28 Απρ 2024
READING

Με πενταετές πλάνο ανάπτυξης η Sarkk

4 MIN READ

Με πενταετές πλάνο ανάπτυξης η Sarkk

Με πενταετές πλάνο ανάπτυξης η Sarkk

Οι κινήσεις της εταιρείας βασίζονται στη θετική εικόνα του 2022 και του πρώτου πεντάμηνου του 2023

Στην επέκταση του δικτύου λιανικής, χονδρικής και ηλεκτρονικού εμπορίου και των δύο brands Calvin Klein και Tommy Hilfiger, στρέφεται ο επιχειρηματικός βραχίονας ένδυσης της οικογένειας Σαράντη, μέσα από ένα φιλόδοξο πενταετές πλάνο που βασίζεται στις ισχυρές επιδόσεις που εμφάνισε το 2022 και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Η εταιρεία Sarkk ΑΒΕΕ, συμφερόντων του Γρηγόρη και του Κυριάκου Σαράντη, επικεφαλής και του εισηγμένου ομίλου Sarantis Group, ιδρύθηκε το 1998 με στόχο την αποκλειστική διανομή της Tommy Hilfiger στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Μολδαβία. Τα προϊόντα διατίθενται μέσα από τα branded καταστήματα, shop-in-shop, outlet καθώς και ένα ευρύ δίκτυο επιλεγμένων σημείων πώλησης. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ενισχύθηκε περαιτέρω από την 1η Ιουλίου 2019, οπότε και ανέλαβε αποκλειστικός διανομέας και franchise partner για το brand Calvin Klein στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Οι επενδύσεις

Eνδεικτικό του ενδιαφέροντος και της επενδυτικής διάθεσης της Sarkk για τον τομέα της λιανικής, είναι το γεγονός ότι μεταξύ άλλων υλοποίησε επενδύσεις περίπου 1 εκατ. ευρώ το 2020, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων διατέθηκε στη δημιουργία νέου καταστήματος Tommy Hilfiger στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, όπου ενσωματώθηκαν δύο καταστήματα Tommy Hilfiger SPW και Tommy Hilfiger TJ.

Ανάλογες επενδύσεις υλοποιήθηκαν σε πέντε νέα καταστήματα του brand Calvin Klein σε Σπάτα, στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, στο Φάληρο, στη Θεσσαλονίκη και εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall. Πριν από τρία χρόνια, παρουσίασε το πρώτο εκπτωτικό κατάστημα Calvin Klein στην Ελλάδα και στο εμπορικό κέντρο McArthur Glen, καθώς και τα καταστήματα στo Factory Outlet στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο Factory Outlet στην Πειραιώς και στο Outlet Salonica της Θεσσαλονίκης. Εντός του 2021 ανέπτυξε και νέα καταστήματα Calvin Klein στο The Mall Athens και στο Mediterranean Cosmos της Θεσσαλονίκης.

Ενώ πέρυσι υλοποιήθηκε η ανακαίνιση του καταστήματος Calvin Klein Outlet στο εμπορικό κέντρο One Salonica στη Θεσσαλονίκη, του FSS καταστήματος Tommy Hilfiger στη Γλυφάδα και του MSW corner της Tommy Hilfiger στο Αttica City Link.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις

Το 2022, εξάλλου, η Sarkk, προχώρησε και σε σημαντικές επενδύσεις που άλλαξαν το digital προφίλ των δύο brands, αναπτύσσοντας της παρουσίας τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Ειδικότερα, ξεκίνησε η λειτουργία δύο νέων ηλεκτρονικών καταστημάτων τόσο για το Tommy Hilfiger όσο και για το Calvin Klein, τα οποία μάλιστα υποστηρίζουν εξ αποστάσεως πωλήσεις στους καταναλωτές της Κύπρου μέσω του ενωσιακού καθεστώτος (εφαρμογή One Stop Shop), πραγματοποιώντας και τις πρώτες πωλήσεις τους τον Δεκέμβριο του 2022.

Πενταετές πλάνο ανάπτυξης

Τον Απρίλιο η εταιρεία προχώρησε στην ανανέωση των franchise και distribution agreements για την επόμενη πενταετία (2023-2027) τόσο για το brand της Tommy Hilfiger όσο και για της Calvin Klein, ενώ στο ίδιο διάστημα υπέγραψε εμπορική σύμβαση με την εταιρεία ΤΑΛΙΜΑ Α.Ε. για λειτουργία νέου FSS καταστήματος Calvin Klein στο εμπορικό κέντρο Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο κυριότερος στόχος της Sarkk για το 2023 είναι η διατήρηση της θετικής πορείας των αποτελεσμάτων της εταιρείας, μέσα από την επέκταση και ανανέωση, εντός της επόμενης τριετίας, του δικτύου λιανικής, χονδρικής και ηλεκτρονικού εμπορίου και των δύο brands, με ταχύτερη ανάπτυξη του σήματος Calvin Klein, στοχεύοντας μεσοπρόθεσμα να φτάσει στα επίπεδα αυτού της Tommy Hilfiger.

Η πολύ θετική πορεία που σημειώθηκε την περσινή χρονιά εξάλλου ενισχύει την ευελιξία κινήσεων της εταιρείας. Ειδικότερα, τα έσοδα του 2022 ανήλθαν σε 86,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 36,6%, η οποία οφείλεται στην ανάπτυξη του δικτύου λιανικής και χονδρικής καθώς και στη δυναμική ανάπτυξη του νεότερου brand Calvin Klein. Τα κέρδη προ φόρων κατά τη χρήση του 2023 φαίνεται πως θα διαμορφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα από την προηγούμενη χρονιά, ενώ η εικόνα των εσόδων στο πρώτο πεντάμηνο της φετινής χρονιάς έχει ξεπεράσει ήδη τον στόχο του προϋπολογισμού της για το συγκεκριμένο διάστημα του 2023.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.