27 Απρ 2024
READING

Έσπασε το φράγμα των 100 εκ. ο κύκλος εργασιών της Βίκος το 2022

3 MIN READ

Έσπασε το φράγμα των 100 εκ. ο κύκλος εργασιών της Βίκος το 2022

Έσπασε το φράγμα των 100 εκ. ο κύκλος εργασιών της Βίκος το 2022

Ο Βίκος συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και αυτό αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία για το 2022. Συγκεκριμένα, όπως καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2022, ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 100 εκ. ευρώ ενώ και οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 15,08% και ο μέσος όρος του προσωπικού έφτασε τα 412 άτομα, αποδεικνύοντας έμπρακτα, σύμφωνα με την εταιρεία, «για μία ακόμη χρονιά ότι οι θέσεις εργασίας όχι μόνο προστατεύονται αλλά και αυξάνονται, παρά τη σημαντική υποχώρηση της κερδοφορίας».

Με άνοδο 16,16% το 2022 στον κύκλο εργασιών της η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.), απορροφώντας την αύξηση του κόστους παραγωγής και επιτυγχάνοντας να συγκρατήσει τις τιμές πώλησης των προϊόντων στους καταναλωτές, στα επίπεδα του 2021 δείχνει ότι το 2023 με καλύτερες συνθήκες σε κόστη και έξοδα τα αποτελέσματα της θα είναι πολύ καλύτερα στην κερδοφορία της.

Το 2022 ολοκληρώθηκε η επένδυση 22 εκ. του νέου βιομηχανοστασίου στο Καλπάκι Ιωάννινων και εισήλθε στην αγορά HO.RE.CA λανσάροντας νέες συσκευασίες γυαλιού και αλουμινίου για τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. υπολογίζεται ότι θα παρουσιάσει αύξηση περίπου 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενισχύοντας το μερίδιο αγοράς της στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας μέσω στρατηγικών ενεργειών στον τομέα των πωλήσεων και της εισαγωγής νέων προϊόντων. Παράλληλα, συνεχίζει να επενδύει σε υποδομές, να εξελίσσεται ψηφιακά και να ενδυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Όταν το 1990 δινόταν η άδεια για την πρώτη πηγή της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, ίσως ο ιδρυτής της εταιρείας, Πέτρος Σεπετάς, δύσκολα θα φανταζόταν ότι η εταιρεία του θα διατηρούσε σήμερα τα μεγέθη που διατηρεί στην αγορά, αποτελώντας μαζί με το Ζαγόρι τις δύο κυρίαρχες δυνάμεις στο εμφιαλωμένο νερό.

Η Βίκος κατά την επιχειρηματική της διαδρομή εκτός από το γνωστό σε όλους εμφιαλωμένο νερό, Βίκος, διατηρεί και διαθέτει στην αγορά και μία ακόμα επωνυμία νερού, το Μιτσικέλι, το οποίο προέρχεται από την δεύτερη αδειοδοτημένη πηγή που διατηρεί στα Ιωάννινα, με την ονομασία «Ζαγοροχώρια». Το 2017 προχώρησε στην εξαγορά του 70% της εταιρείας Νατούρα Εμφιαλωτική, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της και το φυσικό μεταλλικό νερό «Υάς».

Να υπενθυμίσουμε ότι η Βίκος ανανέωσε πριν λίγους μήνες το λογότυπο και την εταιρική της ταυτότητα σε μία κίνηση συμβολισμού και ουσίας. Έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας η εταιρεία Βίκος καθορίζει την πορεία για τα επόμενα 30 χρόνια και ενσωματώνει τη δυναμική και τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς της επιχείρησης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Η εταιρεία λειτουργεί πέντε υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τέσσερα εργοστάσια εμφιαλώνουν νερό και παράγουν αναψυκτικά, ενώ το πέμπτο  εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) από PET και πώματα. Στις εγκαταστάσεις της, που καλύπτουν 87.800m2, σε συνολική έκταση 260 στρεμμάτων, η εταιρεία αξιοποιεί 7 πηγές νερού, λειτουργεί 33 γραμμές και η παραγωγική της δυναμικότητα είναι 492.200 φιάλες/ώρα.

 

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.