28 Απρ 2024
READING

BAT Hellas: έξι βραβεία για τις επενδύσεις και τις ESG πρωτοβουλίες της

4 MIN READ

BAT Hellas: έξι βραβεία για τις επενδύσεις και τις ESG πρωτοβουλίες της

BAT Hellas: έξι βραβεία για τις επενδύσεις και τις ESG πρωτοβουλίες της

Σημαντικές διακρίσεις για τη συνεισφορά της BAT Hellas στην ελληνική οικονομία, για το πρόγραμμα διεθνών προδιαγραφών «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα», καθώς και για το πρώτο e-Πάρκο στην Ελλάδα

Η BAT Hellas, μέλος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, αναγνωρίστηκε ανάμεσα στους «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» για τη σημαντική συμβολή της στην ελληνική οικονομία, στους τομείς της Ανάπτυξης & των Επενδύσεων. Παράλληλα, διακρίθηκε με πέντε βραβεία στα “Hellenic Responsible Business Awards 2023” για το καινοτόμο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα», αλλά και για το e-Πάρκο που δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν σημαντική αναγνώριση για την εταιρεία, ενώ, ταυτόχρονα, επιβραβεύουν και επιβεβαιώνουν τον σκοπό του Ομίλου της ΒΑΤ να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. Αυτή η δέσμευση επιδιώκεται έμπρακτα μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, με σταθερές επενδύσεις στην Ελλάδα που συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας, αλλά και θέτοντας στο κέντρο της στρατηγικής τη βιωσιμότητα, μέσα από ενέργειες με μακροχρόνια αξία για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG).

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της BAT Hellas, Vitalii Kochenko, δήλωσε: «Η εταιρεία αναγνωρίζει τη σημασία της συνεχούς ανάπτυξης και της βιωσιμότητας και επενδύει συστηματικά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία με άξονα την τεχνολογία, την επιστήμη και την καινοτομία. Η ουσιαστική αναγνώριση της αναπτυξιακής πολιτικής και των καλών πρακτικών που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο δίνει περαιτέρω ώθηση και έρχεται ως συνολική επιβράβευση για την BAT Hellas, η οποία συνεχίζει να υλοποιεί επενδύσεις και βιώσιμες δράσεις που διαμορφώνουν το μέλλον με οδηγό το όραμα για ένα Καλύτερο Αύριο».

Η δυναμική επιχειρηματική δραστηριότητα της BAT σηματοδοτείται με την επιλογή του Πειραιά ως Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας περίπου 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, συμβάλλοντας ενεργά στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και στην εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι. Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, αλλά και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή με σημαντική συνεισφορά στους Έλληνες αγρότες για αγορά καπνού σε σταθερή βάση. Τα τελευταία χρόνια, επιπλέον, η εταιρεία έχει συμβάλλει 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία μέσα από την επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Στον τομέα του ESG (Περιβάλλον-Κοινωνία-Διακυβέρνηση), η BAT Hellas υλοποιεί την περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα», ένα τεχνολογικά καινοτόμο πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Aegean Rebreath, που αφορά την ευαισθητοποίηση γύρω από την αλόγιστη απόρριψη των αποτσίγαρων. Η εφαρμογή του ξεκίνησε από τη Ραφήνα, ενώ πλέον έχει επεκταθεί στο νησί της Νάξου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληθώρα δράσεων, όπως ειδικά σχεδιασμένους συλλεκτήρες σε κεντρικά σημεία για τη σωστή απόρριψη των αποτσίγαρων, αλλά και ειδική σηματοδότηση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα καινοτόμο δορυφορικό πρόγραμμα, το οποίο «υποδεικνύει» τα σημεία που είναι περισσότερο επιβαρυμένα περιβαλλοντικά, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς μέσα σε μόλις ένα έτος καταγράφηκε μείωση κατά 64% στον αριθμό των αποτσίγαρων στο έδαφος της Ραφήνας, ενώ στους ειδικούς συλλεκτήρες έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 125.000 αποτσίγαρα συνολικά στη Ραφήνα και στη Νάξο.

Παράλληλα, το e-Πάρκο αποτελεί το πρώτο πάρκο τέτοιου είδους στην Ελλάδα, στην περιοχή του Αμαρουσίου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την τοπική Δημοτική Αρχή. Το e-Πάρκο λειτουργεί αποκλειστικά με καινοτόμες και περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες που αξιοποιούν τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας. Ειδικότερα, έχει εγκατασταθεί smart εξοπλισμός, όπως ηλιακοί στύλοι φωτισμού, ηλιακά παγκάκια και τραπέζια, ειδικά διαμορφωμένος χώρος φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και «έξυπνο» σύστημα ποτισμού, στοιχεία που συμβάλλουν στην 100% αυτονομία ενέργειας και συντελούν στη μείωση κατά 80% των εκπομπών άνθρακα, σε σχέση με ένα πάρκο που λειτουργεί με παραδοσιακά μέσα ηλεκτρισμού. Παράλληλα, οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα τεχνολογικά οφέλη που παρέχει ο συγκεκριμένος δημόσιος χώρος που είναι προσβάσιμος σε όλους.

Η BAT Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής ευθύνης και απασχόλησης, με έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 52.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 175 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.