29 Απρ 2024
READING

Το παιχνίδι των ενηλίκων με LEGO κάνει καλό στην ψυχική υγεία;

3 MIN READ

Το παιχνίδι των ενηλίκων με LEGO κάνει καλό στην ψυχική υγεία;

Το παιχνίδι των ενηλίκων με LEGO κάνει καλό στην ψυχική υγεία;

Η LEGO καλεί τους ενήλικες να ανακαλύψουν ξανά το παιχνίδι

Σε μια εποχή που το άγχος έχει γίνει σχεδόν μόνιμος σύντροφος για πολλούς, η αναζήτηση παρηγοριάς και δημιουργικής διεξόδου είναι απαραίτητη. Αναγνωρίζοντας αυτή την πραγματικότητα, η δημοφιλής εταιρεία παιχνιδιών, LEGO, παρουσίασε μια νέα πρωτοβουλία με τίτλο “Find Your Flow”. Η προσπάθεια αυτή επιδιώκει να ενώσει διάφορες ηλικιακές δημογραφικές ομάδες και να υπενθυμίσει στους ενήλικες την ανακουφιστική απόδραση που μπορεί να προσφέρει το παιχνίδι.

Επέκταση του παιχνιδιού στα “μεγάλα” παιδιά

Παρόλο που παραδοσιακά αναγνωρίζεται για τη γοητεία που ασκεί στα παιδιά, η LEGO επεκτείνει τη δραστηριότητά της απευθυνόμενη και στους ενήλικες. Η καμπάνια “Find Your Flow” είναι μια πρόσκληση για τους ενήλικες να εισέλθουν σε μια σφαίρα δημιουργικής έκφρασης και ψυχικής ηρεμίας μέσα από την απλή πράξη της κατασκευής με τουβλάκια LEGO.

Διαβάστε ακόμα: Χάνει το παιχνίδι τη θέση του στη ζωή των παιδιών;

Η καμπάνια περιλαμβάνει μια αφηγηματική ταινία που αντικατοπτρίζει τη ζωή πολλών ενηλίκων. Παρουσιάζει μια γυναίκα πρωταγωνίστρια παλεύει με μια κουραστική μέρα στο χώρο εργασίας της, βρίσκοντας παρηγοριά μόνο όταν επιστρέφει στο σπίτι στη συντροφιά της γάτας της και του νέου της σετ LEGO που την περιμένει. Μέσα από τα καταπραϋντικά “κλικ” που ακούγονται όταν τα τουβλάκια ενώνονται μεταξύ τους, η αφήγηση ξεδιπλώνει όμορφα την ιστορία της εύρεσης ηρεμίας μέσα στο χάος.

Η μουσική ως γέφυρα

Η LEGO δεν αρκείται απλώς στην παρουσίαση της ηρεμίας που πηγάζει από το παιχνίδι. Κάνει ένα βήμα παραπέρα, παντρεύοντας τον ήχο με τη φυσική εμπειρία. Σε συνεργασία με μουσικούς όπως ο Tom Misch και το δανέζικο group, WhoMadeWho, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό soundtrack με τίτλο “Rhythm & Bricks”. Αυτό το soundtrack ξεπερνά τις απλές μουσικές νότες – είναι μια ακουστική περιπλάνηση που δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την ευχάριστη αίσθηση που αποκομίζουμε παίζοντας με τουβλάκια LEGO.

Βοηθούν τα LEGO την ψυχική υγεία;

Το λανσάρισμα της καμπάνιας συνέπεσε με τη δημοσίευση μιας έκθεσης του κατασκευαστή παιχνιδιών για την ψυχική ευημερία. Η μελέτη “2022 Play Well Study” -στην οποία πήραν μέρος 33.429 ενήλικες από 33 χώρες του κόσμου– αποκαλύπτει ότι ένα εντυπωσιακό 93% των ενηλίκων παλεύει με το άγχος, το 53% δυσκολεύεται να αποσυμφοριστεί και το 80% αναζητά νέους τρόπους χαλάρωσης.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η LEGO εγκαταλείπει τα σχέδιά της για ανακυκλωμένα παιχνίδια;

Θα μπορούσε το παιχνίδι να είναι η λύση σε αυτά τα προβλήματα ευεξίας; Όπως αποκαλύπτει η μελέτη, ναι. Το 86% των ενηλίκων υποστηρίζουν ότι το παιχνίδι τούς βοηθά να χαλαρώσουν από τη δουλειά και το 88% ότι συμβάλει στο να χαλαρώνουν γενικότερα. Την ίδια στιγμή, το 78% αισθάνεται ένα κύμα ικανοποίησης από την ενασχόληση με χειρωνακτικές ή δημιουργικές δραστηριότητες.

Η αγάπη για τα LEGO δεν έχει ηλικία

Τα τελευταία χρόνια, η LEGO έχει αρχίσει να λανσάρει σετ σχεδιασμένα ειδικά για ενήλικες. Με την έρευνα της εταιρείας να δείχνει ότι οι ενήλικες δυσκολεύονται να χαλαρώσουν, αυτή η νέα καμπάνια φιλοδοξεί να δείξει τον πολύτιμο ρόλο που μπορεί να έχει η κατασκευή LEGO στην καθημερινότητα. Μέσω του “Find Your Flow”, η LEGO οραματίζεται να δημιουργήσει ένα καταφύγιο όπου οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, μπορούν να αναζωπυρώσουν την ευφάνταστη απόλαυση του παιχνιδιού, τουβλάκι-τουβλάκι.

Με πληροφορίες από Ad Week

Photo & Video: LEGO

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.