28 Απρ 2024
READING

L’Oréal Hellas: Παρουσίασε τα πλάνα βιωσιμότητας

3 MIN READ

L’Oréal Hellas: Παρουσίασε τα πλάνα βιωσιμότητας

L’Oréal Hellas: Παρουσίασε τα πλάνα βιωσιμότητας

Η L’Oréal Hellas παρουσίασε, σε μία εντυπωσιακή δημοσιογραφική εκδήλωση,  τα πλάνα βιωσιμότητας της εταιρείας που εντάσσονται στο παγκόσμιο πρόγραμμα L’Oréal for the Future,  αποδεικνύοντας το θετικό της αντίκτυπο τόσο για το περιβάλλον όσο και για την κοινωνία

Βασικοί ομιλητές ήταν η Alessandra Delfini, Γενική Διευθύντρια της L’Oréal Hellas, η οποία στην πρώτη της επίσημη παρουσία στην Ελλάδα, ανέδειξε τους πυλώνες του παγκόσμιου προγράμματος και η Δήμητρα Πετρίδη, Corporate Affairs & Engagement Director της L’Oréal Hellas, η οποία μίλησε για τη συνεργασίες της L’Oréal Hellas με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αναδεικνύοντας τόσο το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα της εταιρείας όσο και το κοινωνικό. Επιπλέον, ο Φίλιππος Μιχόπουλος, L’Oréal for the Future Leader της L’Oréal Hellas, ανέλυσε τις δράσεις σε τοπικό επίπεδο, που συμβάλλουν στο σεβασμό των ορίων του πλανήτη (Κλίμα-Νερό-Βιοποικιλότητα-Πόροι) αλλά και στην ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος της L’Oreal Hellas ενώ ειδική προσκεκλημένη ήταν η Μαρία Χαχάλη, Industrial & Facilities General Manager της Bureau Veritas, η οποία μίλησε για τη βιωσιμότητα στην Ελλάδα, το ρόλο των εταιρειών καθώς και για τη συνεργασία με τη L’Oreal σε επίπεδο ομίλου αλλά και τοπικά σε projects βιωσιμότητας.

Αποστολή της L’Oréal, είναι «Να δημιουργεί την ομορφιά που κινεί τον κόσμο». Έχοντας μια μακροχρόνια δέσμευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη προστατεύει την ομορφιά του πλανήτη, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, στον σεβασμό της βιοποικιλότητας και στη διαφύλαξη των φυσικών πόρων.

Το πρόγραμμα L’Oréal for the Future εγκαινιάστηκε από τον όμιλο L’Oréal το 2020, και σε αυτό περιλαμβάνονται οι φιλόδοξοι στόχοι του ομίλου για τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ενσωμάτωση με χρονικό ορόσημο το έτος 2030.

Οι 4 βασικοί είναι: κλίμα, νερό, βιοποικιλότητα και πόροι.

Κλίμα:

  • Μέχρι το 2025, όλες οι εγκαταστάσεις μας θα έχουν επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα, βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση και χρησιμοποιώντας 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Μέχρι το 2030 θα καινοτομούμε για να επιτρέψουμε στους καταναλωτές μας να μειώσουν τις εκπομπές αερίων, που προκύπτουν από τη χρήση των προϊόντων μας κατά 25%, σε σύγκριση με το 2016.

Νερό:

  • Έως το 2030, το 100% του νερού που χρησιμοποιείται στις βιομηχανικές διαδικασίες θα ανακυκλώνεται και θα επαναχρησιμοποιείται.
  •  Έως το 2030 θα καινοτομούμε για να επιτρέψουμε στους καταναλωτές μας να μειώσουν κατά 25% την κατανάλωση νερού που συνδέεται με τη χρήση των προϊόντων μας έναντι του 2016.

Βιοποικιλότητα:

  • Έως το 2030, το 100% των συστατικών που βασίζονται σε βιολογικά συστατικά για συνθέσεις και υλικά συσκευασίας θα είναι ανιχνεύσιμα και θα προέρχονται από βιώσιμες πηγές.
  • Έχουμε επίσης δεσμευτεί να διατηρήσουμε σταθερή τη συνολική κατοχή γης που είναι ζωτικής σημασίας για την προμήθεια των συστατικών μας, σε σύγκριση με το 2019.

Πόροι:

  • Όσον αφορά τους φυσικούς πόρους, έως το 2030 το 95% ή τα συστατικά μας θα έχουν βιολογική βάση.
  • Έως το 2030, το 100% του πλαστικού που χρησιμοποιείται για τις συσκευασίες είτε θα ανακυκλώνεται είτε θα προέρχεται από πηγές βιολογικής βάσης. Με στόχο το 50% μέχρι το 2025.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.