26 Απρ 2024
READING

Πώς αντιδρούν τα brands στο Threads, στο νέο Twitter

4 MIN READ

Πώς αντιδρούν τα brands στο Threads, στο νέο Twitter

Πώς αντιδρούν τα brands στο Threads, στο νέο Twitter

Threads: Η ανερχόμενη πλατφόρμα social media που ταρακουνάει τις μάρκες και τους retailers

Σε ένα ψηφιακό τοπίο που κυριαρχείται από τα μεγαθήρια των social media, ένας νέος παίκτης έχει εμφανιστεί για να αμφισβητήσει το status quo. Το Threads, μια πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύχθηκε από τη Meta, τη μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, έχει κατακλύσει τον κλάδο συγκεντρώνοντας πάνω από 60 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες μέσα σε μόλις 48 ώρες.

Αυτή η ταχεία ανάπτυξη έχει τραβήξει την προσοχή των brands και των retailers παγκοσμίως, ωθώντας τους να αξιολογήσουν τον πιθανό αντίκτυπο της πλατφόρμας στις στρατηγικές marketing και τη δέσμευση των πελατών τους.

Διαβάστε ακόμα: Ποιο είναι το “Twitter” της Meta;

Άμεση αντίδραση των retailers

Ενώ ο θόρυβος γύρω από το Threads εντείνεται, οι έμποροι λιανικής έχουν αδράξει την ευκαιρία πιο γρήγορα από ό,τι οι μάρκες. Σύμφωνα με το National Retail Federation στις Η.Π.Α, εννέα από τους 10 κορυφαίους retailers έχουν ήδη ενεργοποιήσει τους λογαριασμούς τους στο Threads, με μόνη αποχή αυτήν της Costco. Αυτή η προληπτική προσέγγιση αντικατοπτρίζει την κατανόηση των retailers για τη σημασία της προσαρμογής στις νέες ψηφιακές πλατφόρμες προκειμένου να διατηρήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Τα brands είναι επιφυλακτικά ακόμα

Αντίθετα, οι μάρκες έχουν επιδείξει μια πιο μετρημένη αντίδραση. Παρά την εντυπωσιακή βάση χρηστών του Threads, πολλές μάρκες αποφεύγουν να αγκαλιάσουν πλήρως την πλατφόρμα. Μια εύλογη εξήγηση είναι η διστακτικότητα να δεσμευτούν σε μια εκκολαπτόμενη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως φαίνεται στην προειδοποιητική ιστορία της Bud Light και των πρόσφατων παραπατημάτων της Target στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μάρκες πιθανότατα παρατηρούν στενά το Threads, περιμένοντας να δουν πώς εξελίσσεται και κατά πόσο ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και την πελατειακή τους βάση.

Πώς αντιδρούν τα fashion brands

Στον κλάδο της μόδας, τα αμερικανικά brands είναι ως τώρα σχετικά πιο ενεργά στο Threads. Οι ισχυρές εταιρείες μόδας, όπως οι Coach, Abercrombie, Calvin Klein και Michael Kors, έχουν ενεργοποιήσει τους λογαριασμούς τους, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες συμμετοχής με την αυξανόμενη βάση χρηστών της πλατφόρμας. Ωστόσο, αξιοσημείωτα brands όπως η Tommy Hilfiger και η Levi’s δεν έχουν ακόμη ενταχθεί, επιδεικνύοντας έναν ορισμένο βαθμό ανησυχίας.

Η πολιτική διάσταση και οι κίνδυνοι για τις μάρκες

Η άνοδος του πολιτικά φορτισμένου λόγου στα social media ενέχει έναν πιθανό κίνδυνο για τις μάρκες και τους retailers. Με την έλευση του Threads, υπάρχουν ανησυχίες ότι η πλατφόρμα θα μπορούσε να επιδεινώσει τις υπάρχουσες πολιτικές διαιρέσεις. Μάλιστα, ένα μέλος του Κογκρέσου έχει ήδη χαρακτηρίσει το Threads ως μια “εμπειρία κοινωνικής δικτύωσης μαρξιστικού τύπου” με τη δυνατότητα να “κλέψει εκλογές”.

Δεδομένης της δυνητικά πολωτικής φύσης της πλατφόρμας, οι μάρκες και οι έμποροι λιανικής πώλησης χρειάζεται να είναι προσεκτικοί για να αποφύγουν να εμπλακούν σε πολιτικές αντιπαραθέσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φήμη τους και να αποξενώσουν τους πελάτες.

Τι σημαίνει το Threads για το μέλλον των social media

Η πορεία του είναι αβέβαιη ακόμα, αφήνοντας τα εμπορικά σήματα και τους retailers σε δίλημμα. Η επιτυχία της πλατφόρμας θα μπορούσε να διαταράξει τη θέση στην αγορά καθιερωμένων παικτών όπως το Twitter, καθιστώντας απαραίτητη την παρουσία των εμπορικών σημάτων και των λιανοπωλητών στο Threads. Ωστόσο, η τρέχουσα έλλειψη σαφήνειας γύρω από τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του Threads και το ενδεχόμενο περαιτέρω πολιτικής πόλωσης αποτελούν προκλήσεις για τους φορείς του κλάδου που επιδιώκουν να βελτιστοποιήσουν τα κανάλια και τις στρατηγικές marketing τους.

Διαβάστε ακόμα: Ποιες είναι οι προτιμήσεις της Gen Z στα social media και τα brands;

Τις επόμενες εβδομάδες, η εξέλιξη του Threads θα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τις μάρκες και τους retailers. Ενώ δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν την πλατφόρμα, είναι συνετή μια προσεκτική προσέγγιση. Τα brands και οι retailers καλούνται να μελετήσουν την κατεύθυνση που παίρνει το Threads, να αξιολογήσουν τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών του και να εκτιμήσουν πόσο καλά ευθυγραμμίζεται με τις αξίες του εμπορικού τους σήματος και το κοινό-στόχο τους.

Αν και ο πλήρης αντίκτυπος μένει να φανεί, το Threads έχει αναμφίβολα πυροδοτήσει την περιέργεια και τον ενθουσιασμό μεταξύ των χρηστών και των marketers, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή στον δυναμικό κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης. Το μέλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξελίσσεται και το Threads αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού του μετασχηματισμού, προσφέροντας τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις για όσους επιδιώκουν να συνεργαστούν με το διαρκώς συνδεδεμένο ψηφιακό κοινό.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.