26 Απρ 2024
READING

COSMOTE-Grow Your Business: Νέος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες για επιχειρήσεις

4 MIN READ

COSMOTE-Grow Your Business: Νέος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες για επιχειρήσεις

COSMOTE-Grow Your Business: Νέος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης στις ψηφιακές δεξιότητες για επιχειρήσεις

Η πρωτοβουλία COSMOTE Grow Your Business επιστρέφει ανανεωμένη με τον δεύτερο κύκλο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Certification Program” που έχει σχεδιαστεί από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την COSMOTE.

Από το 2017 που ξεκίνησε μέχρι και σήμερα, η πρωτοβουλία COSMOTE Grow Your Business έχει προσελκύσει χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους διαφόρων επιχειρηµατικών κλάδων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έλαβαν µέρος σε ηµερίδες και εργαστήρια. Απώτερος στόχος της κίνησης αυτής του ομίλου ΟΤΕ είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μεταβούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις μιας «πράσινης», βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ψηφιακή ένταξη είναι ανάγκη

Η ψηφιακή ένταξη για όλους παρέχοντας αντίστοιχες δεξιότητες σε έναν διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο, αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζομένων προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία τους στο σύγχρονο ανταγωνιστικό σκηνικό. Στοιχεία της Eurostat από το 2021, εξάλλου, τονίζουν την ανάγκη αυτή αφού υπηρεσίες cloud χρησιμοποιεί σήμερα το 22% των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ίδια στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος βρίσκεται στο 44%. Αντίστοιχα, τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιεί μόλις ένα 4%, με την Ελλάδα έτσι να κατατάγεται 19η σε 28 ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της COSMOTE τον Μάιο του 2022, το 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επισήμαναν ότι οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις για τη σωστή αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, αλλά μόνο το 30% παρακολουθούν σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, με την έλλειψη πόρων να αναδεικνύεται σε ένα από τα βασικά εμπόδια στην αξιοποίησή τους από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τη δυσκολία αυτή έρχεται να καλύψει το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για επιχειρήσεις COSMOTE Grow Your Business, που από το 2017 επιχειρεί με μεγάλη επιτυχία να οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε ένα ταξίδι γνώσης και εμπειρίας.

Το COSMOTE Grow Your Business-Certification Program

Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η ζήτηση για τον πρώτο κύκλο του δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για επιχειρήσεις COSMOTE Grow Your Business-Certification Program, τον οποίο παρακολούθησαν πάνω από 1.500 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά δόθηκαν -κατόπιν online τεστ αξιολόγησης- πάνω από 8.000 βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμέρους μαθημάτων με τη σφραγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και 400 πιστοποιητικά κατάρτισης για όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα του πρώτου κύκλου. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον επέδειξαν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, την εστίαση και τον τουρισμό, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή από τον κατασκευαστικό κλάδο και τον χώρο της υγείας.

Τι φέρνει ο νέος κύκλος

Τώρα, το πρόγραμμα επιστρέφει ανανεωμένο με νέα μαθήματα και δομή, για να απευθυνθεί σε όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να εκπαιδευτούν πάνω σε ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες, που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξή τους αλλά και στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στις επιχειρήσεις.

Η δομή του προγράμματος

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την COSMOTE, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται αποκλειστικά online. Αποτελείται από 10 θεματικές ενότητες, οι οποίες αθροίζουν συνολικά σε 109 ώρες διδασκαλίας από έγκριτους καθηγητές πανεπιστημίου και επικεντρώνονται σε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων. Αναλυτικά, οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν: Digital Skills, Ανάπτυξη eCommerce Plan, Logistics, Pricing & ERP, Σχεδιασμός Digital Marketing Plan, Usability & Content Marketing, Search Engines, Social Media, Email Marketing & CRM, Analytics, IoT & ΑΙ, ενώ προστέθηκε και ενότητα για τη σημασία των κριτηρίων ESG στην αξιολόγηση των επιδόσεων μιας επιχείρησης.

Η πρώτη ενότητα ξεκινάει στις 16 Οκτωβρίου, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Απρίλιο του 2024 με την τελευταία θεματική ενότητα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το σχετικό online τεστ αξιολόγησης, ενώ όσοι παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΒΙΔΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο σύγχρονο, διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η COSMOTE παραμένει ο κατεξοχήν εξειδικευμένος συνεργάτης στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προσφέροντας εκπαίδευση, καθοδήγηση και καινοτόμες λύσεις για την ισότιμη συμμετοχή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους. Εσύ θα λείπεις;

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τώρα την εγγραφή τους εδώ, καθώς και να μάθουν περισσότερα για τα μαθήματα του Προγράμματος εδώ.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.