28 Απρ 2024
READING

Τι θέλουν οι έφηβοι από τα brands;

3 MIN READ

Τι θέλουν οι έφηβοι από τα brands;

Τι θέλουν οι έφηβοι από τα brands;

Οι καταναλωτικές τάσεις των εφήβων και ο αντίκτυπός τους στην αυριανή αγορά

Οι έφηβοι ανήκουν στη νεότερη γενιά καταναλωτών που έχει μπει για τα καλά στην αγορά. Είναι τα νεότερα μέλη της Gen Z, μιας γενιάς που έχει επιδείξει σταθερά σαφήνεια στις επιθυμίες της, τόσο στις επαγγελματικές φιλοδοξίες όσο και στην προσωπική ζωή.

Εξετάζοντας τη συγκεκριμένη δημογραφική ομάδα, η ανεξάρτητη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, Piper Sandler, δημοσίευσε την 46η εξαμηνιαία έρευνά της, “Taking Stock With Teens”, σε συνεργασία με την επενδυτική εταιρεία DECA. Η έρευνα, που διήρκεσε από τις 4 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2023 και αξιοποίησε απαντήσεις 9.193 Αμερικανών εφήβων, αποκάλυψε συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με τις καταναλωτικές συνήθειες των εφήβων, τις προτιμήσεις των εμπορικών σημάτων και τις κοινωνικές ανησυχίες.

Διαβάστε ακόμα: Πόσο θα διαφέρουν οι καταναλωτές της Gen Alpha από τους Gen Z-ers;

Οι έφηβοι έχουν γίνει ελαφρώς πιο λιτοί, καθώς οι δαπάνες τους μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, δεν μειώθηκαν όλες οι κατηγορίες – υπήρξε μια ισχυρή αύξηση 33% σε ετήσια βάση στις δαπάνες για καλλυντικά.

Τα brands που προτιμούν οι έφηβοι

Για ένα αξιοσημείωτο 12ο συνεχές έτος, η Nike ξεχώρισε ως η μάρκα που επιλέγουν οι έφηβοι τόσο για παπούτσια όσο και για ρούχα. Από κοντά ακολουθούν brands όπως η Converse, η Adidas, η Lululemon και η American Eagle. Μάρκες όπως η Shein και η Pacsun μπήκαν επίσης στην πρώτη πεντάδα της λίστας, αντανακλώντας τις εξελισσόμενες προτιμήσεις στη μόδα των εφήβων.

Στον τομέα της ομορφιάς , η Sephora πήρε την πρωτιά, ξεπερνώντας το πρώην αγαπημένο Ulta Beauty. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως η Target, η Walmart και το Amazon, γεγονός που δείχνει ότι οι έφηβοι διαφοροποιούν τους προορισμούς των αγορών τους.

Ψηφιακό τοπίο: Amazon και TikTok

Το Amazon παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στις ηλεκτρονικές αγορές μεταξύ των εφήβων. Εν τω μεταξύ, στο πεδίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το TikTok σημείωσε ανάπτυξη, εδραιώνοντας περαιτέρω τη θέση του ως η αγαπημένη πλατφόρμα για αυτή την ηλικιακή ομάδα, ξεπερνώντας πλατφόρμες όπως το Snap και το Instagram.

Άλλα ευρήματα της έρευνας

– Προτιμήσεις για φαγητό: Η Chick-fil-A είναι η πιο αγαπημένη επιλογή τω εφηβων για φαγητό, με τα Starbucks και τα McDonald’s να ακολουθούν.

– Τεχνολογία και επικοινωνία: Το iPhone παραμένει το αγαπημένο gadget και οι κινητές συσκευές είναι το κύριο μέσο για την αλληλεπίδραση με την εξυπηρέτηση των νεαρών πελατών.

– Μάρκες καλλυντικών: Η e.l.f. Beauty σημείωσε σημαντική ανάπτυξη και είναι πλέον η κορυφαία μάρκα καλλυντικών μεταξύ των εφήβων γυναικών.

– Κοινωνικές ανησυχίες: Τα περιβαλλοντικά ζητήματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών των εφήβων, ακολουθούμενα στενά από τον πληθωρισμό και τη φυλετική ισότητα.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι τα αγαπημένα brands των εφήβων;

Τα στοιχεία της έρευνας “Taking Stock With Teens” δείχνουν τα πρώτα σημάδια μείωσης των δαπανών των εφήβων. Καθώς ο πληθωρισμός αναδεικνύεται σε σημαντική ανησυχία για αυτή την ηλικιακή ομάδα, ακολουθώντας κατά πόδας τα περιβαλλοντικά ζητήματα, είναι προφανές ότι το κοινωνικοοικονομικό τοπίο υφίσταται αξιοσημείωτες αλλαγές.

Κοιτάζοντας στο μέλλον, θα είναι συναρπαστικό να δούμε το ρόλο που θα έχουν οι νεότεροι Gen Z-ers -μαζί με την ανερχόμενη Gen Alpha- στη διαμόρφωση νέων τάσεων της αγοράς, καθώς και στην εξελισσόμενη προσαρμογή των προϊόντων και των brands, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις πεποιθήσεις τους. Αυτοί είναι άλλωστε οι καταναλωτές του αύριο.

Με πληροφορίες από Chain Store Age

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.