26 Απρ 2024
READING

Γιατί η Oatly επιμένει στην επισήμανση των κλιματικών επιπτώσεων;

4 MIN READ

Γιατί η Oatly επιμένει στην επισήμανση των κλιματικών επιπτώσεων;

Γιατί η Oatly επιμένει στην επισήμανση των κλιματικών επιπτώσεων;

Από το χωράφι στο τραπέζι: Η προσπάθεια της Oatly για αγορές με κλιματική συνείδηση

Η σουηδική μάρκα ροφημάτων βρώμης, Oatly, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας δυναμικής εκστρατείας που ενθαρρύνει όλες τις εταιρείες τροφίμων και ποτών Αυτή η τολμηρή πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών και στην προώθηση υπεύθυνων καταναλωτικών συνηθειών.

Με βάση τις πρωτοποριακές προσπάθειες που ξεκίνησε το 2019, η Oatly σχεδιάζει να αξιοποιήσει την πλούσια εμπειρία της στην επισήμανση των κλιματικών επιπτώσεων. Έχοντας ήδη εφαρμόσει αυτή την πρακτική στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εταιρεία έχει κατανοήσει τις πολυπλοκότητες και έχει συλλέξει πολύτιμες γνώσεις για την αποτελεσματική αποκάλυψη του κλιματικού αποτυπώματος. Τώρα, η Oatly είναι έτοιμη να μοιραστεί αυτή τη γνώση, βοηθώντας και εμπνέοντας άλλες μάρκες να ξεκινήσουν ένα παρόμοιο ταξίδι προς τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητα παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το “Plant-Based” αρέσει περισσότερο από το “Vegan”

Μια έκκληση για διαφάνεια σε όλη τη βιομηχανία

Η πρωτοβουλία της Oatly βασίζεται στην πεποίθηση ότι η διαφάνεια μπορεί να οδηγήσει σε μια μεγάλη αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών, ωθώντας τη βιομηχανία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Η μάρκα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προκαλώντας ρητά τις γαλακτοβιομηχανίες να αποκαλύψουν το πλήρες κλιματικό αποτύπωμα των προϊόντων τους. Σε μια επίδειξη δέσμευσης, η Oatly προσέφερε διαφημιστικό χώρο υψηλού προφίλ σε εταιρείες που είναι πρόθυμες να κάνουν το άλμα προς την πλήρη αποκάλυψη των κλιματικών τους επιπτώσεων.

Μεταφέροντας το μήνυμα στους δρόμους

Η Oatly πρόκειται να ενισχύσει το μήνυμά της μέσω ισχυρών υπαίθριων και έντυπων διαφημιστικών εκστρατειών. Η μάρκα στοχεύει να μετατρέψει την αντίληψη του κοινού για τις επιπτώσεις του κλίματος από ένα φαινομενικά αδιάφορο ή “στεγνό” θέμα σε ένα ελκυστικό και επείγον θέμα που τραβάει την προσοχή και παρακινεί τη συζήτηση.

Με γνώμονα τις προτιμήσεις των καταναλωτών

Η εκστρατεία δεν αποτελεί απλώς μια ηθική στάση, αλλά ευθυγραμμίζεται επίσης με τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Όπως αποκαλύφθηκε από την πρόσφατη έρευνα της Oatly, το 62% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμούν οι ετικέτες στα τρόφιμα και τα ποτά να δείχνουν το αποτύπωμα άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν πώς αυτά τα προϊόντα επηρεάζουν τον πλανήτη, ώστε να μπορούν να επιλέγουν ανάλογα τι θα αγοράσουν.

Η νεολαία που ηγείται της προσπάθειας

Αξιοσημείωτο είναι το έντονο ενδιαφέρον των νέων να ευθυγραμμίσουν την κατανάλωσή τους με τις ανησυχίες τους για το κλίμα. Πολλοί νέοι ηλικίας 18-34 ετών ενδιαφέρονται πραγματικά να αγοράζουν προϊόντα που είναι καλά για τον πλανήτη. Περίπου το 74% από αυτούς θέλουν να γνωρίζουν πώς τα αγαθά που αγοράζουν επηρεάζουν το περιβάλλον και είναι έτοιμοι να αλλάξουν αυτά που αγοράζουν για να βοηθήσουν τον πλανήτη. Αυτή η νεανική δέσμευση θα μπορούσε να προαναγγείλει μια πολλά υποσχόμενη εποχή όπου η βιωσιμότητα θα έχει κεντρικό ρόλο στις επιλογές των καταναλωτών, αλλά και στις πρακτικές της βιομηχανίας.

Κινητοποίηση της κοινωνικής αλλαγής

Ο κύριος στόχος της Oatly με αυτή την εκστρατεία είναι να βοηθήσει την κοινωνία να κάνει καλύτερες επιλογές για τον πλανήτη. Θέλει να δώσει στους ανθρώπους περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς τα τρόφιμα και τα ποτά επηρεάζουν το περιβάλλον, διευκολύνοντας όλους να επιλέγουν προϊόντα που κάνουν καλό στη Γη. Η Oatly πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας μεγάλης αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν και τρώνε, καθιστώντας τη βιωσιμότητα μια σαφή και εύκολη επιλογή για όλους.

Διαβάστε ακόμα: Είναι η plant-based διατροφή η λύση για την κλιματική κρίση;

Τι μέλλει γενέσθαι

Το έργο της Oatly δεν σταματά με αυτή την εκστρατεία. Η μάρκα είναι έτοιμη να εμπλέξει περαιτέρω το κοινό και τη βιομηχανία, ανοίγοντας πλατφόρμες όπως το Reddit για δυναμικές συζητήσεις σχετικά με το θέμα. Μέσω προκλητικών και καινοτόμων στρατηγικών, η Oatly στοχεύει να διατηρήσει ζωντανή τη συζήτηση για τον αντίκτυπο του κλίματος στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, διασφαλίζοντας ότι θα διαπεράσει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και τις στρατηγικές δράσης σε όλους τους τομείς.

Με την υπεράσπιση της διαφάνειας και της ενδυνάμωσης των καταναλωτών, η Oatly ελπίζει να κατευθύνει τη βιομηχανία προς βιώσιμες πρακτικές που συντονίζονται με επείγουσες δράσεις για το κλίμα και τις κοινωνικές αξίες. Στόχος της είναι να αλλάξει όχι μόνο τις ετικέτες στα προϊόντα αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν και παρασκευάζουν τρόφιμα και ποτά.

Με πληροφορίες από The Drum

Photo: Oatly

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.