26 Απρ 2024
READING

Πώς διεκδικεί η Mars την ισότητα των φύλων;

4 MIN READ

Πώς διεκδικεί η Mars την ισότητα των φύλων;

Πώς διεκδικεί η Mars την ισότητα των φύλων;

Η Mars κάνει βήματα προς την ισότητα των φύλων και τη φυλετική εκπροσώπηση στη διαφήμιση

Η παγκόσμια εταιρεία τροφίμων που βρίσκεται πίσω από γνωστές μάρκες όπως τα M&M’s, Pedigree και Dolmio, ανοίγει το δρόμο για τη βελτίωση της ισότητας των φύλων και της φυλετικής εκπροσώπησης στις διαφημιστικές της καμπάνιες. Συνεργαζόμενη με το Ινστιτούτο Geena Davis Institute on Gender in Media, η Mars εργάζεται επιμελώς για να υποστηρίξει την ισότιμη εκπροσώπηση και την ποικιλομορφία στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η εταιρεία έχει επιτύχει αξιοσημείωτη πρόοδο, παρατηρώντας σημαντική αύξηση στην απεικόνιση των γυναικών και των έγχρωμων ατόμων στην οθόνη.

Επίτευξη της ισότητας των φύλων

Η Mars πράγματι πέτυχε την ισότητα των φύλων στη διαφήμισή της, με τους γυναικείους χαρακτήρες να αντιπροσωπεύουν πλέον το 49,9% των προσώπων που εμφανίζονται στην οθόνη. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αύξηση κατά 51% από τότε που η εταιρεία άρχισε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Geena Davis. Συμμετέχοντας ενεργά σε πρωτοβουλίες που προωθούν την ισότητα των φύλων, η Mars αποδεικνύει τη δέσμευσή της για την ενσωμάτωση και την αμφισβήτηση των παραδοσιακών ρόλων των φύλων στη διαφήμιση.

Διαβάστε ακόμα: Η Mars δηλώνει σταθερή στο σκοπό της

Η φυλετική εκπροσώπηση μπαίνει στο επίκεντρο

Εκτός από την ισότητα των φύλων, η Mars έχει επίσης σημειώσει σημαντική πρόοδο στη φυλετική εκπροσώπηση στις διαφημιστικές της καμπάνιες. Οι έγχρωμοι άνθρωποι αντιπροσωπεύουν πλέον σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των χαρακτήρων που απεικονίζονται στην οθόνη, παρουσιάζοντας μια αξιοσημείωτη αύξηση 117% από το 2018. Δίνοντας έμφαση στην ποικιλομορφία, η Mars στοχεύει να διασφαλίσει ότι άνθρωποι από όλα τα υπόβαθρα εκπροσωπούνται αυθεντικά στις διαφημίσεις της, προωθώντας ένα πιο περιεκτικό και αντιπροσωπευτικό τοπίο στα μέσα ενημέρωσης.

Μια συνεργατική προσπάθεια

Η Mars αποδίδει στη συνεργασία της με το Ινστιτούτο Geena Davis Institute on Gender in Media την καθοδήγηση και την υποστήριξη του ταξιδιού της προς την ισότιμη εκπροσώπηση. Η συνεργασία δεν έχει ασχοληθεί μόνο με τις αναλογίες των γυναικών και των έγχρωμων ατόμων στην οθόνη, αλλά έχει επίσης επικεντρωθεί στην εξάλειψη των στερεοτύπων και στην προώθηση διαφορετικών ταυτοτήτων. Η έρευνα που διεξήχθη παράλληλα με το ινστιτούτο βοήθησε τη Mars να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο απεικονίζονται διάφορες ομάδες, δίνοντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να δημιουργήσει διαφημιστικές καμπάνιες που αμφισβητούν τα κοινωνικά πρότυπα και τις προκαταλήψεις.

Πεδία βελτίωσης

Ενώ η Αμερικανική εταιρεία γιορτάζει τα αξιοσημείωτα βήματα που έχει κάνει στην εκπροσώπηση των φύλων και των φυλών, αναγνωρίζει ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει σε άλλους τομείς της συμμετοχικότητας. Τα άτομα με αναπηρία αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,6% των χαρακτήρων που απεικονίζονται στη διαφήμιση της εταιρείας, ενώ τα άτομα με διαφορετικές ταυτότητες και τα άτομα άνω των 60 ετών αποτελούν το 1,6% και το 2% αντίστοιχα. Η Mars δεσμεύεται να αντιμετωπίσει αυτά τα κενά και να διασφαλίσει ότι η διαφήμισή της αντικατοπτρίζει την πραγματική ποικιλομορφία της κοινωνίας.

Η Mars υπερασπίζεται σταθερά την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη στις διαφημιστικές της προσπάθειες. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας έχουν αναγνωριστεί για τη δέσμευσή τους στην εκπροσώπηση, όπως η Maltesers που κέρδισε το Βραβείο Διαφορετικότητας στη Διαφήμιση το 2016 για την εκστρατεία της που εξυμνεί τα άτομα με αναπηρία. Η Mars κατανοεί ότι οι μεγάλες μάρκες υπερβαίνουν την πώληση προϊόντων και στοχεύει να ενσωματώσει στις βασικές της αξίες τον σκοπό της μάρκας που επικεντρώνεται στην ποικιλομορφία και την ένταξη.

Πέρα από τη διαφήμιση

Εκτός από τις συνεχείς προσπάθειες για την ισότητα των φύλων και τη φυλετική εκπροσώπηση στις διαφημιστικές της εκστρατείες, η εταιρεία έχει κάνει πρόσφατα σημαντικά βήματα στην προώθηση της συμμετοχικότητας και της ενδυνάμωσης των γυναικών. Η Mars τράβηξε την προσοχή με την απόφασή της να κυκλοφορήσει αποκλειστικές συσκευασίες με τις θηλυκές μασκότ της, Brown, Green και Purple, για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η κίνηση αυτή συμβόλιζε την υποστήριξη της εταιρείας προς τις γυναίκες και τη δέσμευσή της να αμφισβητήσει το status quo.

Διαβάστε ακόμα: Για την Apple οι άνθρωποι με αναπηρία δεν είναι αόρατοι

Ειδικότερα, η Mars έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα εισάγοντας έναν νέο χαρακτήρα, την Purple, που ενσαρκώνει την αυτοέκφραση των γυναικών, την ισχυρή αυτογνωσία, την αυθεντικότητα και τις δεξιότητες, σηματοδοτώντας την επιθυμία τους να αναγνωριστούν για αυτές τις ιδιότητες. Με το σύνθημα “απλά θα είμαι εγώ”, η Μωβ αντιπροσωπεύει τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και τη φιλοδοξία των γυναικών να είναι ο αληθινός τους εαυτός.

Η αφοσίωση της Mars στην επίτευξη της ισότητας των φύλων και της βελτιωμένης φυλετικής εκπροσώπησης στις διαφημιστικές της εκστρατείες αποτελεί παράδειγμα για τον κλάδο. Παρόλο που υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει, η Mars παραμένει προσηλωμένη στο όραμά της για ισορροπία στην εκπροσώπηση στη διαφήμιση, διασφαλίζοντας ότι όλα τα άτομα απεικονίζονται αυθεντικά και εξυμνούνται.

Με πληροφορίες από Marketing Week

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.