης να χρησιμοποιεί την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) στη διαφήμιση, δημιουργώντας ένα νέο είδος διαφημιστικής εμπειρίας. Οι χρήστες θα βρεθούν πλέον να εμπλέκονται με διαδραστικές διαφημίσεις, όπου θα μπορούν να δοκιμάζουν εικονικά προϊόντα, αναβαθμίζοντας την εμπειρία της διαφήμισης από παθητική παρατήρηση σε δυναμική αλληλεπίδραση.

Διαβάστε ακόμα: Google, Meta και Snap εστιάζουν στη διαφήμιση με τεχνητή νοημοσύνη

Ενίσχυση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών

Οι νέες λειτουργίες AR του Google δεν είναι μόνο εντυπωσιακές, αλλά συμβάλλουν πραγματικά στην αύξηση της συμμετοχής των καταναλωτών. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι άνθρωποι έχουν 10% περισσότερες πιθανότητες να ασχοληθούν με τα προϊόντα ομορφιάς, αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία AR κατά τη διάρκεια των αγορών. Αυτή η άνοδος δεν αφορά μόνο τη διαδραστικότητα – μεταφράζεται επίσης σε πρακτικά αποτελέσματα, όπως η αύξηση του χρόνου παραμονής στις ιστοσελίδες των εμπορικών σημάτων και η μεγαλύτερη πιθανότητα έρευνας και αγοράς προϊόντων.

Το όραμα του Google για την AR στις ηλεκτρονικές αγορές

Ο προσανατολισμός του Google στην AR επιβεβαιώνει το όραμά του να ενσωματώσει την επαυξημένη πραγματικότητα στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Συνεργαζόμενο με άλλες εταιρείες και χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και λειτουργίες, το Google σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την AR για να κάνει τις online αγορές καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες. Αυτό θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε προϊόντα ομορφιάς και άλλα είδη online.

Με πληροφορίες από Vogue Business

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.