Μεγάλη διάκριση των προϊόντων Coffeeway στα Supermarket Awards 2023

H CAFETEX μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας καφέ στην Ελλάδα και ιδιοκτήτρια του premium brand Coffeeway, απέσπασε 2 σημαντικά βραβεία στα Supermarket Awards 2023, για την επιτυχημένη εισαγωγή των νέων προϊόντων της, στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου. Συγκεκριμένα κατέκτησε το Χρυσό βραβείο για τις καινοτόμες ατομικές μερίδες καφέ φίλτρου (coffeebags) και το Χάλκινο βραβείο για τις οικιακά κομποστοποιήσιμες κάψουλες αρωματικού espresso. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sofitel στον Αερολιμένα Αθηνών, ενώ το διαγωνισμό οργάνωσαν οι κλαδικές εκδόσεις Boussias.

Η CAFETEX, πιστή στο δημιουργικό της DNA και αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών για προϊόντα που προσφέρουν ποιοτικό αποτέλεσμα, ευκολία χρήσης, εξοικονόμηση ενέργειας και περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, λάνσαρε τα καινοτόμα “coffeebags”. Τα coffeebags, μοναδικά στο είδος τους στην ελληνική αγορά, λειτουργούν αντίστοιχα όπως τα γνώριμα σε όλους φακελάκια τσαγιού και επιτρέπουν στο χρήστη να απολαμβάνει εύκολα τον αγαπημένο του καφέ φίλτρου, σε 3 περίπου λεπτά, χωρίς καφετιέρα, μόνο με την προσθήκη ζεστού νερού! Η προϊοντική συλλογή περιλαμβάνει συνολικά πέντε variants: Δύο αρωματικούς (Vanilla-Hazelnut και Salted Caramel), δύο κλασικούς (Morning Blend 100% Arabica και τον δυνατό Blend Eleven), καθώς και έναν Decaf Water Processed.

Παράλληλα, η CAFETEX στο πλαίσιο της επικρατούσας τάσης της αγοράς για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, λάνσαρε πρώτη στα supermarket, κάψουλες αρωματικού espresso πιστοποιημένες (από την TÜV) για οικιακή κομποστοποίηση. Οι κάψουλες espresso Coffeeway, παράγονται από φυτικές πρώτες ύλες (βιομάζα), γεγονός που τις καθιστά όχι μόνο οικιακά κομποστοποιήσιμες, αλλά ταυτόχρονα και βιώσιμες ως προϊόντα, δεδομένου ότι η βιομάζα είναι ανανεώσιμη πρώτη ύλη. Επιπλέον, έχουν μηδαμινό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, διότι μετά τη χρήση τους αποδομούνται πλήρως και μετατρέπονται σε λίπασμα (compost), χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον με απορρίμματα, όπως συμβαίνει με τις κάψουλες από πλαστικό ή αλουμίνιο. Οι κάψουλες espresso Coffeeway είναι διαθέσιμες σε 3 υπέροχα αρώματα: Delicious Vanilla, Delightful Caramel, Exquisite Hazelnut.

Τα προϊόντα διανέμονται ήδη στις μεγαλύτερες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου (ΑΒ, Σκλαβενίτης, My Market, Μασούτης) και έχουν προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Στόχος της CAFETEX είναι τα καινοτόμα αυτά προϊόντα να δημιουργήσουν μια νέα, ξεχωριστή αγορά στον καφέ.

O κ. Γιάννος Μπενόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CAFETEX στον οποίο ανήκει η ιδέα αυτών των πρωτοποριακών προϊόντων, δηλώνει με αφορμή τη βράβευση: «Αισθάνομαι υπερήφανος για αυτά τα βραβεία, γιατί δικαιώνουν τη συνεχή επιδίωξή μας να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα, προστιθέμενης αξίας για τον καταναλωτή και το λιανεμπόριο, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις και συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη».